• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

18.07.2016

19:55

BRUKA SRPSKOG PRAVOSUĐA! Silovatelje osuđivali kao sitne kradljivce, DOBIJALI PO NEKOLIKO MESECI ZATVORA!

Vesti

BRUKA SRPSKOG PRAVOSUĐA! Silovatelje osuđivali kao sitne kradljivce, DOBIJALI PO NEKOLIKO MESECI ZATVORA!

Podeli vest

U mnogim slučajevima seksualnog iživljavanja manijaci su osuđivani ispod svakog minimuma... Tako je Milivoje Tomić iz Aleksinca robijao osam meseci, a Mladen Ilić iz Svrljiga samo godinu dana

Sudovi u Srbiji prethodnih godina su u mnogim slučajevima kažnjavali silovatelje ispod svakog zakonskog minimuma, pa su manijaci osuđivani na samo nekoliko meseci robije, kao da su u pitanju sitni lopovi!

VUČIĆ: Smrtna kazna ne bi sprečila kretena iz Vratarnice da učini šta je učinio - radićemo na prevenciji zločina!

U čak 80 odsto slučajeva, presude su bile na granici ili ispod minimuma, a samo nekoliko najgorih zlotvora dobilo je maksimalne kazne od 15 ili 20 godina.

Posle zločina u Vratarnici, koji je užasnuo srpsku javnost, kad je Vladica Rajković (28) zverski silovao i ubio malu Anđelinu Stefanović (3), Vlada Srbije je najavila da će povećati kazne nasilnicima i silovateljima, kako se ne bi dešavalo da se izvuku sa uslovnim presudama ili simboličnim kaznama zatvora.

Brutalno mučenje

Informer podseća na slučaj Milivoja Tomića iz Aleksinca, koji je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora za silovanje i prebijanje jedne žene u svom stanu u avgustu 2011, ali mu je Apelacioni sud preinačio tu kaznu u svega osam meseci! Uz neverovatno obrazloženje, oslobođen je optužbi za silovanje i osuđen samo za prebijanje te žene!

Užas u najavi: Serijski manijak uskoro na slobodi

Jedan od najozloglašenijih seksualnih predatora u Srbiji Ninoslav Jovanović iz Malče izaći će iz zatvora početkom sledeće godine. On je jedan od retkih koji je osuđen na 15 godina zatvora, nakon što je jednu devojčicu silovao, a još jednu pokušao, ali mu je Vrhovni sud smanjio tu kaznu za tri godine.

Naime, Vrhovni sud je 2004. konstatovao da je Ninoslav i ranije osuđivan zbog silovanja, ali je naveo da je od izvršenja tog dela prošlo više od deset godina, te da zbog toga ima osnova za umanjenje kazne. Strašna ironija je, međutim, to što je Vrhovni sud znao da je Jovanović tih deset godina bio u zatvoru i da je ponovo silovao čim je pušten! Da sve bude još gore, psihijatar koji je pregledao Jovanovića konstatovao je će on ponovo silovati nekog čim se bude našao na slobodi.

SRBIJA TRAŽI SMRTNU KAZNU ZA MONSTRUMA! Ali jedan od najvećih srpskih umova MISLIO JE DRUGAČIJE...

Izvor iz niškog suda kaže da je Milivoje, prema optužnici, pretukao ženu u svom stanu, a potom je privukao njenu glavu svom polnom organu i rekao joj: "Siši ga kao bombonu".

- Naterao ju je da ga oralno zadovoljava dok se ona gušila i plakala, a onda ju bacio na pod, raširio joj noge i silovao je vaginalno i analno. Zatim joj je ponovo stavio polni organ u usta, ejakulirao i naterao je da to proguta. S obzirom na to da je sve vreme tukao tu ženu, sudilo mu se i za silovanje i za zlostavljanje i mučenje - objašnjava naš sagovornik.

Međutim, kaže on, Apelacioni sud je smatrao da nema dokaza da je žena silovana jer je "sklona osveti".

- Jedan od argumenata da Tomić bude oslobođen optužbe za silovanje je i ocena suda da tada 53-godišnji muškarac ne bi mogao da se seksualno iživljava nad ženom 45 minuta, kako je ona tvrdila, jer njemu, navodno, u tim godinama opada polni nagon (?!?). Ali, s obzirom na to da su njene povrede dokazale da je pretučena, Tomić je tako osuđen samo za zlostavljanje i mučenje - priča naš sagovornik.

MONSTRUM BEZ TRUNKE KAJANJA OPISAO KAKO JE ZVERSKI UBIO ANĐU (3): Silovao sam je i tukao sve dok nije izdahnula!

Sa sramno niskom kaznom se provukao i Svrljižanin Mladen Ilić.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, on je 22. marta 2014. napao jednu devojku, oborio je na zemlju, strgao joj odeću i donji veš i gurnuo joj prste u polni organ. Nesrećna devojka je zapomagala, a Ilić joj je rekao da prestane ili će je ubiti, a zatim joj je udario šamar.

Shutterstock

- Žrtva je u jednom trenutku uspela da ga udari po glavi mobilnim telefonom i pobegla je. Apelacioni sud ga je na kraju amnestirao od optužbe za silovanje, prekvalifikovao delo u nedozvoljene polne radnje, za šta je predviđena znatno blaža kazna, pa je manijak proveo na robiji samo godinu dana - ističe naš izvor.

Voajer pušten

Još jedan drastičan slučaj "gledanja kroz prste" manijacima je prvostepena oslobađajuća presuda Nišliji Predragu Đurkoviću, koji je pre tri godine uhvaćen kako u toaletu bazena snima maloletnice. Iako su kod njega pronađene kamere i snimci genitalija maloletnica, to sudu nije bilo dovoljno da ga osudi. Nakon pritiska medija, Viši sud je ukinuo ovu odluku i naložio da mu se ponovo sudi, i to pred drugim sudijom, a ne onim koji je oslobodio manijaka.

(FOTO/VIDEO) ANĐEO ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK: Sahranjena mala Anđelina Stefanović!

U ponovljenom suđenju, Đurkoviću je izrečena kazna od samo šest meseci zatvora.

Inače, za teže slučajeve silovanja predviđena je kazna od tri do 15 godina zatvora, a najavljeno je da će biti od pet do 20.

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
magda

pre 7 godina

I sta mi sad treba da mislimo u vezi ovih nakaradnih sudija,da im poverujemo da su slabi na siledzije i monstrume,da saosecaju sa njima i da ih sazaljevaju kao da su ih oni rodili a da su zrtve za njih manijaci ,lazljivice,prostitutke od 10-12 godina, koje svojim zenskim carima izazivaju ove macomene i don zuane.Pa svaka i mentalno retardirana osoba bi dosla do istog zakljucka,zbog koga su kazne bile ovako male.Neka se zna da su  sudije pale na nivo kokosara i da se za bednu sicu koju su dobijale od optuzenih,smanjivali kazne onoliko koliko je optuzenima odgovaralo.Sve te slucajeve revidirati i svim tim kokosarima podeliti otkaze i zabraniti im rad.To bi bila prava mera u svakoj ozbiljnoj drzavi.Ovo sto su oni radili moze da prodje u nekom cirkusu,sram vas bilo,da li ste imali i malo savesti ili ste se poistovetili sa tim primitivnim zverima i njihovim zivotinjskim nagonima,kad su vam oni izgledali blizi od stvarnih zrtava.\n

Vozd

pre 7 godina

Kako neko moze da bude osudjen ispod minimalne kazne?! Pa sta je svrha te granice minimuma ako sudije mogu da daju manje kazne kad im se cefne?!

Peca

pre 7 godina

Pa ne opada seksualni nagon kod svih muskaraca u pedesetoj po komandi boga . Ja imam 65 i mogu da teram o po sat vremena bez problema i vijagre ali sam u perfeknoj fizickoj kondiciji iako sam imao operaciju srca tj. Promenili su mi aortin ventil ipak funkcionisem stvarno ko da sam 35-40 u tom smislu

Mikac

pre 7 godina

Proveriti svim sudijama i tužiocima imovinu. Očigledno da u tužilaštvu i sudstvu cveta korupcija. Ko ima podmiti i dobije blagu kaznu a ko nema onda po zakonu.

somi zajecar

pre 7 godina

U normalnim i civilizovanim zemljama olicenje drzave se ogleda u Pravosudju.Cim u zemlji kao sto je Srbija pravosudje ne funkcionise skoro tri decenije, normalno je da se i drustvo unazadjuje. Ne moze neko ko je gladan studirao i ziveo po vlaznim i memljivim suturenima, da kada zavrsi Prava i postane sudija, da sudi onako kako treba /kako zakon nalaze/ razlog je prost, Iskompleksiran je plasi se za svoj posao jer moze lako da zavrsi na ulici ili Birou rada.U Zemlji Srbiji 2/3 sudija , ne dolikuje Funkcija sudije, jer oni tu funkciju zloupotrebljavaju i sude onako kako im neko naredi ili donose presude kako njima i njihovim nalogodavcima odgovara,Zato je i Srpsko pravosudje najgore u Evropi.

labb

pre 7 godina

za silovanje je samo jedna kazna adekvatna ,dozivotni zatvor ,da vise ne mogu delo ponoviti ,nikakvo sudjenje tu nije potrebno ,samo zatvor

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija