• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

08.04.2019

19:14

STRAVIČNO! Iva i Miloš su uradili istu stvar i poginuli! Zbog ovog JEZIVOG trenda sve više mladih u Srbiji rizikuje život!

Vesti

STRAVIČNO! Iva i Miloš su uradili istu stvar i poginuli! Zbog ovog JEZIVOG trenda sve više mladih u Srbiji rizikuje život!

Podeli vest

Iva Mamutović (19) poginula je u Nišu jer je htela da napravi što bolji snimak mobilnim telefonom. Nažalost, ovo nije prvi slučaj da se mladi život prekine zbog selfija i videa na rizičnim mestima. Brojni smrtni slučajevi zabeleženi su u svetu, ali i u Srbiji

Iva je bila samo obična tinejdžerka, koja je u subotu uveče htela da se provede sa drugarima. Snimajući ih na krovu zgrade u Nišu, krenula je unazad da bi uhvatila širi kadar. Nije ni primetila kada je stigla do ivice krova. Samo je pala dole, sa visine od oko 15 metara, a jak tresak trgnuo je stanare to veče.

(FOTO) OVO JE IVA (19) KOJA JE PALA SA KROVA DOK JE SNIMALA DRUGARE! Detalji stravične tragedije u Nišu!

 

Nije joj bilo spasa, baš kao ni navijaču Zvezde Milošu Ristiću (27), koji se u oktobru 2018. godine fotografisao na litici iznad Drine, pa pao u ponor.

Ristićevo telo otkotrljalo se do dna litice obrasle gustim rastinjem, a kada su vatrogasci posle nekoliko sati spuštanja stigli do mladića, mogli su samo da konstatuju smrt.

Prijatelji unesrećenog rekli su da su ljubitelji oldatjmera iz Beograda i da su posle vožnje zastali da se fotografišu na steni na mestu zvanom Krtice, na samoj ivici ponora.

Kad su ustali i krenuli ka vozilima, Ristić je izgubio ravnotežu i survao se unatraške u provaliju. Jedan od njegovih drugova je požrtvovano, ali nepromišljeno počeo da se spušta u ambis u nadi da će mu pomoći, pa zamalo da i on pogine.

Pre samo mesec i po dana, Nišlija M.P. (19) ranjen je u stanu svog druga (17) u Ulici Stanoja Bunuševca 117, kada je hteo da napravi selfi sa oružjem.

Foto: facebook.com

Miloš Ristić

Mladići su se igrali pištoljem, koji je vlasništvo oca maloletnika, penzionisanog žandarma, a oružje je opalilo kada ga je M.P. hteo da uzme u ruke kako bi se sa njim slikao.

Od 2014. godine, pa do danas, zabeleženi su i brojni slučajevi u kojima su se tinejdžeri zbog selfija penjali na vagone na železničkim stanicama. Listajući unazad vesti, došli smo do spiska u kom su na ovaj način teško povređena deca iz Valjeva, Čačka. Niša, Leskovca, Železnika...

Niko od njih, srećom, nije preminuo, ali ih je sve udarila struja od 25.000 volti, koja im je spržila veći deo tela.

Podsećamo i na užasne primere iz sveta, u kojima su ljudi stradali ili teško povređeni zbog nesvakidašnje fotografije:

Olga Solomina (46) tokom posete jednog zoološkog vrta na Krimu, došla je na suludu ideju - da se fotografiše sa lavom. Čučnula je i spustila ruke na lava. Iste sekunde životinja ju je ščepala i povukla za ruku kao da je lutka. Morala je na operaciju kako bi joj doktori spasli ruku, a potom i kod plastičnog hirurga. I u Srbiji su popularni selfiji sa opasnim životinjama - tako zabavna slika sa zmijom nikad ne znate kad može krenuti po zlu.

Čak tri devojčice poginule su za poslednjih godinu dana jer im je telefon, koji je bio na punjaču, upao u kadu. Zvaničnici već dugo apeluju da korišćenje mobilnih telefona za vreme kupanja, naročito dok je aparat uključen u struju, predstavlja "ruski rulet". Selfi iz kade je veoma opasan, a i devojčice i dečaci iz Srbije mogu se videti kako se fotkaju u kadi punoj vode, što je veoma opasno.

NAJRIZIČNIJI SELFIJI U SRBIJI:

1. Napušteni vagoni

2. Krovovi zgrada, litice, planine

3. Igranje oružjem

4. Fotografisanje sa opasnim životinjama

5. Selfi u kadi

Ne postoji taj lajk zbog kog je u redu rizikovati život. Sve i da ste zbog te jedne fotografije sa krova, litice ili vagona najpopularniji u društvu, šta vam to tačno donosi u životu, osim slave koja će proći? Fotkajte se na normalnim, nerizičnim mestima - sačuvajte život.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija