• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

09.12.2016

14:53

AFERA INDEKS! Profesor položio jemstvo, sud ga pustio iz pritvora!

Vesti

AFERA INDEKS! Profesor položio jemstvo, sud ga pustio iz pritvora!

Podeli vest

Profesor kragujevačkog Pravnog fakulteta Predrag Stojanović, optužen za korupciju u aferi "Indeks", pušten je danas iz pritvora nakon što je uplaćeno jemstvo od milion dinara, rekla je agenciji Beta predsednica Višeg suda u Smederevu Sladjana Bojković

Nalog za njegovo puštanje iz pritvora dat je nakon što je sud dobio dokaz o uplaćenom jemstvu.

Stojanoviću je vanpretresno veće Višeg suda u Smederevu odredilo pritvor 17. novembra zato što je, na osnovu izveštaja policije, došlo do uverenja da optuženi u predmetu korupcije nastavnog osoblja na Pravnom fakultetu izbegava da se odazove na pozive suda.      

Na tu odluku žalili su se optuženi i njegov advokat Staniša Nikolić ali je Apelacioni sud odbio žalbe kao neosnovane.      

AFERA INDEKS! Bivši dekan Pravnog fakulteta u KG mora sam u pritvor ili sledi hapšenje!

Stojanović je uhapšen u martu 2007. godine a sudjenje je počelo u septembru 2009. godine. Nakon toga, on se na sudu pojavio samo jednom, i to pošto je predsednica sudskog veća Sladjana Bojković zatražila pritvor za optuženog.      

Stojanović je tada, da ne bi bio priveden, došao dobrovoljno, ali zbog zdravstvenog stanja nije dao odbranu, već je obećao da će se redovno odazivati na sudske pozive.      

Pošto nije održao reč, a nije dao odbranu na optužbu da je prodavao ispite iz predmeta koje je predavao, više puta je zatražen pritvor, a policija je redovno izveštavala sud da nije na svojoj adresi.      

U četvrtak, 8. decembra, Stojanović se na glavnoj raspravi izjasnio da "nije kriv ni po jednoj tački optužbe" a njegovi advokati su tražili da sud ili ukine pritvor ili ga smesti na Vojnomedicinsku akademiju.      

Stojanović je juče rekao da će se redovno odazivati pozivima suda ali, s obzirom da nije održao ranije datu reč, sudsko veće nije stavilo van snage odluku vanpretresnog veća i on je pritvoren.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Одузимај имовину...!!...Све...

zoran

pre 7 godina

Profesor prava pa racuna da ce da nadmudri drzavu. Malo mu je milion dinara za jemstvo. Imao bi taj i milion evra da zalozi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija