• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MUP

16.03.2019

10:45

(VIDEO/FOTO) UHAPŠENA OPASNA KRIMINALNA GRUPA! Zaplenjeno više od tone droge, IZA REŠETAKA PET OSOBA, robu nabavljali na Kosovu!

Vesti

(VIDEO/FOTO) UHAPŠENA OPASNA KRIMINALNA GRUPA! Zaplenjeno više od tone droge, IZA REŠETAKA PET OSOBA, robu nabavljali na Kosovu!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno -informativne agencije (BIA) i Upravom carina, a uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, zaplenili su 1,1 tonu marihuane i uhapsili petočlanu organizovanu kriminalnu grupu

Zbog postojanje osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su Z. R. (1985) iz Bačke Topole, N.M. (1992) iz Lovćenca, M.T. (1980) iz Vrbasa, kao i N.G. (1991) i D.D. (1988), oboje iz Beograda.

Prilikom pretresa dva kamiona u blizini Graničnog prelaza Gradina u posebno izrađenim šupljinama tzv. „bunkerima" u prikolicama teretnih vozila pronađeno je ukupno 1,1 tona marhuane spakovane u 706 paketa, upakovanih u velike putne torbe.

Foto: mup.gov.rs

Tom prilikom uhapšeni su N.M., M. T. i N.G., dok su u nastavku akcije u Vranju uhapšeni D.D. i Z.R., kod kojeg je pronađeno i 12.000 evra, a koji se tereti da je organizator ove kriminalne grupe.  

Uhapšeni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu vršili krijumčarenje marihuane iz Republike Srbije preko Bugarske u Tursku. 

Drogu su nabavljali na teritoriji AP KiM, dok su utovar u vozila vršili na jugu Srbije, skrivajući je u priključnim vozilima teretnih kamiona. 

Foto: mup.gov.rs

Teretna vozila za krijumčarenje, kako se sumnja, obezbeđivao je organizator grupe Z.R. tako što ih je uzimao u zakup od transportnih preduzeća, a zatim je sa drugim pripadnicima grupe vršio prepravke izrađujući skrivene šupljine za transport marihuane. Nakon utovara, kamioni su kretali put Bugarske i dalje ka Turskoj gde je droga predavana kupcima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

 

Stefanović: Moramo da slomimo kičmu narko kartelima

Zaplena 1,1 tone marihuane na Gradini bila je najveća na teritoriji naše zemlje u poslednjih desetak, a možda čak i 20 godina, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, droga je potekla sa teritorije Kosova i Metohije i bila je namenjena turskom tržistu, a pet uhapšenih lica, državljani Srbije, "daju obrise ozbiljne organizovane kriminalne grupe".

Ministar je istakao da mu je drago što se dešava ono na čemu je insistitao, odnosno da borba protiv narko trgovine mora da bude najozbiljnija stvar u Srbiji.

- Kako za onu koja tranzitira, tako i za onu drogu koja ostaje u našoj zemlji. Dobro je što više nismo tako zanimljivo tržište i što najveća količina narkotika ne ostaje u Srbiji i ne truje našu decu, ali mi moramo da se dokažemo kao ozbiljan partner, da sprečimo da droga ni na koji način ne sme da dodirne Srbiju i da slomimo kičmu tim narko kartelima koji na najozbiljniji način ugrožavaju bezbednost dece širom sveta -  rekao je ministar Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Tako je! Slomiti sve kriminalne grupe koje tranzitiraju i prodaju drogu, ne samo zbog bezbednosti i zdravlja naše dece, već zbog sve dece. Srbija ć se svim silama boriti rotiv ovog globalnog la. A znamo gde je crna rupa evropskog kontinenta gde se na taj način finansira i kvazidržava i političke "elite". Srbija će u svakom slučaju biti pouzdan partenr i u borbi protiv terorizma i narko kartela. Globalnih pretnji.

RINGISPIL

pre 5 godina

Zbog ovoga je stvorena monstrum drzava "kosovo" od strane zapada narocito Engleza i Amerikanaca zbog ovoga postoji Bondstil, KFOR . Svaka cast americkoj politici. Ovakvo svetsko OFIRANJE i podrska svetskom kriminalu je prava slika americkih nacionalnoh interesa.

SS

pre 5 godina

Kad za*eremo svi su nam drugi krivi,pa ovo su momci iz Srbije koji diluju drogu na KiM i prebacuju u Srbiju,da borii su se radom,posvečenošću i marljivošću da bi ovo postigli.Šta očekivati dalje.

Dusan

pre 4 godine

Koliko vidim sve sama deca,1986.1990,2000 to godist. Velika kriminalna grupa. Za koga radi ta velika kriminalna grupa,sigurno nisu sami kupili kamion,napravili specijane pregrade,usli na kosovo da diluju sa pravim kriminalcima. Hapsimo samo decu,a one glavne koji su organizatori,gotovo nikad.Ta deca nece reci za koga rade iz straha,ali bi poicija trebalo da ponudi program zastite svedoka,pa bi mozda i propevali. I zasto policija nije pratila vozilo do destinacije primopredaje,gde bi tacno videli ko stoji iza ovoga,vec su ih pohapsili na prvu loptu. Vrlo traljav posao.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija