• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2019

17:05

GORAN DAVIDOVIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI DA JE IZAZIVAO NACIONALNU, RASNU I VERSKU MRŽNJU! Vođa zabranjenog "Nacionalnog stroja" presudu objavio na svom sajtu!

Vesti

GORAN DAVIDOVIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI DA JE IZAZIVAO NACIONALNU, RASNU I VERSKU MRŽNJU! Vođa zabranjenog "Nacionalnog stroja" presudu objavio na svom sajtu!

Podeli vest

Vođu zabranjenog "Nacionalnog stroja" Gorana Davidovića, Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je oslobodio optužbi za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrepeljivosti. Davidović je presudu objavio na svom sajtu

U njoj je navedeno da je prvostepena presuda Višeg suda pobijena zbog "bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, jer postoji okolnost koja trajno isključuje krivično gonjenje Gorana Davidovića i da je protiv njega već vođen i obustavljen prekršajni postupak pravosnažnom odlukom Opštinskog organa za prekršaje za isto krivično delo kao i u ovom, novom predmetu".

Apelacioni sud je na sednici 6. marta preinačio odluku Višeg suda, kojom je Davidović osuđen na godinu dana zatvora, nakon 11 godina sudskog postupka.


Davidović se žalio na odluku Višeg suda od 30. oktobra 2018. godine. U istom predmetu je drugi optuženi, Nedeljko Pešić, dobio godinu dana i dva meseca zatvora, a njemu je takođe ukinuta izrečena kazna.

Veće sudija, koje je oslobodilo Davidovića, činili su predsednik veća, sudija Dragoljub Vujasinović, Zdenka Stakić i Slobodan Velisavljević, a odluku su doneli jednoglasno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ja pa niko više

pre 5 godina

to rade nevladine organizacije jednosmernim lazima i jednosmernim trzenjem prava i SVEGA VAZDUHA , VODE, ZEMLJE, kao i oni na Kosovu. Mozda je i ovo njihovo maslo.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija