• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.03.2018

18:12

U SUZAMA SAM DETE IZVLAČIO ISPOD KOLA! Poteresna ispovest vozača koji je pregazio malog Jovana (7), dok se SANKAO NIZ ULICU!

Vesti

U SUZAMA SAM DETE IZVLAČIO ISPOD KOLA! Poteresna ispovest vozača koji je pregazio malog Jovana (7), dok se SANKAO NIZ ULICU!

Podeli vest

Držao sam dete, davao mu veštačko disanje, masirao mu srce, ali uzalud... Zašto da ga ja nosim na duši, jadao se Ivica Đokić (39), pod čijim autom je stradao mali Jovan Savić (7) dok se sankao niz ulicu

Dete mi je iznenada podletelo pod auto. Vrištao sam, plakao, dozivao u pomoć, pokušavao sam da podignem kola da izbavim dečaka. Držao sam ga u rukama, davao mu veštačko disanje i masirao srce, ali je sve bilo uzalud. Zašto baš ja da nosim dete na duši, jedva je u suzama govorio Ivica Đokić (39), pod čijim autom je u četvrtak nastradao mali Jovan Savić (7), koji je sankama podleteo među točkove.

U očaju: Ivica ĐokićD.K.

U očaju: Ivica Đokić

Ćerka videla tragediju

Nesrećno dete se sa školskom drugaricom u četvrtak spuštalo zamrznutim sokakom, koji od njegove kuće vodi na prometnu saobraćajnicu Radikinski put. Tuda je u 12.35 "fordom mondeo" naišao Đokić i pregazio Jovana, koji nije uspeo da zaustavi sanke u raskrsnici. S Ivicom je u kolima bila i 14-godišnja ćerka, koju je vozio u školu.

Jovanova drugarica u šoku

Devojčica koja se sankala sa Jovanom u trenutku nesreće doživela je veliku traumu. Njen otac Nenad Cvetković kaže da ona ne može da se smiri nakon što joj je drug poginuo pred očima.

- Nesreća, šta reći drugo... Jovan je u četvrtak telefonom pozvao moju ćerku da se sankaju zajedno. Došao je po nju i prvo su se sankali tu, ispred naše kuće. Međutim, kako sneg nije bio dovoljno ugažen, sanke im nisu brzo išle, pa su otišli do njegove kuće i desila se nesreća - priča Cvetković.
Kaže da je njegova ćerkica preživela jer je u poslednjem trenutku zakočila sanke.
- Ona je videla auto i zabila noge u sneg, tako da je uspela da se zaustavi, a Jovan je kliznuo pod auto. Prestravljena je, moraću da potražim stručnu pomoć za nju - rekao je zabrinuti čovek.

- Vozio sam polako jer je na putu bilo snega. Odjednom sam video decu kako se kao metak na sankama zaleću ka meni. Pritisnuo sam kočnicu i skrenuo skroz udesno, ali je dečak uleteo ispod mojih kola. Koliko sam uspeo da vidim trenutak ranije, noge su mu bile ispružene, bio je oslonjen na naslon na zadnjoj strani sanki i skliznuo je direktno pod auto - priča očajni Đokić.

Devojčica koja je bila sa malim Jovanom uspela je nogama da zakoči sanke, pa je pala pre raskrsnice.

- Ona je odmah ustala, pa sam shvatio da je nepovređena, a onda sam video dečaka pod autom. U panici sam gledao kako da podignem auto i bacio sam ćerki telefon da pozove Hitnu pomoć. Dotrčala su još dvojica ljudi i oni su zvali Hitnu. Ja sam pokušavao da dignem auto nekom letvom, pa trupcem, ali uzalud... Držao sam dete dok lekari nisu došli. Kad su mi kazali da je mrtav, da je slomio vrat, samo sam ponavljao: "Kako, kako...", dok je moja ćerka vrištala - opisuje Đokić tragediju.

On dodaje da je ustanovljeno da nema njegove krivice za udes.

Nisam kriv za nesreću, ali to mi je slaba uteha. Možda je to moralo da se desi, ali zašto baš meni...

Ivica Đokić

- Dva puta sam davao krv da bi proverili alkoholisanost, nisam imao šta da krijem, nikada ne pijem. Tehnički pregled je pokazao da je auto bio u perfektnom stanju, ali slaba mi je uteha sve to. Nisam nikako mogao da izbegnem dete. Možda je to bilo neminovno, možda je moralo da se desi, ali zašto baš meni, zašto da ga ja nosim na duši? Neprestano sam pod lekovima, ne mogu da dođem sebi - rekao je Ivica.

Tuga: Božidar ĐokićD.K.

Tuga: Božidar Đokić

Dve kuće zavijene u crno

Njegov otac Božidar Đokić kaže da su u ovoj nesreći dve kuće zavijene u crno, i njihova i porodice Savić.

- Ivica neprestano plače, meni je slika tog deteta stalno pred očima. Živimo u istom naselju gde i Savići, sretaćemo se i bez obzira na to što moj sin nije kriv za nesreću, biće mi strašno da vidim Jovanovu porodicu - kaže Božidar.

Jovanovo telo juče je sa Instituta za sudsku medicinu preuzela njegova porodica. Stradali mališan će biti sahranjen danas na groblju u Brzom Brodu.

Celokupnu pogrebnu opremu doniralo je Udruženje pogrebnika Srbije, čiji je predsednik Ivan Stanisavljević kazao da ih je ova tragedija duboko pogodila, pa su odlučili da pomognu porodici nesrećnog deteta. 

STRAVIČNI DETALJI TRAGEDIJE: Iz straha da se ne povredi, roditelji su Jovanu (7) SAKRILI SANKE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija