• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/index

02.09.2016

20:07

BIVŠI OBAVEŠTAJAC BOŽA SPASIĆ O HRVATSKOM AGENTU: Biće još hapšenja počeo je ŠPIJUNSKI RAT!

Vesti

BIVŠI OBAVEŠTAJAC BOŽA SPASIĆ O HRVATSKOM AGENTU: Biće još hapšenja počeo je ŠPIJUNSKI RAT!

Podeli vest

Danas uhapšeni hrvatski špijun u Beogradu, tereti se da je radio za hrvatsku Vojno bezbednosnu-obaveštajnu službu i da je tokom proteklih meseci, pa čak i godina, u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi njegovoj službi, dakle, VSOA-i, bili od posebnog interesa, navodi "Indeks".

Hrvatski portal "Index.hr" navodi da se uhapšeni navodno u poslednje vreme bavio sa oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste ili bi mogla da pokrene krivične postupke zbog dela počinjenih tokom Građanskog rata od 91.-95. godine i organizacijom i odnosima u srpskoj vojsci, a pod merama svojih srpskih kolega nalazi se već mesecima.

BIA UHAPSILA HRVATSKOG ŠPIJUNA U BEOGRADU: Sumnja se da je odavao vojne tajne!

- Srpske službe već neko vreme prate dotičnog i prikupljaju informacije o njemu. Poznato je gde se tačno nalazio, u kojim mestima uz granicu, sa svojim kolegama s hrvatske strane i sa kime je sve bio u kontaktu- kaže "Indeksov" izvor.

TUŽILAŠTVO SAOPŠTILO NOVE DETALJE: Uhapšeni hrvatski obaveštajac u Srbiju došao 1990!
 

Hrvatski portal ističe da informacije kojima "Indeks" raspolaže, navodno su prilično slične onima koje ima Boža Spasić, nekadašnji radnik obaveštajnih službi Jugoslavije i koji je od 1993. do 2007. godine vodio detektivsku agenciju.

Danas je u penziji, ali je potvrdio informacije prema kojima srpska služba već neko vreme "odrađuje" hrvatskog kolegu, ali u svetu agenata, to nije nikakav spektakl.

Public

- Uobičajena praksa je da su službe domicilne zemlje upoznate s agenturom stranih zemalja na svojoj teritoriju, u smislu da znaju tko su i što tačno rade. Na taj način mogu im 'dodavati' informacije za koje procenjuju da bi njihove zemlje moglo da zanima i to su igre bez granica.

Međutim, ovakva javna hapšenja mogu samo da znače da je taj agent jednostavno, u našem žargonu, 'potrošen', da je odradio svoje, i da više nema smisla 'čuvati ga'", rekao je Spasić za Indeks i objasnio kako je prema njegovim informacijama hrvatskog agenta 'odradila' srpska Kontraobaveštajna služba te kako su upoznati i sa svim njegovim saradnicima.

- U tom smislu, možemo očekivati još hapšenja, hapšenja osoba koje su sarađivale s danas uhapšenim agentom.

Public



Međutim, Spasić je uveren kako je današnjim hapšenjem "započeo špijunski rat na Balkanu i kako trenutak cele akcije nije nimalo slučajan".

- Potpuno je izvesno da možemo da očekujemo hapšenja srpskih agenata u Hrvatskoj; to je logičan sled. Ali, ono što je važno u celoj ovoj priči je tajming. Srpske vlasti ovim su samo nastavile svoju aktuelnu politiku i ovo je, u tom smislu, odlično tempirano, za trenutak kad su odnosi takvi kakvi jesu. Podsetiću vas da je Srbija nedavno prijavila EU kako Hrvatska na nju vrši agresiju...- zaključuje Spasić.

Uhapšenom je određen pritvor i preti mu od tri do 15 godina zatvora, navodi hrvatski portal. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mikiciric

pre 7 godina

Ima te Hrvatsko ustaskie zgadije i u politickim, policijskim strukturama, pravosudnim, prosvetnim i jos mnogim vitalnim sluzbama i tu se mora napraviti bezpostedna cistka, jer SRBIJU NE MOZE STITITI NIKO KOME KROZ VENE NE TECE PRAVOSLAVNA KRV.

Cole5

pre 7 godina

Svaki pripadnik hrvatske nacionalnosti u vojsci, policiji, i ostalim drzavnim institucijama je spijun. TACKA. Nadjite srbina da je aktivni hrvatski oficir, ili pripsadnik policije ili zaposlen u vitalnim drzavnim sluzbama Hrvatske. NEMA IH. TCKA.

crni roko

pre 7 godina

Zbog tako jednostranih,neobrazovanih,netolerantnih,nepametnih patriota,jezuiti(franjevci) su uspeli za samo sto godina,da u hrvate prevedu milione Srba katolika Dalmacije,Hercegovine,Žunberka,Slavonije.Pročitaj nešto o Srbima iz Dubrovnika,Medu Puciću i mnogim drugima,koji su veće patriote od većine(čistokrvnih)Srba.

mahda

pre 7 godina

Jel to taj Boza koji je totalno obezvredio istragu ubistva Jelene Marjanovic i napravio cirkusku predstavu sa medijima i narodom,svojim necinjenjem i zamajavanjem istrage u pogresnom smeru.Nisam znala da je u penziji i da moze da radi na istrazi.\n

Tamara

pre 7 godina

''Srpske vlasti ovim su samo nastavile svoju aktuelnu politiku ... ? ... zakljucuje ''spasic'' . Tacka . E TO JE BILO ''SRPSKA'' drzavna bezbednost . Samo hvala Gospodu Bogu sto oni samo ''njega'' imaju da pitaju i sto samo ''on'' ima da im pojasni stanje uzivo - cirkuzant - vic - poludelo od paranoje i starosti . AOJ SLOBO MNOGO SI BIO DOBAR ... trebalo je sve to na vreme staviti na merama ...

Ljubo

pre 7 godina

Kako je , jednom ,jedan predsednik izjavio,posle 11.sept.,da vise nista nece biti isto u svijetu ( i nije pogresio),ja mogu isto reci da u Srbiji nista vise nece biti kao sto je bilo prije ,sa trulom politikom ,posebno period od 2000 god. ,nadam se svijetlijoj buducnosti Srbije sa ovim rukovodstvom....

DS

pre 7 godina

A,je li osudjen general i nacelnik Generalstaba VJ,Perisic sto je Amerima prodavao vojne tajne za 1000 $,kao sir na pijaci.,Njega je branio licno Djindjic,ugurao ga jos u politiku DOS-a,,pa,mislim,ako nije osudjen da i njemu daju jednu ulicu u Beogradu kao i Djindjicu.ha,ha,ha,ha,

lale

pre 7 godina

Nemamo mi dovoljno zatvora.Koliko samo ima hrvatskih spijuna u nasoj zemlji.

DJovan

pre 7 godina

U USTASKOJ, SRBIN ne moze ni portir da bude na bilo kojem mestu I to je sasvim normalno I prihvatljiva cak I za Srpsku DRZAVU SRBIJU, ali toj istoj drzavi ni u snu ne pada na pamet da iz svojih vaznih institucija I ustanova, bar sa vaznih mesta skloni USTASE, plasi se sta bi preduzala Amerika I EUstasko - Nacisticka unija. To znaci da smo mi zestoka beda I jad, pa se bez razloga ljutima na ustasu Milanovica sto je rekao istinu, jer istina najvise pogadja onoga, ko je dozvolio takvu istinu.

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Mislim da ste pogodili gde leži glavni problem Srbije. Iz nekih, rekao bih, infantilnih razloga, na veoma osetljivim mestima u državnoj administraciji zapošljavaju se ljudi, koji čak i ne kriju da ovu državu mrze i da je doživljavaju kao neprijateljsku državu. Valjda je to onaj naš, provincijski, pokušaj, "da nam svet ne kaže" kako smo nacionalisti i kako zapošljavamo samo ljude srpske nacikonalnosti. U Ministarstvu spoljnih poslova, kao i u najvišoj državnoj administraciji imate bezbroj ljudi koji su ostali kao recidivi iz bivših republika. Ako ne njih, imate njihovu decu zaostalu iz švalerskih odnosa sa srpskim "snašama", koji se uguravaju u ministarstva i lagano pripremaju kako i na koji način da Srbiji naprave što veću štetu. Imam utisak da je Srbija jedina državana svetu u kojoj je srpska nacionalnost i srpski patriotizam uzima mkao mana. Nacije koje vode računa o svojoj državi, neće vršiti diskriminaciju po nacionalnoj osnovi ali, neće dozvoliti da u najosetljivijoim službama zapošljava sopstvene dželate.

marko

pre 7 godina

Au majku mu upravo sam imao deja-vu 90tih. Ajde ovaj put za iste pare ali pametno. Hrvati vide da su ameri i nato na izdisaju pa brze bolje hoce da prigrabe sto mogu dok ima vremena i dobre zaledjine. Zapadnoj vojnoj hegemoniji sat otkucava poslednje sekunde. Septembar je prelomni mesec za hegemoniju dolara u svetu. Pucanje dolara izaziva pucanje americkog vojnog aparata i natoa. Mislite nije moguce, pogledajte slucaj sovjetskog saveza i varsavskog ugovora. Nista nije vecno i nicija nije do zore. Zato pametno i ne nasedajte na provokacije i spremajte se. Vreme je da se ociste tandzare i kasikare. Srbima ne sme da se desi jos jedan genocid, nadam se da su toga svesni u vrhu srpstva.

mika

pre 7 godina

U prošloj Hrvatskoj vladi bilo je 7 srba ministara u hrvatskoj vojsci sam upoznao na desetke srba, sveučilišnih profesora da ne govorim pa i taj špiun je bio srbin.

Dara

pre 7 godina

Ne znam sta to mogu hrvati da spijuniraju u Srbiji, ni`t je industriska-privredna, ni`t vojna sila...

Duško

pre 7 godina

Nosioc dva državljanstva, a oficir u nekoliko zemalja. Gde to ima, sem u cirkusu. Samo i tu će da bude da vrana vrani ne vadi oči. Bilo, puj pike ne važi se.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija