• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

31.08.2018

19:36

MILIĆEV DOBIO BEBU U ZATVORU! Vozač "kantrimena" osuđen za kobni udes napravio dete u "ljubavnoj sobi"!

Vesti

MILIĆEV DOBIO BEBU U ZATVORU! Vozač "kantrimena" osuđen za kobni udes napravio dete u "ljubavnoj sobi"!

Podeli vest

 Vozač "kantrimena" koji je 2014. na Brankovom mostu u Beogradu usmrtio Luku Jovanovića napravio ćerkicu svojoj supruzi u zatvorskoj "ljubavnoj sobi"

Marko Milićev (37), koji je u julu 2014. "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu u Beogradu, dobio je ćerkicu u zatvoru! On je svojoj supruzi napravio dete u "ljubavnoj sobi" zatvora "Zabela" u Požarevcu, gde izdržava kaznu od četiri i po godine!

Tražio uslovni otpust

Ova novost našla se u izveštaju Uprave zatvora, koji je poslat Trećem osnovnom sudu u Beogradu radi odlučivanja o zahtevu Milićeva za uslovnim otpustom. U njemu se navodi da je "osuđenik postao otac pre 13 meseci", te da je u slučaju Milićeva "uspešno izvršena resocijalizacija, da nije imao disciplinske prekršaje i da je radno angažovan".

I pored pozitivne ocene iz zatvora, Tužilaštvo se usprotivilo da Milićev izađe na slobodu pre isteka celokupne kazne (početkom marta sledeće godine), a sud je prolongirao donošenje odluke do 20. septembra i zatražio od Uprave zatvora detaljniji izveštaj o njegovom ponašanju.

Milićev je ispunio jedan od zakonskih uslova za puštanje na prevremenu slobodu, odnosno izdržao je dve trećine zatvorske kazne. Sud mu je u februaru odbio prvu molbu zbog nepovoljnog izveštaja iz zatvora, a novu je podneo 12. juna, iako je prethodno preko svojih advokata izričito tvrdio da želi da odsluži celu kaznu!

MILIĆEV OSTAJE IZA REŠETAKA?! Sud traži procenu zatvora da li vozač "kantrimena" može na slobodu!

Tanjug

U ovom slučaju do danas je ostalo najintrigantnije gde je nestao skupoceni "kantrimen", vredan 30.000 evra, i ko je njegov stvarni vlasnik. Upravo zbog toga su se i ispredale brojne spekulacije. Ubrzo posle hapšenja Milićeva u javnost je "procurilo" da je on zapravo za veliki novac preuzeo na sebe krivicu, a da je u trenutku kobnog udesa "kantrimen" vozio neko drugi!

Sam Milićev je izjavio tokom suđenja da je vlasnik "kantrimena" jedna poznata ličnost, koja često boravi u inostranstvu i za koju je povremeno održavao vozilo. Identitet te osobe nipošto nije želeo da otkrije, iako je time možda mogao sebi da osigura bolji položaj i umanji kaznu.

Podsetimo, nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula 2014, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada", pa su izašli da je poguraju u zaustavnu traku. U tom trenutku na njih je naleteo "kantrimen", kojim je upravljao Milićev brzinom od 85 do 110 kilometara na sat, i naneo Luki smrtonosne povrede.

Informer

ŽRTVA Luka Jovanović (21) 

Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru, a Milićev je ubrzo napustio Srbiju i stigao čak do Kine. Tamo je lociran krajem avgusta iste godine i izručen je Srbiji početkom septembra. Prvostepenu presudu mu je 28. oktobra 2015. godine izreklo veće Višeg suda, kojim je predsedavala sudija Svetlana Galić.

UBIO LUKU NA BRANKOVOM MOSTU PA SAD TVRDI DA JE NJEMU NANETA NEPRAVDA! Sud danas odlučuje da li će Marko Milićev na SLOBODU!

Pravična presuda

I ta presuda je naišla na brojne kritike u javnosti, prvenstveno zbog njene visine, iako je sudija Galić uspevala da odoli svim pritiscima tokom procesa i profesionalno oceni postojeće dokaze. Svoju odluku ovako je objasnila:
- Što se tiče same nesreće, u pitanju je situaciono delo koje je moglo da se desi svakome i, shodno tome, kazna je u okviru postojeće prakse. Međutim, Milićevljeva moralna i lična odgovornost mnogo je veća pošto se nije zaustavio i pružio pomoć povređenom.

U istom postupku osuđen je i Markov kum Bratislav Vesović na godinu dana zatvora, jer ga je krio posle incidenta i pomogao mu da se otarasi "kantrimena". Taksista "Pink taksija" Saša Janković pravosnažno je oslobođen optužbi da nije prijavio udes, dok je petoro Markovih saputnika iz "kantrimena" osuđeno na kućni zatvor od četiri do 10 meseci.

Uzeo ženino prezime zbog kamuflaže

Mediji su posle kobnog udesa pisali da je supruga Marka Milićeva, posle njegovog hapšenja, podnela zahtev za razvod braka, ali ona se očigledno u međuvremenu predomislila i posećivala ga u "ljubavnoj sobi", gde su i začeli bebu. Milićev je, podsetimo, 2013. uzeo ženino prezime, kako bi donekle sakrio da je pet puta do tada bio osuđivan. Njegovo pravo prezime je inače Marković.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
iceman

pre 5 godina

Zena se predomislila kad joj je rekao koliko miliončića imaju da troše kad izadje pa se osigurala čak i bebom...

Rečnik i stil

pre 5 godina

Pazite na ovaj rečnik i stil objave: "... dobio ćerkicu u zatvoru... napravio dete...". Prosto fa se ne poveruje da to "novinar", može da napiše. Pardon, piskaralo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija