• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.07.2018

13:50

(VIDEO/FOTO) SPEKTAKULARNA AKCIJA MUP I TUŽILAŠTVA! Uhapšeno 45 narko dilera, ZAPLENJENO 23 KG DROGE!

Vesti

(VIDEO/FOTO) SPEKTAKULARNA AKCIJA MUP I TUŽILAŠTVA! Uhapšeno 45 narko dilera, ZAPLENJENO 23 KG DROGE!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 45 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

U akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

Na teritoriji Kragujevca otkrivena je laboratorija  za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dok je na teritoriji Beograda otkrivena laboratorija za proizvodnju ulja kanabisa. Zbog narkotika uhapšeno je 35 osoba, dok su protiv još 35 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

MUP Srbije

Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 komada municije različitog kalibra. Oduzeto je i  2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 komad manevarske municije. Zbog oružja je uhapšeno deset osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba.

IZDVOJENE AKCIJE HAPŠENJA

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M.D. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija u kojima boravi osumnjičeni pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane sa 38 biljaka, težine više do pet kilograma.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su P.M. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađena je laboratorija za proizvodnju ulja kanabisa. 

Policija je od osumnjičenog oduzela i četiri medicinska šprica ispunjena uljem kanabisa, 26 tableta ispunjenih uljem kanabisa, montažni šator obložen izolacionom folijom radi održavanja temperature u kome se nalazilo 11 velikih saksija zasađenih marihuanom, tri reflektora, tri lampe za postizanje temperature, četiri flaše tečnosti koje pospešuju rast biljaka, termometar, grejač vode i tri ventilatora.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su D.S. (1984), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla više od 10 kilograma sirovih stabljika marihuane. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su R.Š. (1973), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je od osumnjičenog oduzela više od kilogram marihuane, manju količinu hašiša, 11 stabljika indijske konoplje, 26 komada semena indijske konoplje, dve drobilice, i vagicu za precizno merenje.

MUP Srbije

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.
***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su M.R. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla i zaplenila oko 600 grama marihuane spakovane u 16 paketa, vagicu za precizna merenja sa tragovima narkotika, 210 evra i 347.000 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.  

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su  D.A. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla 740 grama marihuane. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M.V. (1999) i A.B. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana u kojem borave osumnjičeni pronađeno je 40 grama heroina i dve vagice sa tragovima ove opojne droge.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Policija je, takođe, uhapsila i tridesetšestogodišnju ženu kod koje je pronađen heroin koji je prethodno, kako se sumnja, kupila od osumnjičenih.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su P.N. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla i zaplenila oko 140 grama amfetamina, 41 gram ekstazija, manju količinu marihuane, digitalnu vagicu za precizno merenje, 830 evra i 43.530 dinara.

MUP Srbije


Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupka odredio mu je pritvor do 30 dana. 

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž.P. (1964), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Prilikom pretresa automobila kojim je upravljao osumnjičeni policija je pronašla i zaplenila oko 26 grama heroina, dva mobilna telefona i oko 30.000 dinara. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu. 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su D.R. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, u ormanu improvizovanom za uzgoj biljaka u veštačkim uslovima, pronašla  saksiju sa biljkom marihuane, dok su na ručicama ormara pronađene tri grane marihuane ukupne težine oko pola kilograma.

Osumnjičeni je će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu. 

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su D.K. (1974), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Prilikom pretresa kuće osumnjičenog, policije je u ekonomskom delu dvorišta iza pomoćnih prostorija pronašla gajbica u kojoj se nalazio zasad opojne marihuane. 

D.K. je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu. 

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su S.M. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je sedam paketića marihuane pronašla u automobilu „sab“ u kojem je na mestu suvozača bila osumnjičena. 

Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su A.M. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je od osumnjičenog zaplenila 47 tableta ekstazija. 

A.M. je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana. 

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su Z.S. (1978), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je u kući osumnjičenog u improvizovanoj laboratoriji pronašla pet saksija sa stabljikama indijske konoplje. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su I.L. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. 

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronašla sedam paketića  marihuane. 

I.L. će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su D.T. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla  automat „STEN MK II 1943“, 150 manevarskih metaka, 20 puščanih metaka, 16 metaka i pet signalnih metaka. 

Osumnjičeni je će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu. 
***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su Đ.D. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je od osumnjičenog oduzela 766 komada puščane municije, 91 komad manevarske puščane municije, 53 komada municije, dva komada pištoljske municije i pet okvira za automatsku pušku. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.
***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su D.K. (1961), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je od osumnjičenog oduzela malokalibarsku pušku, pušku  kremenjaču, vazdušnupušku, ručno pravljeni prigušivač, 250 dijabola, 449 komada pištoljske municije različitog kalibra, četiri  karabinska metkai 84 komada malokalibarske municije. 

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu, a  sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do o 30 dana.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su M.U. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Osumnjičeni se tereti da je 7. jula ove godine u jednoj trgovinskoj radnji uperio pištolj u prodavca, a prilikom izlaska na teren policija je pronašla pištolj sa obrušenim brojem i laserskim nišanom, okvir sa osam metaka i futrolu za pištolj.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru. 

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su L.S. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog, u ekonomskom delu dvorišta u plastičnoj kesi okačenoj na zid pomoćnog objekta pronašli pištolj sa pripadajućim okvirom u kome se nalazilo šest metaka, a dalje u dvorištu pronađene su i dve mačete i dve futrole za pištolj. 

L.S. je će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su G.J. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla i oduzela kratež, lovački karabin, lovačku pušku „Pumparicu“ marke „Warning boke“, vazdušnu pušku, 35 patrona, sedam metaka za lovački karabin, deset komada pištoljske municije, 123 metka različitog kalibra, okvir za pištolj, drvena kutija, šnala za kaiš i lovački nož. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija