• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. B.

23.03.2018

18:45

Ispravka

AP/Photo

Vesti

Ispravka

Podeli vest

Dana 23.03.2018. godine pod naslovom “Vojnici uhapšeni sa 564 grama kokaina” greškom je objavljena neistinita informacija, te je u okviru naslovljenog teksta Robert Atanasijević iz Negotina doveden u vezu sa trgovinom narkoticima. Naime, novinarskom nepažnjom je tom prilikom objavljena i fotografija Roberta Atanasijevića, koji nije imao niti ima bilo kakve veze sa dilerima narkotika koji su uhapšeni, već je reč samo i isključivo o pukoj koincidenciji sličnog imena i prezimena jednog od učesnika konkretnog događaja”

Presuda
U ime naroda
Viši sud u Beogradu, i to sudija Slađana Pantović, kao sudija pojedinac, u parnici tužioca Roberta Atanasijevića iz Negotina, selo Srbovo, čiji je punomoćnik Aleksandar Jokić, advokat iz Beograda, protiv tuženih "Insajder tim d.o.o." sa sedištem u Beogradu, Dragana Vučićevića i Milana Raševića, čiji je zajednički punomoćnik Boris Bogdanović, advokat iz Beograda, radi naknade štete, doneo je nakon održane i zaključene glavne i javne rasprave dana 28. 1. 2021. godine sledeću:
Presudu
I Dozvoljava se subjektivno preinačenje tužbe.
II Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Roberta Atanasijevića iz Negotina, selo Srbovo, pa se obavezuje tuženi "Insajder tim d. o. o." i Dragan Vučićević iz Beograda da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede časti i ugleda zbog neistinitih informacija objavljenih u štampanom izdanju Nezavisnih dnevnih novina Informer od dana 23. 3. 2018. godine, solidarno isplate iznos od 120.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom, počev od 28. 1. 2021. godine, pa do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

III Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Roberta Atanasijevića iz Negotina, selo Srbovo, pa se obavezuje tuženi "Insajder tim d.o.o." i Aleksandar Ignjatović iz Beograda da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede časti i ugleda zbog neistinitih informacija objavljenih na internet portalu Informer (www.informer.rs) dana 23. 3. 2018. godine, solidarno isplate iznos od 120.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom, počev od 28. 1. 2018. godine, pa do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.
IV Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Roberta Atanasijevića iz Negotina, selo Srbovo, pa se obavezuje tuženi "Insajder tim d.o.o." i Dragan Vučićević iz Beograda da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava na privatan život i zapis lika objavljivanjem fotografije tužioca bez pristanka tužioca u štampanom izdanju Nezavisnih dnevnih novina Informer od dana 23. 3. 2018. godine, solidarno isplate iznos od 100.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom, počev od 28. 1. 2021. godine, pa do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.
V Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Roberta Atanasijevića iz Negotina, selo Srbovo, pa se obavezuje tuženi "Insajder tim d.o.o." i Aleksandar Ignjatović iz Beograda da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava na privatan život i zapis lika objavljivanjem fotografije tužioca bez pristanka tužioca na internet portalu Informer (www.informer.rs) od dana 23. 3. 2018. godine solidarno isplate iznos od 100.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom, počev od 28. 1. 2021. godine, pa do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.
VI Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Roberta Atanasijevića iz Negotina, selo Srbovo, pa se obavezuje tuženi Dragan Vučićević iz Beograda da bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju od prispeća ove presude objavi ispravku povodom teksta objavljenog u Nezavisnim dnevnim novinama Informer dana 23. 3. 2018. godine na naslovnoj strani i stranama 10 i 11 pod naslovom "Vojnici uhapšeni sa 564 grama kokaina" tako što će u celosti biti objavljena, bez izmena, izostavljanja i dopuna u istom delu Nezavisnih dnevnih novina Informer, na istoj rubrici na istoj strani, kao što su bile objavljene neistinite informacije, i to pod istim naslovom, a uz oznaku "Ispravka", a pod pretnjom plaćanja novčane kazne u iznosu od 200.000 dinara u slučaju neobjavljivanja.
VII Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Roberta Atanasijevića iz Negotina, selo Srbovo, pa se obavezuje tuženi Milan Rašević iz Beograda da bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju od prispeća ove presude trajno ukloni fotografiju tužioca i objavi ispravku povodom teksta objavljenog na internet portalu Informer (www.informer.rs) u rubrici Hronika pod naslovom "Evo kako su vojnici uhapšeni sa više od pola kila kokaina! Dileri pali u Zaječaru, tokom bekstva bacili drogu kroz prozor kola!", tako što će u celosti biti objavljena, bez izmena, izostavljanja i dopuna, na istom delu internet portala Informer (www.informer.rs), u istoj rubrici, kao što su objavljene neistinite informacije, i to pod istim naslovom, a uz oznaku "Ispravka", a pod pretnjom plaćanja novčane kazne u iznosu od 200.000 dinara u slučaju neobjavljivanja.
VIII Usvaja se tužbeni zahtev tužioca Roberta Atanasijevića iz Negotina, selo Srbovo, pa se obavezuju tuženi Dragan Vučićević iz Beograda i Milan Rašević iz Beograda da o svom trošku javno objave pravosnažnu sudsku odluku, i to uvod i izreku presude u štampanom izdanju Nezavisnih dnevnih novina Informer i u elektronskom izdanju internet portala Informer (www.informer.rs) bez ikakvog komentara i bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju, odnosno narednog dana od dana pravosnažnosti presude, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
IX Obavezuju se tuženi "Insajder tim d.o.o.", Dragan Vučićević iz Beograda, Aleksandar Ignjatović iz Beograda i Milan Rašević iz Beograda da tužiocu Robertu Atanasijeviću iz Negotina, selo Srbovo, na ime naknade troškova parničnog postupka solidarno isplate iznos od 91.200,00 dinara, u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nije bitno

pre 5 godina

Njima nije bitno gde je bilo, pa izmisle, tu negde. Vazan je bombastican naslov. Spektakularno, za po kila droge, a tone prolaze. Ovo izgleda nije bilo pod kontrolon/

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija