• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.08.2017

18:26

(FOTO) OSTAO I BEZ RUKU I BEZ ODŠTETE: Užasna nepravda za građevinskog radnika iz Ćuprije!

Vesti

(FOTO) OSTAO I BEZ RUKU I BEZ ODŠTETE: Užasna nepravda za građevinskog radnika iz Ćuprije!

Podeli vest

Radnik Saša Ilić (32) ostao je 2004. bez obe ruke na gradilištu, a krivični postupak protiv vlasnika firme je 2014. zastareo... Zbog toga je Ilić nedavno odbijen i za odštetu, pa je ostao i bez zdravlja i bez para

Saša Ilić (32) iz Ćuprije, koji je radeći na građevini 2004. izgubio obe ruke, posle 13 godina agonije na sudu ostao je i bez pravde i bez odštete!

Krivični postupak koji se vodio protiv investitora Velimira Stamenkovića zastareo je 2014, a Viši sud u Jagodini zbog toga je nedavno odbio Ilića i za odštetu, pa je nesrećnik ostao i bez zdravlja i bez para!

Ide do Strazbura

Saša se u međuvremenu oženio Ljiljanom, koja je takođe invalid, a izgubila je šaku radeći u jednoj privatnoj firmi. Dobili su ćerkicu, koja je sad stara 15 meseci, a sa njima žive i Ljiljanina deca iz prvog braka.

Sve kućne poslove Ljiljana obavlja jednom rukom i brine o Saši, koji ni čašu vode ne može sam da popije. Najteže mu je, kaže, što svoju ćerku nikada neće moći da pomiluje i da je uzme u naručje.

Zbog sve nepravde koju je doživeo na našem sudu, Saša će se, kaže, boriti i do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

- Radio sam 2004. kao fizički radnik na Velimirovoj zgradi jer sam hteo da zaradim za džeparac. Trebalo je da postavimo oluke na zgradi, ali kada sam podigao jedan oluk, zbog blizine niskonaponskog stuba, došlo je do jakog strujnog udara. Stvoren je električni luk, koji me je odbacio i spržio mi ruke. Lekari su mi spasli život, ali su morali da mi amputiraju obe ruke. Imao sam samo 19 godina kada sam postao doživotni invalid - priča tužni Saša.

printscreen/facebook

Njegov advokat Nenad Sadžaković objasnio nam je da je odmah posle nesreće, 2004. godine, pokrenut krivični postupak protiv investitora Velimira Stamenkovića zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti.

- Osnovni sud u Paraćinu obustavio je taj postupak pre tri godine zbog zastarelosti. U međuvremenu Velimir je umro, ali ja sam blagovremeno podneo i tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv Velimirovog sina i naslednika Zorana i njegove firme "Aleksandar". Međutim, Viši sud u Jagodini nedavno je taj zahtev odbio kao neosnovan! Zato smo se žalili Apelacionom sudu u Kragujevcu - naveo je Sadžaković.

Samo Sašu uskratili

On dodaje da je Apelacionom sudu dostavio i podatke o svim ostalim slučajevima u kojima su oštećeni radnici dobili pravnu odštetu, za koju je Ilić ostao uskraćen.

Saša je veoma razočaran ovim sudskim epilogom, posebno jer su mnoga ročišta u krivičnom postupku neopravdano odlagana, pa je došlo do zastare. Uprkos svemu, on i dalje veruje u pravdu, jer je na njegovoj strani.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
laž

pre 6 godina

E to je vlast Žutih ološa. A sudija koji je zadržao predmet treba javno linčovati u sred Jagodine, da drugima nebi palo napamet. Sve dok se sudiji da da on odlučuje to je nepravda. Bez porote kao u americi nema pravde. Pravac Strazbur dobićeš i više nego što si i zamislio.

Mara

pre 6 godina

Pa jel to neka kvazi drzava Srbija,sram vas bilo,sudije dobile mito od vlasnika preduzeca i proces zastareo.Svo to korumpirano sudstvo treba smeniti i dati im otkaz za tako prostacki i neprofesionalan rad,koga vi stitite bruke jedne i sramote i gde vam je tu pravda,nema ni \"P\"od pravde,ovo je najveca sramota za vas po sudovima,sto ne idete u opancare ako vec ne radite svoj posao kako treba,sta trazite po sudovima,kad vam tu nije mesto,takvi kakvi ste.\n

Stole

pre 6 godina

Zar je ovako nesto moguce? pa gde je tu humanitarni blok, koji je zaduzen za sve unesrecene? Ja ovo ne razumem! Zar drogasi iz cistog besa, mogu dobiti adekvatnu pomoc, Romi koji se kote ko zecevi, a nas radnik da da ostane naulici.........sramota!

ZOKIB

pre 6 godina

Osusile im se ruke svima koji su ucestvovali u ovom necasnom delu.Bog je veliki i platice oni tamo gde ih najvise boli.\n

Ljube

pre 6 godina

Korumpiranog sudiju po kratkom postupku smeniti i zabraniti mu doživotno bavljenje sudskom praksom u bilo kom obliku. A i taj njegov advokat je neka jača cevćka kad je dozvolio da se predmet oteže a da ne digne uzbunu, očigledno mu je odgovaralo da se predmet oteže radi zarade.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija