• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š. - M. S.

22.01.2019

18:34

UBICA I DALJE PIŠE I UZNEMIRAVA MAJKU I OČUHA DEVOJKE KOJU JE UDAVIO!  Monstrum poslao i drugo pismo porodici svoje žrtve

Vesti

UBICA I DALJE PIŠE I UZNEMIRAVA MAJKU I OČUHA DEVOJKE KOJU JE UDAVIO! Monstrum poslao i drugo pismo porodici svoje žrtve

Podeli vest

Čedomir Đurić (70), nakon što je u septembru iz zatvora pismom pretio porodici Dragane Ćirić (18), koju je zverski ubio 2014, poslao im u petak novo pismo. Šokirani Draganin očuh ovog puta odbio da ga primi

Čedomir Đurić (70) iz Salaša kod Zaječara, nakon što je u septembru iz zatvora u Padinskoj skeli u pismu zapretio porodici Dragane Ćirić (18), koju je zverski ubio 2014, u petak im je uputio novo pismo! Draganin očuh Dragiša Ćirić, koji još ne može da dođe sebi od šoka zbog prvog pisma, u petak je odbio da primi ovo drugo!

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) kažu da Đurić, koji u zatvoru u Padinskoj skeli služi 40 godina zatvora zbog teškog ubistva, ima zakonsko pravo da piše kome god hoće, dok mu to ne zabrani sudija?!?

Dvoumili se

Đurić je, kao što smo juče objavili, krajem septembra prošle godine poslao pismo porodici Ćirić, gde je zapretio majci i očuhu svoje žrtve "da će mu sve platiti, i to sa kamatom". Ni tu se nije zaustavio, već je unesrećene ljude optužio da su oni krivi za Draganinu smrt?!?

Prvo preteće pismo poslato Ćirićima

Prenosimo vam skandalozno pismo osuđenog Čedomira Đurića u integralnoj verziji:

"Gospodo Ćirić, ovo pišem jer mi je neko naredio, a to je moja suza iz oka, moja Dragana. Da, često je u mojim snovima, priča, smeje se sa sinom, bere jabuke, on oko pet godina, lepota od deteta. Hoće kola, ona na kojima se obučila da vozi, kažem joj gde sam, ona plače, srce me boli kad joj vidim suze, ne voli vas. Sa mnom je videla Staru planinu, Golubački grad i Srebrno jezero. Otrovala se zbog majke, duga je to priča.

Preneo sam njene reči. Dobijate pare, a ja ću dokazati da je nisam ubio, za godinu dve, šta će biti kad treba da vratite pare i to sa kamatom? Da li vam mozak radi? Ja ću mom detetu podići znamenitost što ga nema u Salašu, ja ću oživeti moju Draganu, snimiću film o njenom tragičnom događaju. Milana nije volela "pijanca", govorila mi je da neće rađati decu sa pijanicom.

Vi ste krivi, majka najviše. Imala je dečka iz okoline Minićeva sela, ali na filmu će biti o toj ljubavi, on je sada doktor, znam ga, a i zna ga drugarica njena, i nju znam. Oživeću moju Draganu, ona hoće, a ja takođe hoću, ona mi daje snagu da do slobode izdržim, ljuta je na vas. Ona je motor onesposobila samo da ne dolazi više. Dečko doktor, mislim da ga zovu Milivoj, ma bili smo kod njega kući kad smo išli na Babin zub, Staru planinu.

Ogrešili ste dušu, mrtva se okreće u grobu. Sve iz vaše gluposti. No to je vaše, ona je moja i ostaće moja. Mrzite Micu, ona pati za njom, ko pati taj i gubi kilažu. Toliko. Izvinite na pisanju, morao sam posle tri godine da ispunim njenu želju. Ona je u mom srcu, nikad neće umreti.

Plakaće omladina kad je budu videli na filmskom platnu i na televiziji. Radim na tome, ima ovde i reditelja, i režisera, hoće da je ožive, hoće nagradu u Kanu da osvoje. U filmu oživeće i vas. Ugasili ste jednu ljubav, jedan život, hteli ste zeta da bude kraj vas, a niste hteli zeta lekara, da sa njim živi u Nišu.

Znam o njenom životu kao roditelj, tajne ću odneti u grob. Šta ja znam sve, istina, imam i dokaze, ja ne lažem, biće ona živa, tako kaže čovek, samo ti "ćale" kako me zovu, budi živ i zdrav. Kao i njeni roditelji, oživeće je Boban, od rođenja do tragedije. Moramo da gledamo i ponovo da plačemo, film biće bez sahrane. Za sad njene." 

Novi šok Ćirići su doživeli proteklog petka, kad im je poštar doneo još jedno Đurićevo pismo iz zatvora.

- Prvo pismo sam nekako preživeo, a onda mi je prošlog petka poštar zakucao na vrata i samo rekao: "Ponovo ovaj". Sve mi je bilo jasno. Seli smo za sto, čovek mi je pokazao pismo i kada sam video da na koverti piše ime i prezime ubice, skamenio sam se - u šoku priča Čedomir.

On se malo dvoumio šta da radi s tim pismom, ali je na kraju sa suprugom Ljiljom rešio da ga ne čitaju.

Foto: Informer DN

- Odlučili smo da ne primimo to pismo, jer možemo da zamislimo šta je sve naškrabala ta budala. Razgovarao sam sa svojim advokatom, koji će sudu podneti žalbu da se Đuriću zabrani ovo maltretiranje - objašnjava naš sagovornik i dodaje da se obratio i policiji.

Međutim, policajci su mu objasnili da to nije u njihovoj nadležnosti, pa ne mogu mnogo da mu pomognu.

Piše i dečku

Čuo sam da Čedomir šalje pisma i Draganinom bivšem momku, uznemirava ga i svašta mu piše
Dragiša Ćirić

- I oni ljudi su se krstili kad su videli prvo pismo. Obećali su mi da će se zauzeti za moj slučaj, iako to nije u njihovoj nadležnosti. Čuo sam da Čedomir šalje pisma i Draganinom bivšem momku, da ga uznemirava i svašta mu piše. Dečko se uplašio, kao i mi, i ne želi da komunicira ni sa kim o tome. Zaista bih voleo da ovo prestane i da pokušam da nastavim svoj život. Ubio mi je dete, a sada ga ubija ponovo - ističe Ćirić.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da svaki osuđenik ima pravo da piše koliko hoće, i kome hoće.

- Pravo na dopisivanje osuđenog lica je jedno od osnovnih prava prema Zakonu i međunarodnim standardima, poput Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, koju sve članice Saveta Evrope moraju da poštuju. Osuđeni ima neograničeno pravo na dopisivanje o svom trošku. Zavodi ne kontrolišu kome osuđenici šalju pisma, niti proveravaju sadržinu pisama, jer nemaju zakonska ovlašćenja da to rade - kažu u UIKS.

Oni dodaju da ovo pravo može da bude ograničeno osuđenicima samo na osnovu odluke suda.

- Prema zakonu, na predlog upravnika zatvora ili direktora UIKS, sudija za izvršenje, nadležan prema sedištu zavoda, može doneti odluku da se tekst pisama nadzire, ako se na taj način doprinosi otkrivanju ili sprečavanju novih krivičnih dela - objašnjavaju u Upravi.

Odluka suda

Protiv ovakve odluke suda osuđeni ima pravo žalbe sudu u roku od tri dana, ali žalba ne odlaže izvršenje odluke.

- U slučaju sumnje da se pismena korespondencija koristi za slanje i primanje nedozvoljenih stvari, pismo upućeno osuđenom, kao i pismo koje on upućuje otvoriće se u njegovom prisustvu i pregledati, a nedozvoljene stvari će se oduzeti - kažu u UIKS.

Foto: ILUSTRACIJA/Informer DN

Podsetimo, Čedomir Đurić je 8. decembra 2014. najpre pretukao i davio nesrećnu Draganu Ćirić, a zatim joj je sipao kiselinu u usta i spržio joj lice i unutrašnje organe. Potom je leš stavio u džak sa kamenjem i bacio ga u jezero.

Dva dana kasnije uhapšen je i priznao je da je ubio Draganu, jer je bio zaljubljen u nju i nije mogao da se pomiri s tim da ona ima dečka. 

DRAGIŠA ĆIRIĆ IZ SALAŠA KOD ZAJEČARA, OČUH UBIJENE TINEJDŽERKE: Krvnik nam ubio ćerku, pa sad preti iz zatvora!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija