• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.11.2018

17:46

ISPUNJENI USLOVI ZA IZRUČENJE TRISTANA VOTERSA AUSTRALIJI!  Osumnjičen za međunarodni šverc kokaina!

Vesti

ISPUNJENI USLOVI ZA IZRUČENJE TRISTANA VOTERSA AUSTRALIJI! Osumnjičen za međunarodni šverc kokaina!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu ponovo je, nakon dve ukinute odluke, doneo rešenje kojim je potvrdio ispunjenost zakonskih uslova za izručenje Tristana Votersa Australiji, koja ga traži zbog međunarodnog šverca kokaina

Voters je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, 10 i po meseci, od hapšenja 15. januara.

Uhapšen je zajedno sa još dvojicom australijskih državljana, Dejvidom Kempbelom i Rohanom Arnoldom, po poternici Australije u beogradskom hotelu Metropol, zbog sumnje da su učestovali u međunarodnom švercu kokaina.

Arnold i Kempbel su još ranije izručeni pošto su se saglasili sa ekstradicijom matičnoj zemlji, dok se Voters protivi izručenju.

Apelacioni sud u Beogradu je dva puta do sada po žalbi Votersovih advokata ukidao prvostepenu odluku suda o ispunjenosti uslova za izručenje uz nalog sudu da od Australije zatraži dokaze o ispunjenosti pretpostavki za izručenje.

Novom odlukom suda konstatovano je da su ispunjeni uslovi za izručenje, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković i dodala da i na ovo rešenje Voters i njegovi branioci imaju pravo da se žale Apelacionom sudu.

Nakon pravosnažne odluke od sudova o ispunjenosti uslova za izručenje, konačnu reč o tome daje ministar pravde Srbije.

Voters je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu od hapšenja u januaru ove godine.

Australija Votersa traži zbog krivičnih dela iz krivičnog zakona Konomvelta: "uvoz komercijalne količine granično kontrolisane droge u Australiju", zatim "zavera za uvoz komercijalne količine granično kontrolisane droge u Australiju" i "zavera za posedovanje ilegalno uvezene komercijalne količine granično kontrolisane droge".

Voters je u ekstradicionom pritvoru koji mu je odredio Specijalni sud 24. januara, nakon prijema međunarodnog naloga za hapšenje (poternica) koji je za njim izdao Interpol u Kanberi.

Sva tri pomenuta Australijanca su uhapšena u Beogradu po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, koje je postupalo po zamolnici autralijskih istražnih organa iz novembra prošle godine u okviru međunarodne istrage šverca droge.

U akciji koju su u Metropolu sproveli operativci Službe za borbu protiv organizovanog kriminala od uhapšenih je tada zaplenjeno 638.020 evra, 11.350 australijskih dolara, 4.000 americkih dolara, 18.300 čeških kruna, 528.000 vijetnamskih donga, 9.000 japanskih jena, 2.940 kineskih juana, 2.500 tajlandskih bahta, 863 singapurska dolara, 112.000 dinara, kao i jedan pištolj, saopštila je policija.

Prema policijskom saopštenju nakon hapšenja, istraga protiv njih je počela u aprilu 2017. godine, kada je u luku Sidnej iz Kine stigao kontejner sa čeličnim cevima, u čijim šupljinama je pronađeno 1.280 kilograma kokaina, koji je bio spakovan u 2.576 paketa.

Zaplenjeni narkotici su bili odlične čistoce, a njihova tržišna vrednost je procenjena na 500 miliona australijskih dolara, saopštila je tada policija.
 

SARADNIK NARKO-BOSA OSUĐEN NA ŠEST MESECI: Dejvid Kembel uhapšen u Beogradu sa australijskim "kraljem kokaina" SKLOPIO NAGODBU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija