• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Pink.rs

19.06.2019

19:06

NIJE MU ĐAVO DAO MIRA: Ovo je radnik štamparije, koji je priznao da je UKRAO TESTOVE ZA MALU MATURU

Vesti

NIJE MU ĐAVO DAO MIRA: Ovo je radnik štamparije, koji je priznao da je UKRAO TESTOVE ZA MALU MATURU

Podeli vest

Radnik štamparije u kojoj su štampani testovi male mature Igor S. (42) je osoba koja se sumnjiči za krađu testa iz matematike. On je zadržan u policiji, a po nalogu tužioca biće priveden nadležnom sudu u petak

Stamenković je otkriven tokom poligrafskog ispitivanja radnika štamparije koji su učestvovali u procesu štampanja testova. Pao je na poligrafu, a potom i priznao šta je sve uradio sa testovima, što je dovelo do ogromnih problema tokom maturskog ispita u celoj Srbiji.

On je osumnjičen za izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359. Krivičnog zakonika, sa predlogom da mu se odredi pritvor. Zaprećena kazna je od šest meseci do osam godina zatvora. Policija treba još da utvrdi sva povezana lica u lancu daljeg otkrivanja i puštanja u javnost zadataka testa.

Foto: printscreen

I.S.

Igor S. je inače, otac osmaka iz Osnovne škole "Karađorđe". On je prilikom saslušanja priznao policiji da je tokom procesa štampanja testova za malu maturu iskoristio zastoj u radu štamparske mašine. Stamenković je, dok su drugi popravljali mašinu uzeo test iz matematike, otišao u toalet i tamo ga slikao mobilnim telefonom.

 

EVO KAKO JE UKRADEN TEST IZ MATEMATIKE! Slikao zadatke u WC-u, bacio ih u šolju, a sliku razdelio preko vajbera!

Isprva je kako je posvedočio poslao sliku svom sinu. Stamenković je ustvrdio da je njegov sin, navodno ne znajući da se radi o originalnom testu, slike prosleđivao dalje. Za sada nije poznato da li je Stamenković imao i materijalnu korist od krađe testova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 4 godine

SVAKO MOŽE DA POGREŠI. OSTAVITE ČOVEKA NA MIRU.

pc

pre 4 godine

Imao ili ne ja ću podneti tužbu protiv njega za nadoknadu štete jer sam izostao sa posla da odvedem dete na test koji nije održan. Takođe, tužiću ga i za potrošeno vreme, čekanje i emotivnu bol. Pozivam i sve rodtelje malih maturanata da naprave isto da ovo govedo ostane bez ičega pa neka jednom u ovj državi neko ko je kriv i stvarno odgovara. Već sam zvao advokata i potvrdio mi je da se tužba može dobiti.

dragce

pre 4 godine

ako je to uradio i dozivotna bi mu bila mala da smo neko organizovano drustvo, plus svi troskovi novih testova da plati od svoje bede i demonstracije i da sr nike vise ne seti da pipne testove za primer

Pera

pre 4 godine

Momento ima nelogicnosti Zasto bi slike slao Zasto ovakva njegova slika kao krimos sa cigaru Logicno kada bi poslao sliku da bi napisao ne daj nikome Zasto je tu dozvoljen mob ZASTO JE NJEGOV SIN POMISLIO DA MU JE OTAC KOJI STAMPA TESTOVI POSLAO LAZNI PRICA NE PIJE VODU JEDNOSTAVNO MOJ ZAKLJUCAK OVAJ COVEK JE PRIHVATIO KRIVICU ZA LOVU PARE TARJA KES SMISLITE NESTO BOLJE

Dragi

pre 4 godine

Jednog dana će te ga smatrati narodnim herojem,učinuo je ono što bi svaki pameten čovek trebao napraviti. Umesto da upropasti budučnost mladih ljudi,hteo im je osigurati.Zašto se svi čudite,pa ostali koji imaju neku poziciju ili vlast isto prave mesta njihovoj rodbini na neke polozaje na koje ne bi nikad došle redovnim putem,ili mislite da su njihova deca njihovom sposobnošću ušli na neko visoko radno mesto? Ja ne odobravam niti podupirem kriminal,da me neko ne razume pogrešno,ali kroz zivot sam naučio jedno,bitku ne dobijaju uvek najaći,niti trku najbrzi,to je tako i zato ja ga dobro razumem.

bogoljub

pre 4 godine

E, sad da smo ozbiljna Država, ovaj mamlaz bi dobio 5 godina, zbog korišćenja maloletnika u političke svrhe, uznemirenje javnosti i sve troškove nastale kradjom da nadoknadi ovoj državi i gradjanima koji su na bilo koji način oštećeni, a tom "pametnom" sinu zabraniti svaki dalji upis i školovanje u Srbiji. Pa da vidite da li bi sledeći put bilo kradje.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija