• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

23.12.2016

23:19

OČAJNI OTAC NESTALE BARBARE: Nisu me obavestili o saslušanju, ne verujem da su dečaci PROŠLI POLIGRAF!

Vesti

OČAJNI OTAC NESTALE BARBARE: Nisu me obavestili o saslušanju, ne verujem da su dečaci PROŠLI POLIGRAF!

Podeli vest

Ukoliko me policija zvanično ne obavesti o detaljima istrage, tužiću ih Međunarodnom sudu u Strazburu – izjavio je Endre Vitez, otac nestale ćerke Barbare (15), nezadovljan što ga policija nije pozvali da prekjuče prisustvuje poligrafskom ispitivanju Barbarinih drugova, koji su bili sa njom kada se, kako su izjavii, okliznula i pala sa mosta u Tisu

Endre kaže da je iz medija saznao da su dečaci prošli poligrafsko ispitvanje, odnosno da je utvrđeno da nije bilo nikakvog krivičnog dela, ali deo odgovora koji su dečaci dali ukazuje na to da oni ne govore istinu o svemu što se te noći na mostu dogodilo.

- Ne mogu da verujem u ono što je objavljeno kad nisam bio prisutan da to čujem. Niti ja, niti moj pravni zastupnik. Sumnjivo mi je što se, kako pišu mediji, ne isključuje mogućnost da se nešto slučajno desilo, da su se možda gurali i da je Barbara tako pala - kaže povređeni otac.

ANONIMNA PORUKA ŠOKIRALA RODITELJE NESTALE DEVOJČICE: Barbara je silovana, zadavljena i bačena u Tisu!

Iz izvora iz istrage, saznaje se da da nije sporno da su dvojica dečaka te večeri bili sa Barbarom zajedno, da im je plan bio da se druže, te da su se zbog toga našli na mostu. Međutim, isključen je svaki oblik nasilja i zle namere, da devojčicu niko nije namerno gurnuo, niti je to planirao.

BARBARA VITEZ NIJE UBIJENA: Drugovi nestale devojčice prošli poligrafsko ispitivanje, anonimno PISMO JE LAŽ?!

Poligrafista ne isključuje mogućnost da se nešto slučajno desilo, navodi izvor iz istrage. Moguće je da je prilikom mimoilaženje slučajno došlo do češanja, ili za vreme šetanja na mostu, te da je devojčica usled toga pala u reku.

- Ako su se gurali onda je, po meni, to ubistvo iz nehata - kaže  Endre, ljut što ga niko iz policije nije niko ni o čemu nije obavestio, niti ga pozvao.

printscreen

On dodaje da je iz novina saznao i da je anonimno pismo, koje mu je ubačeno u kućno poštansko sanduče, u kom piše da njegova ćerka nije upala u reku, lažno.

- Verujem i dalje da je moje dete živo i da nije u Tisi - ispričao je Endre Vitez.

Dečaci su nakon tragičnog događaja saslušani u policiji, u prisustvu roditelja, kada su ispričali da se devojčica okliznula i pala u reku, a njihovo poligrafsko ispitivanje, koje je tražila policija, trebalo je da potvrdi ili dovede u sumnju verziju događaja.

Podsećamo, Barbara Vitez, učenica iz Sente, nestala je 25. novembra kada je, kako se veruje, pala sa mosta u Tisu.

Devojčica je kobne večeri sa društvom slavila rođendan drugarice u piceriji „Jail“. Oko 22 sata došla je do mosta u pratnji dvojice drugova, koji su pozvali policiju i uznemireno ispričali da je devojčica upala u Tisu kada je probala da se prebaci na konstrukciju mosta, u igri.

Informer

U međuvremenu, devojčicini roditelji su u poštanskom sandučetu 13. decembra pronašli anonimno pismo, u kom im je neko izneo drugačiju verziju događaja. Prema navodima tog pisma, Barbara je omamljena u piceriji, kada joj je neko "sipao" neku supstancu u piće. Nakon toga, devojčica je zlostavljana, a potom i bačena sa mosta u reku.

Endre i Melinda Vitez zbunjeni su i uznemireni pismom, zbog kog sada sumnjaju u zvaničnu verziju događaja.

Nastavljena potraga 3D sonarom

Potraga za telom devojčice u reci Tisi otpočela je sutradan nakon što su dečaci prijavili da je nesrećna devojčica pala u reku sa visine od desetak metara.

Tanjug

U potragu su od samog početka uključeni članovi Spasilačkog tima "Tisa" iz Sente, dno reke kod mosta pretraživali su i članovi Ronilačke jedinice Žandarmerije, ali telo devojčice nije pronađeno.

Spasilačkom timu "Tisa" iz Udruženja Regata reka iz Stare Pazove na pozajmicu je dat trodimenzionalni sonar kojim će oni od danas nastaviti potragu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija