• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.12.2018

19:09

U SUBOTU DAN ŽALOSTI U NIŠU!

Vesti

U SUBOTU DAN ŽALOSTI U NIŠU!

Podeli vest

U Nišu će sutra biti Dan žalosti povodom tragedije koja se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu u kojoj je poginulo pet osoba

Gradsko veće Grada Niša izrazilo je saucešce porodicama stradalih, a na vanrednoj sednici doneta je odluka da se 22. decembar godine proglasi Danom žalosti na terotoriji Grada Niša, prenose mediji.

- U ovom teškom trenutku, kada je nažalost došlo do saobracajne nezgode tragicnih razmera, Grad Niš ce pružiti svu neophodnu pomoc porodicama nastradalih i povredenih - navodi se u saopštenju.

Pet osoba je danas poginulo, a više od 26 povređeno u sudaru voza i autobusa na obeleženom pružnom prelazu, ali bez rampe, u Donjem Međurovu kod Niša.

(FOTO) NAJPOTRESNIJA SCENA IZ KLINIČKOG CENTRA U NIŠU! Trenutak kada otac saopštava sinu da mu je MAJKA POGINULA U NESREĆI!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Težak dan za Niš. Nažalost, pružni prelaz jeste obeležen i koristi se kao i mnogi drugi širom Srbije svakodnevno, ali nesavesni vozači drumskih vozila često nemaju svest o tome kolika je njihova odgovornost prema putnicima i ostalim učesnicima u saobraćaju. Nedavno je i na autoputu Beograd- Niš, istina i zbog magle, ali i neprilagođene brzine stradao veliki broj učesnika u saobraćaju. Nadležni će izvršiti komisijske uviđaje, ali današnji slučaj je zaista odraz jedne velike nepažnje vozača putničkog autobusa. Kod ovakvih tragedija jako je teško uopšte razmišljati o krivici, kada nije bilo namere, ali sve stručne službe železničkih preduzeća potvrdile su ispravnost signalizacije i postupanja njihovih zaposlenih. Ne treba dodatno otežavati situaciju koja najviše pogađa one koji su izgubili najmilije. Nesreće u saobraćaju se dešavaju svuda i odgovornst je onih koji upravljaju putničkim vozilima da pokažu veću prisebnost i odgovornost, jer se u železničkom saobaćaju striktno poštuju propisi koji važe za šinska vozila. U ovom slučaju, mediji ne bi smeli da zloupotrebljavaju ovu tragediju i koriste za političkaprepucavanja, jer bi to bilo sramno za sve, a bolno za porodice nastradalih. Pružni prelazi su postavljani decenijama unazad, modernizovani u skladu sa potrebama i mogućnostima, ali će biti dodatno obezbeđeni i novim tehnologijama u skladu sa klimatskim promenama i ekstremnim vremenskim uslovima, koji očigledno postaju naša realnost.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija