• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

29.07.2018

08:50

KOMŠIJE VIDELE UBICU! Evo šta se sve do sada zna O UBISTVU MIŠE OGNJANOVIĆA!

Vesti

KOMŠIJE VIDELE UBICU! Evo šta se sve do sada zna O UBISTVU MIŠE OGNJANOVIĆA!

Podeli vest

U sačekuši na Novom Beogradu sinoć sa više hitaca likvidiran poznati beogradski krivičar. U pucnjavi ranjen u ruku i pravnikov sin Petar (26)

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (56) ubijen je sinoć oko 19.30 hicima iz vatrenog oružja u Ulici Proleterske solidarnosti na Novom Beogradu. U pucnjavi, koja se desila u pasažu kod broja 45, nedaleko od "Štark arene", u desnu ruku je ranjen i Ognjanovićev sin Petar (26) koji je u vreme napada bio sa ocem. 

Ekipa Hitne pomoći mladića je odmah prevezla u Urgentni centar i on nije životno ugrožen.

Veliki broj policijskih ekipa ubrzo je blokirao sve obližnje ulice, a svi sumnjivi automobili i prolaznici su proveravani.

- Čuo sam tri ili četiri pucnja, učinilo mi se da su u pitanju petarde - rekao je jedan od mnogobrojnih stanara okupljenih ispred zgrade. - Odmah potom, začuo se uzvik mladića: Tata! Tata! Sišao sam i ugledao momka u sivoj majici koji je sav bio obliven krvlju, verovatno i svojom i očevom.

(FOTO) UBIJEN ADVOKAT LUKE BOJOVIĆA DRAGOSLAV MIŠA OGNJANOVIĆ: U sačekuši ranjen i njegov sin, policija PROGLASILA AKCIJU VIHOR!

Komšije tvrde da su nekoliko sekundi posle pucnjave videle i muškarca obučenog u crno, sa kačketom iste boje, kako beži sa lica mesta.

- Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen - naveo je Kovačević.

tanjug ap

Osim u širem krugu oko mesta zločina u novobeogradskom Bloku 23, patrole su postavljene i u druge krajeve grada. Na izlazu iz Beograda sva vozila prolazila su sinoć jednom trakom, gde su ih policijske snage proveravale.

Takođe, kontrolisani su i svi autobusi koji su polazili sa Beogradske autobuske stanice.

Inače, Dragoslav Ognjanović bio je jedan od najboljih advokata krivičara u Srbiji, a svojevremeno i kandidat Socijalističke partije Srbije za poslanika. Tokom karijere duge skoro tri decenije bio je učesnik u velikom broju medijski najpraćenijih slučajeva. Nedavno je izjavio da je imao "dosta teških slučajeva, ali da pretnje nikada nije dobijao".

ZVALI SU GA ĐAVOLJI ADVOKAT, KO JE BIO DRAGOSLAV OGNjANOVIĆ: Muž misice Sanje Papić i branilac najmoćnijih mafijaša!

Poslednjih nekoliko godina bio je u timu advokata koji brane Luku Bojovića, u postupcima koji su se vodili pred sudovima u Beogradu, ali i u Španiji. Pred Specijalnim sudom zastupao je porodicu Bojović tokom procesa za ubistvo Nikole Bojovića, za koje se tvrdi da ga je naručio sada pokojni Slobodan Šaranović. Prošlog leta učestvovao je u odbrani Anđelke Bojović, koja je uhapšena u Crnoj Gori zbog sumnje da je sa rođakom pratila Ratka Koljenšića, optuženog da je učestvovao u Nikolinoj likvidaciji.

Ognjanović je šest godina branio Slobodana Miloševića pred sudom u Hagu, a bio je zastupnik i Mirjane Marković. Bio je jedan od advokata Đorđa Prelića,koji je osuđen na deset godina zatvora zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona. Osim toga, branio je i Ivana Pavlovića Ikera, osuđenog pred Specijalnim sudom u Beogradu na devet i po godina zatvora zbog trgovine narkoticima, kao i jednog od dvanaestorice optuženih razbojnika za pljačku konvoja firme "Sekjuritas" 10. marta 2012. godine u Ustaničkoj ulici, kada je oteto više od 800.000 evra. 

Pred nekadašnjim Okružnim, a sada Višim sudom u Beogradu kao advokat bio je jedan od učesnika u slučaju "kofer" 2006.godine. Tada se zbog primanja, odnosno davanja mita sudilo Dejanu Simiću, bivšem viceguverneru Narodne banke Srbije i Vladanu Zagrađaninu, funkcioneru Socijalističke partije Srbije. Obojica su pravosnažno oslobođeni. 

Bio je i jedan od advokata u postupku koji se pred Višim sudom vodio zbog pljačke pošte marta 2006. godine kada je ubijen radnik obezbeđenja Vesko Babović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija