• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2017

16:01

SPREČEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA NA HORGOŠU! Otkriveni krijumčari satova i nakita kolekcionarske vrednosti

Vesti

SPREČEN POKUŠAJ KRIJUMČARENJA NA HORGOŠU! Otkriveni krijumčari satova i nakita kolekcionarske vrednosti

Podeli vest

Uprava carina saopštila je danas da su carinici u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, zaplenili 13 satova od kojih se za primerak džepnog sata ''Patek Philippe'' iz 1921. sumnja da ima veliku kolekcionarsku vrednost

- Reč je o jednom od najpoznatijih satova na svetu, a kada se zna da su to satovi iz limitiranih serija, ne isključujemo mogućnost da je pripadao nekoj poznatoj ličnosti, što mu dodatno diže vrednost - kaže načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Ivan Ribać.

Ribić je u isanoj izjavi za medije kazao da ''''u ovom tenutku ne isključuje mogućnost da je potekao iz nekog krivičnog dela, kao što je pljačka privatne kolekcije ili zalagaonice na Zapadu, što ćemo svakako proveravati u nastavku našeg rada na ovom slučaju.''''

Pored vrednih satova, otkrivena su i tri prstena sa dragim kamenjem i jedan zlatni broš. 

Oko ponoći je na ulazu u zemlju detaljno pregledan ''''Volvo V5'''' beogradskih registarskih oznaka kojim su trojica srpskih državljana putovala iz Minhena u Beograd. 

Vozač automobila, 77-godišnji Beograđanin, je cariniku prijavio da sa sobom nosi 12 litara vina i slatkiše, dok su njegovi saputnici - otac i njegov 30-godišnji sin rekli da nemaju ništa sem ličnog prtljaga. 

Carinici su međutim u prtljagu 30-godišnjeg saputnika pronašli čak 11 muških ručnih i džepnih satova poznatih robnih marki kao što su ''Lowenthal'', ''Omega'', ''Zenith'' i prsten sa zelenim kamenom za koji se sumnja da je reč o smaragdu, kao i jedan zlatni broš. 


U ličnoj torbici vremešnog vozača, carinici su potom otkrili i džepni sat marke ''''Patek Philippe'''' za koji se sumnja da ima značajnu kolekcionarsku vrednost, kao i još jedan, takođe vredan ručni sat marke ''''Audemars piguet''''.

Potom su u novčaniku istog putnika pronađena još dva prstena od belog zlata sa dijamantima. 

''''Jasno je da je reč o krijumčarenju veoma vrednih kolekcionarskih eksponata. Primera radi, džepni časovnik ''''Patek Philippe'''' iz 1921. godine, bez mehanizma je težak oko 117 grama i napravljen od 18-karatnog zlata.

Vrednost ovakvih primeraka može da dostigne vrtoglave cifre na kolekcionarskim aukcijama, ali mi ćemo o vrednosti moći nešto da kažemo tek nakon stručne ekspertize'''', kaže Svetozar Nakarada, šef Odseka za suzbijanje krijumčarenja Subotica.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija