• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

22.06.2019

10:58

VOĐA 'ZABRANJENIH' UPUCAN U STOMAK! Mafijaška sačekuša u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu!

Vesti

VOĐA 'ZABRANJENIH' UPUCAN U STOMAK! Mafijaška sačekuša u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu!

Podeli vest

Nenad Alajbegović (39), jedan od vođa Partizanove navijačke frakcije, sa teškim povredama prebačen u bolnicu, ali nije hteo da otkrije ko ga je upucao nasred ulice i zašto. Nenad ima preko 60 krivičnih prijava u dosijeu

Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", upucan je u četvrtak uveče u stomak u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu! Alajbegović, koji u policijskom dosijeu ima više od 60 krivičnih prijava za najteža dela, zbrinut je u bolnici i policajcima nije želeo da otkrije ko ga je ranio.

Ne zamera se

Alajbegović je inspektorima kazao da ne zna ko bi ga i zašto napao, jer se, navodno, "nikom nije zamerio"
Izvor iz istrage

U Urgentnom centru kazali su nam da je Alajbegovićevo stanje stabilno i nije životno ugrožen.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, ispituje se koji je motiv mafijaške sačekuše u blizini opštine Novi Beograd.

- Moguće je da je u pitanju obračun navijačkih grupa, ali je verovatnije da je upucan zbog nekih neraščišćenih kriminalnih poslova - navodi naš izvor.

Prema njegovim rečima, Alajbegović je inspektorima kazao da ne zna ko bi ga i zašto napao, jer se, navodno, "nikom nije zamerio".

ISAKOVIĆA PREBILI CIGLAMA, PA MU PUCALI U OBE NOGE! Divljački napad na bivšeg vođu "Alkatraza" na Zvezdari, ON NEĆE DA SARAĐUJE S POLICIJOM!!

Ovo nije prvi put da je pucano na Nenada Alajbegovića. U julu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Foto: Informer DN

Mesto napada u Omladinskih brigada

Alajbegović je dobro poznat našoj policiji, a prema podacima iz policijske evidencije, u koje je Informer imao uvid, prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran. Već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Sestra od tetke mu ubila brata

Dejan Alajbegović (30), Nenadov brat, ubijen je 29. aprila 2004. godine u kafiću na terasi bioskopa "Fontana" na Novom Beogradu. Dejana je ubila Aleksandra Vučetić, zvana Duda, sestra od tetke braće Alajbegović. Duda je posle zločina pobegla, ali je ubrzo uhapšena zbog Dejanovog ubistva i osuđena na osam godina zatvora. Kaznu je nedavno odslužila. Inače, tokom suđenja, ona se branila tvrdnjom da je Dejan maltretirao njenu majku i da je to razlog što je pucala u njega iz pištolja. Dejan je pre toga dva puta bio u zatvoru, zbog iznude i tuče.

Nakon izlaska iz "Sivog doma", kako popularno zovu ovaj maloletnički zatvor, Alibeg je nastavio po starom. Više puta je privođen, a 2009. godine je sumnjičen i za ubistvo u Zemunu, ali u sudu u petak nisu mogli da nam potvrde da li je zbog toga i procesuiran i osuđen.

Već do 2011. godine u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava i do tog perioda je ukupno tri puta osuđen na zatvorsku kaznu - zbog nanošenja teških telesnih povreda, posedovanja nelegalnog oružja, ali i zbog privrednog kriminala.

Nakon što je odslužio te kratkotrajne kazne, za Nenada se čulo 2015. godine, kada je uhapšen u Banjaluci, gde se skrivao jer ga je beogradska policija tražila zbog razbojništva. Prilikom hapšenja u Republici Srpskoj u stanu koji je koristio policija je pronašla više od 800 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

Iz suda, do zaključenja ovog broja, nismo uspeli da saznamo koliko je procesa u toku protiv Alajbegovića i da li je za njim bila raspisana potraga kad je ranjen.

12 godina 

je imao Alibeg kad je prvi put priveden

Nenad je, inače, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz". Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su "obični" navijači, bliski vođama, praktično njihovi vojnici.

I Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, ali on je ubijen još pre 15 godina (vidi okvir). 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aleksandarxxx

pre 4 godine

Dobro,novinari istrazivaci.Stisnite malo muda i pocnite da se bavite ozbiljnim poslom ili se bojite.Evo smernica: 1.ko obezbedjule restorane i splavove na Savi 2.ko prodaje struju I eto odmah se vidi cemu navijaci Zvezde i Partizana Obezbedjenje splavova i restorana sluzi za distribuciju cudnoh materija. E tu dodjete do zanimljivih imena,sto iz kriminalnog sto iz politickog miljea. I lakve se cudne firme nalaze na zvezdinom stadionu

Crvena Zvezda

pre 4 godine

Evo zašto se terala silna propaganda oko napada na Srbe koji su slučajno došli sa zvezdom u Lepu samo da se po sprskim medijima ne piše o ovom srpskom heroju: SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu. A eto i za ovo se ćuti jer EU nema alternative i svi moraju biti osuđeni da se zatvori poglavlje 23: PROCES OD 12 GODINA U Beogradu osmorica proglašena krivima za zločine nad Hrvatima u Lovasu 1991.

Kralj

pre 4 godine

“Nakon proslave u Čavoglavama, Kninu, Slunju i Glini ove godine se vidimo na Krbavskom polju. Proslavimo zajedno dan hrvatskog zajedništva i domoljublja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!”, napisao je Thompson.

NEVEROVATNO

pre 4 godine

Arheološka čuda u RH u samo 6meseca našli crteže u špilji kod Pule stare 30.000g kod Šibenika našli tragove života stare 15.000g na svetski poznatom srcolikom ostrvu tragovi života stari 7.000g kod Karlobaga pas našao 5grobova i temelje sela starog 3.500g na granici sa RS u mestu Bojna našli grob sa zlatom nepoznatog hrvatskog vladara iz 8veka.... Eto juče nova senzacija kod Šibenika pored tvrđave Sveti Nikola koja je u UNESCO-u nađeni su temelji stari preko 3000g: magazin.hrt.hr Arheološka senzacija u Šibeniku

gox

pre 4 godine

60 krivičnih prijava i momčina je na slobodi......SRBIJOOOOOOOO!!!!!!!

Marko

pre 4 godine

Preko 60 krivičnih prijava i tip na slobodi. Ma ne, ne radi on za službu, to se nama samo cini. Koja smo mi država majko mila...raspadanje na svim nivoima. U USA ovaj bi ležao , brat bratu, bar 30 god. iza rešetaka, ali ovde on vodi "navijace" . Koje bolesno društvo.

nele011

pre 4 godine

...jos jedan manje na istoku gde sedim vec 40 godina...ajde jos 2-3 hiljade pa da uzivam na stadionu...a jel ovaj iz one grupe sto imaju Parastose i secanja svakih 18 minuta...ma samo da pitam...

srbo

pre 4 godine

Polako,kad bude jos malo reda u policiji biće i na tribinama,svi oni se mangupisu i diluju dok su pokriveni sa korumpiranim policajcima.Sve manje viču" Vučiću .......!

Zamlata

pre 4 godine

U dosijeu ima preko 60 krivičnih a on slobodno šeta Beogradom. U svakoj normalnoj zemlji on bi odavno bio u zatvoru osuđen na doživotnu sa takvim dosijeom. Ako želimo da ova zemlja krene na bolje i da se konačno stane naput kriminalu a pre svega narko mafiji POD HITNO raspustiti ovo korumpirano pravosuđe, izvršiti lustraciju i izabrati komplet novi pravosudni aparat.

Lazni Bot

pre 4 godine

A i ovi mafijasi cim predsednik kaze da nema mafijaskih obracuna oni ga demantuju sad opet mora da broji vreme ispocetka.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija