• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

09.07.2019

21:29

DEČAKA (7) POKOSIO GROM ISPRED KUĆE! Detalji strašne porodične tragedije u Skrobari kod Pančeva

Vesti

DEČAKA (7) POKOSIO GROM ISPRED KUĆE! Detalji strašne porodične tragedije u Skrobari kod Pančeva

Podeli vest

Mali Pavle Iljazović igrao se preksinoć sa sestrama i bratom kad je počelo nevreme * Sva deca su na majčin poziv utrčala u kuću, osim Pavla, koji je za trenutak zastao i tad ga je pokosio grom

Mali Pavle Iljazović (7) poginuo je preksinoć kad ga je udario grom ispred porodične kuće u pančevačkom naselju Skrobara!

Mališan se te večeri igrao sa sestrama i bratom kad je počelo nevreme. Na majčin poziv svi su, osim, Pavla, utrčali u kuću. On je, najverovatnije iz straha od grmljavine, za trenutak zastao i tad ga je pokosio udar groma. Samo nekoliko minuta kasnije umro je na očevim rukama.

Sve se zatreslo

Pavlova majka Emina Iljazović juče nije bila u stanju da priča o tragediji i samo je tiho, kroz suze ponavljala: 
- Nema mog Pavla... Ubi ga grom pred kućom...

Perica Gavazović, otac stradalog dečaka, kazao je da se sve desilo za tren.
- Kada je u nedelju oko osam uveče počeo da duva vetar i da seva, Emina je istrčala iz kuće i otišla po decu, koja su se igrala u blizini kuće. Kiša je počela da pada i dotrčali su do kuće, kad je Emina videla da nema Pavla. U tom trenutku je pukao grom i sve se zatreslo. Sve nam se zabelelo pred očima, a uši su nam se zaglušile - priča očajni Perica.

Foto: Informer DN

NEUTEŠAN Perica Gavazović

On i Emina su brzo došli sebi i istrčali iz kuće i ugledali strašan prizor.
- Pavle je ležao na zemlji, nije se pomerao. Zgrabio sam ga u naručje, a žena je otrčala do komšije, koji ima automobil. Krenuli smo prema bolnici u Pančevu. Pavle je bio bled, nije se pomerao. Osećao sam da jedva diše, ali je na sto metara pre ulaska u bolnicu umro na mojim rukama - priča uplakani otac dok pokazuje ruke na kojima mu je preminuo sin.

Lekari pančevačke bolnice su skoro sat vremena pokušavali da reanimiraju nesrećnog dečaka, ali uzalud.
Perica kaže da je Pavle imao samo jednu veliku opekotinu na kolenu i veruje da ga je grom udario upravo u taj deo noge.
- Osim te rane na kolenu, nije imao druge opekotine po telu. Ne znam da li ga je tu udario grom ili je struja prošla kroz telo i tu izašla iz njega... Ne razumem se u to - priznaje očajni otac.

Sahrana u sredu

Telo mališana je po nalogu tužilaštva prebačeno na sudsku medicinu u Kovin i nakon obdukcije biće poznato kako je tačno mališan nastradao. Njegovo telo će danas preuzeti porodica i sutra bi mali Pavle trebalo da bude sahranjen na mesnom groblju u Skrobari.
Podsetimo, slična tragedija dogodila se i 25. jula 2016, kada je u Aleksandrovcu grom ubio Anđelu Bačević (15) i Ivanu Ivanović (15). Dve nerazdvojne drugarice, koje su sa roditeljima živele u mestu Cug u Švajcarskoj, stradale su kada ih je uhvatilo nevreme pošto su se vraćale sa bazena. Ne znajući da to može biti kobno po njih, stale su pod jednu lipu, u koju je udario grom. Anđelu je na mestu ubio, dok je Ivana izdahnula dva sata kasnije posle neuspešne reanimacije u bolnici u Kruševcu. 

(FOTO) PAVLE UMRO NA OČEVIM RUKAMA! ! Jezivi detalji stradanja dečaka u Pančevu! TRAŽIO ZAKLON, PA TRAGIČNO NASTRADAO!

Grom palio kuće i pržio uređaje


Tokom velikog nevremena u Jagodini grom je u nedelju uveče zapalio i krov privatne dvospratne kuće, nakon što je pogodio metalnu šipku TV antene. Plamen je ubrzo izazvao požar i progutao gotovo ceo krov, ali niko nije povređen. Slična nesreća se desila i u Šapcu iste večeri, kad je grom udario u banderu, a zatim spalio strujno brojilo i sve električne uređaje u jednoj kući. Pukom srećom kuća se nije zapalila i niko nije povređen.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija