• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

22.02.2017

17:01

KRVAVI ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Evo šta se tačno dogodilo monstrumu iz Štrpca pre nego što je iskasapio rođenu decu!

Vesti

KRVAVI ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Evo šta se tačno dogodilo monstrumu iz Štrpca pre nego što je iskasapio rođenu decu!

Podeli vest

Jeza, tuga, neverica, bol. Dejan Krstičić (35) će zauvek ostati na listi najvećih monstruma Srbije. Profesor fizičkog koji je krvnički izbo nožem svoje dve bebe, dva sina blizanca, od kojih je jedan preminuo, je i dalje za javnost jedan veliki znak pitanja

Sve zanima, kako je uopšte moguće da se tako nešto dogodi? Kako roditelj može da ubije svoje dete? O čemu se tu radi? O čemu se radi u slučaju Dejana Krstičića? Da li se ljudi koji ubijaju svoju decu po nečemu razlikuju od, da tako kažemo, "običnih" ubica?

- U ovom slučaju to definitivno nije razuman čin. U pitanju je teško psihički obolela osoba. To je gubitak kontrole, pomračenje uma. Do toga dolazi kada se mozak preplavi teškim emocijama, to su emocije koje zdrava osoba ne doživljava, idu iz same dubine mozga, a u tom trenutku kontrolu preuzima limbički sistem. Tu je kraj! - kaže za naš portal psiholog Aleksandar Šibul.

Objašnjava kako sve dalje funkcioniše.

- U tom trenutku se svest gasi. Čovek više na neki način nije prisutan, to više nije on. Dolazi do teške agresije. Opet ponavljam, on nije svestan svog stanja, on nije svestan zločina koji čini. Dakle, u pitanju je osoba koja boluje psihopatije, odnosno psihopata.

- U tom trenutku, on je bez trunke empatije. Jednostavno, to mu je isključeno u mozgu, ne postoji! Kada dođe sebi, njega preplavljaju opet veoma, veoma teške emocije kajanja i onda on pati do tog nivoa do kog normalne osobe ne mogu ni da zamisle - kaže Šibul.

Inače, Dejan je dan pre zločina trebalo sa ženom Anom da ide na pregled kod psihijatra. Familija kaže da je poslednjih dana bio paranoičan. Dakle, očigledno je da je reč o osobi koja ima istoriju psihijatrijskog lečenja.

- Da, on mora da ima istoriju lečenja. On je bio i pre agresivan. Definitivno nije moguće da je ceo svoj život bio miran i da mu je prvo agresivno "pucanje" napad nožem na svoju decu - priča Šibul.

Takođe ističe da nema razlike između ubica koje "dižu ruku" na svoju decu i onih koji ubijaju druge žrtve.

- Ne, tu nema razlike. Psihopata je psihopata. U tom trenutku ubiće bilo koga ko mu je tu. Dakle, da nisu bili blizanci tu, on bi nasrnuo na nekog drugog, bez obzira ko je u pitanju - kaže.

Da li je moguće da su lekari koji su ga lečili mogli da vide da bi Dejan mogao ovako nešto da uradi?

- Pa, ne. Vi to nikad ne znate. Ne može to da se predvidi... - tvrdi Šibul.

Ovu činjenicu potvrdila nam je i dr Vesna Tomić koja radi na instutu Batut.

- Neko ko boluje od ove vrste bolesti može da izgleda kao sasvim normalan čovek. Ni mi ne možemo to da vidimo, jer takvi bolesnici to umeju vešto da sakriju. To apsolutno nikako ne možete da vidite! Ne postoje signali za to.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lidija

pre 7 godina

Kako dokazati bilo kome da je osoba poremecena? Kako,kad imaju po dva,tri lica? Moj bivsi muz je znao kad mu kazem da cu da ga ostavim i ne mogu vise,da uzme sina i drzi ga na prozoru cetvrtog sprata i kaze:'' Ako krenes,gurnucu ga kroz prozor.'' Kada o tome pricam roditeljima,oni ne veruju jer je on fin i miran covek. Uspela sam da se razvedem i sa detetom odem iz grada bez vecigh posledica jer je on tada bio zaljubljen u drugu zenu. evo sad isto to radi sa drugim detetom.Stalno preti sadasnjoj zeni da ce ubiti dete ako ga ostavi. Niko ne veruje u te price. On je za sve fin covek,privatnik,odbornik u gradskoj skupstini.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija