• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

25.12.2018

09:06

KAMERA IZ AUTOBUSA SMRTI SNIMILA NESREĆU! Vozač izašao iz kome, ali JOŠ NIJE SPREMAN ZA ISPITIVANJE!

Vesti

KAMERA IZ AUTOBUSA SMRTI SNIMILA NESREĆU! Vozač izašao iz kome, ali JOŠ NIJE SPREMAN ZA ISPITIVANJE!

Podeli vest

Kamera iz autobusa "Nišekspresa", koji je u petak razneo voz u Donjem Međurovu kod Niša, pri čemu je pet putnika poginulo, snimila je ceo incident, saznaje Informer od izvora iz istrage

Snimak sa te kamere, međutim, policija još nije preuzela od "Nišekspresa", pa i dalje nije poznato šta se tačno dešavalo sa vozačem u trenutku kad je krenuo preko pruge, kada se desio tragičan udes.

- Postoji kamera u skoro svim autobusima "Nišekspresa", koja pokriva i vozača i sve putnike u vozilu. Snimak iz raznetog autobusa još nije završio u policiji, tako da nadležni još ne znaju šta se tačno dešavalo u trenutku udesa. Kad taj snimak bude preuzet, biće rasvetljene sve okolnosti tragedije. - rekao je naš izvor.

DA LI JE ZNAK "STOP" TREBALO DA SPREČI TRAGEDIJU KOD NIŠA?! Evo šta o tome kaže Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja!

Inače, zvanična istraga stravične nesreće još nije ni počela, ali prema izjavama preživelih putnika, vozač autobusa je gledao samo u jednu stranu i nije ni video da mu nailazi voz sa druge strane.

Osnovni javni tužilac Saša Đokić objasnio nam je da istraga ne može da počne dok se vozač ne sasluša.

- Vozač je bio u komi posle udesa. Sad više nije, ali ima jako krvarenje u stomaku, zbog čega nije u stanju da se izjasni o nesreći. Kad nam bude doveden u tužilaštvo, biće nam dostavljena i krivična prijava, kao i svi dokazi koje je policija pribavila. Pratimo njegov oporavak radi dovođenja na saslušanje, ali u ovom trenutku neizvesno je kada će to biti - kazao je Đokić.

Podsetimo, tragedija se desila u petak oko 7.30, kada je voz koji se kretao iz pravca Niša ka Prokuplju udario u autobus u kom su bili putnici iz Novog Sela, Čokota i Donjeg Međurova. Među njima je bilo mnogo srednjoškolaca koji su tog jutra krenuli u školu u Prokuplje. Od siline udarca autobus se prepolovio. Na mestu su poginuli Bogomir Lazić (75), Aleksa Dimitrijević (15) i Danijela Stanković (48), dok su u niškom Kliničkom centru podlegli povredama Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16). Još 27 njih su teže i lakše povređeni.

(VIDEO) MEŠTANI DONJEG MEĐUROVA OGORČENI! Pisali peticije i žalbe da se na pruzi postavi RAMPA! NIKO IM NIKADA NIJE ODGOVORIO!

Teško povređeni Marko Lazarević (16) iz Novog Sela došao je svesti u niškoj bolnici. U nešto boljem stanju je i njegova vršnjakinja L. I. iz Čokota, koja je zadobila teške povrede mozga.

Markova majka Jasmina kaže da on ima povredu sedmog kičmenog pršljena.

- Čim se probudio iz kome, odmah je pitao za Aleksu. Njih dvojica su sedeli u sredini autobusa kada ga je udario voz. Moj muž Radoslav nije hteo da mu kaže da je mali Aleksa mrtav, nije imao srca da mu to saopšti. Sačekaćemo da se oporavi, pa ćemo mu reći da je ostao bez druga - priča Markova majka Jasmina. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pekar

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da policija nije uzela snimak na licu mesta pri uvidjaju!!!???

Milemalivuk

pre 5 godina

Pošto su balkanci posebna sorta ljudi za koju ne važe nikakva pravila civilizovanih država i nacija njima treba uvoditi posebna i specijalna pravila koja nemogu zaobići. Evo npr u ovom slučaju ja predlažem da umesto rampi na pruznim prelazima se postavljaju klizne kapije koje će se automatski zatvarati da stoka tvrdoglava nemoze ni na koji način da udje na prugu.

Saradžogla

pre 5 godina

Низ пута сам писао да мороне а љубитеље СРПСКОГ РУЛЕТА када намерно пројуре возу испред носа ДА БИ БИЛИ ФАЦА не може да науди ни војна патрола са оружјем на готовс? ... Дајте мени осам војника и неке скаламерије и идемо на прелаз пута преко пруге где постоје полубраници и остало по пропису.Морон види наоружане војнике и прође?Следећа патрола на сто метара постави шиљке и аутомобил стане.Излази!Возач изађе и гледа како му војници цео ауто изрешетају! И шта мислите да ли би ово ,,опаметило,, возаче.Ма какви јер ово је Србија!

zoran

pre 5 godina

Tom istom prevozniku Niš ekspresu samo par dana pre ove nesreće je u vožnji otpao točak. Nije valjda da niko neće odgovarati?

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija