• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V./Informer.rs

21.12.2017

16:12

(FOTO) MUK NA GROBLJU U POŽAREVCU! Sahranjen policajac ubijen na dužnosti!

Vesti

(FOTO) MUK NA GROBLJU U POŽAREVCU! Sahranjen policajac ubijen na dužnosti!

Podeli vest

Na Starom groblju u Požarevcu u četvrtak je sahranjen policajac Srđan Petrović (42), koga je u ponedeljak, oko ponoći, tokom zadatka, hicima iz automatske puške ubio Dobrivoje Živkovića (69) iz sela Bare. Srđan je sahranjen u prisustvu supruge, dve ćerke, roditelja i brata, rodbine, prijatelja i brojnih kolega. Ispraćen je uz opelo koje je dežalo nekoliko sveštenika i uz “Pogrebni marš” policijskog orkestra

Sahrani na požarevačkom Starom groblju prisustvovali su – ministar Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, predsednik požarevačke skupštine Bojan Ilić, porodica, kolege i prijatelji.

printscreen RTS

Policijski službenik Srđan Petrović je ubijen tokom intervecije u selu Bare, kada je Dobrivoje Živković u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću.

M.V.

Oproštajni govor na sahrani je održao Srđanov kolega Boban Miladinović- “Ispunio si zakletvu koji si položio. Otišao si kao heroj i kao veliki čovek”, rekao je Miladinović. Srđan je nastradao na zadatku, po odlasku na lice mesta u selo Bare, po pozivu Dobrivojevog zeta, koji je prijavio da im on preti automatskom šuškom. Odbijajući da preda oružje, Dobrivoje je pogodio Srđana sa više hitaca, zbog kojih je on preminuo na putu za bolnicu.

printscreen RTS

Ubrzo su u selo stigli pripadnici SAJ-a, koji su, posle bezuspešnih pregovora i pucnjave od strane Dobrivoja, bacili dimne i šok bombe, a onda upali u kuću i likvidirali ga. Istraga o ovom slučaju vodi se u Višem javnom tužilaštvu, kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do stradanja policajca i njegovog ubice.

M.V.

Policajac Srđan Petrović iza sebe je ostavio suprugu Maju, ćerke Anđelu i Nevenu, majku Dušanku, oca Svetomira i brata Nenada. Precizne podatke o okolnostima njegove pogibije, porodici bi trebalo da pruži istraga Višeg javnog tužilaštva, koja je u toku.

Živković je ubijen nakon intervencije SAJ-a. 

printscreen RTS


Srđan Petrović u požarevačku policiju iz okoline Kruševca došao je pre više od dvadeset godina. 

M.V.


undefinedM.V.


M.V.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija