• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.08.2019

22:29

ŠIPTAR POBIO CELU PORODICU IZ KRAGUJEVCA! Detalji tragedije na autoputu kod isključenja za Požarevac

Vesti

ŠIPTAR POBIO CELU PORODICU IZ KRAGUJEVCA! Detalji tragedije na autoputu kod isključenja za Požarevac

Podeli vest

Adem Smail (49), Šiptar iz Finske, u punoj brzini se zakucao u kola porodice Pešić i ubio Aleksandra (42), njegovu majku Stanicu (75) i sinove, blizance Nauma i Vuka (8)

Adem Smail (49), kosovski Albanac sa finskim državljanstvom, prekjuče je na autoputu kod Požarevca izazvao stravičnu saobraćajku, u kojoj je poginulo četiri člana porodice Pešić iz Kragujevca, među kojima i osmogodišnja braća blizanci!
Smail je automobilom "folksvagen šaran" velikom brzinom otpozadi udario u "sitroen" porodice Pešić, koji je sleteo s puta, isprevrtao se i završio na livadi! Svi u "sitroenu" su poginuli - Aleksandar (42), njegova majka Stanica (75) i sinovi Naum i Vuk (8)!


Albanci nepovređeni

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Smail je sa porodicom krenuo sa Kosova ka Finskoj, gde žive.
- Na delu autoputa kod skretanja za Požarevac, Smail se jedno vreme kretao zaustavnom trakom, a onda je malo pre isključenja skrenuo u srednju traku i naleteo na "sitroen" u kom je bila porodica Pešić. Od siline udarca "sitroen", kojim je upravljao Aleksandar Pešić, preleteo je zaustavnu traku, probio bankinu, isprevrtao se i zaustavio se u rastinju - objašnjava naš izvor.

Prema njegovim rečima, Aleksandrova majka Stanica bila je na suvozačkom mestu, a blizanci na zadnjem sedištu.
- Prilikom prevrtanja automobila Aleksandar i Stanica su na mestu poginuli. Jedan dečak je preminuo na putu ka bolnici, dok je drugi podlegao povredama narednog dana, u nedelju - naveo je naš sagovornik.

Foto: printscreen facebook

U "folksvagenu", kojim je upravljao Adem, bili su i njegova supruga i dvoje dece, ali niko od njih nije povređen. Smail je nakon uviđaja priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Kako smo saznali od poznanika porodice Pešić, Aleksandar se pre tri-četiri godine razveo od supruge Slavice i prešao da živi kod roditelja u Kragujevac.
- Kad su se venčali, dugo su pokušavali da dobiju dete, a onda su dobili blizance veštačkom oplodnjom. Posle razvoda deca su ostala sa majkom i preselili su se u kuću koju je Slavica kupila u okolini Knića. Međutim, Aleksandar i Slavica su i nakon toga ostali u dobrim odnosima. Aleksandru su sinovi bili sve u životu, baš je bio brižan otac. Slavica mu je, kao staratelj, dozvoljavala da vidi decu kad god poželi, a neposredno pred koban put potpisala je saglasnost da može da ih odvede na odmor - priča poznanik.

Uoči tragedije Aleksandar je preuzeo blizance od majke kako bi ih zajedno sa svojom majkom odveo na odmor na Srebrno jezero. Krenuli su oko osam sati ujutro iz Kragujevca, a dva sata kasnije su nastradali.
- Slavica ne može da dođe sebi od bola i tuge... Ne znam kako će preživeti ovakvu strašnu tragediju - dodao je poznanik.

Opština će pomoći

Slavica, inače, radi kao medicinska sestra u Kniću, a Aleksandar je zaposlen u "Simensu". On je već doživeo jednu porodičnu tragediju pre nekoliko godina, kad mu je preminuo brat. Od razvoda je živeo u kući u Kragujevcu sa majkom Stanicom i ocem Dragutinom, koji boluje od Parkinsonove bolesti (vidite okvir). Starac će organizovati sahranu supruge i sina, dok će decu na poslednji počinak ispratiti Slavica, na lokalnom groblju u selu Oplanić kod Knića.
Predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić kazao je da je na jučerašnjem sastanku odlučeno da se iz opštinskog budžeta izdvoje sredstva kako bi se pomoglo Slavici oko organizovanja sahrane. 

LELEK ODZVANJA IZ KUĆE U KOJOJ SU ŽIVELI BLIZANCI VUK I NAUM! Majka Slavica zanemela od bola!

Deda blizanaca: Gotovo je, sve sam izgubio

Dragutin Pešić, koji je u stravičnom udesu izgubio sina, suprugu i dvoje unučadi, sedeo je juče ispred kuće skrhan od bola.
- Gotovo je, sve sam izgubio... - govorio je starac kroz suze, dok je kršio ruke:
- Na televiziji sam video da je bio udes. Auto koji su vatrogasci isekli da bi izvukli stradale činio mi se poznat, po boji... Zvao sam policiju iz Kragujevca, oni su me uputili na Smederevo. Tamo su mi rekli da je njih troje mrtvo, a jedno dete prebačeno u bolnicu... Ubrzo sam čuo da su mi stradali sin, žena i jedan unuk. A onda su mi javili i za drugog...
Očajni Dragutin odlučio je da tuži Albanca, koji je skrivio nesreću:
- Sve mi je ubio... Moram da ga tužim, to je moja obaveza kao dede, oca i supruga!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Shqipetar

pre 4 godine

Saucesce porodici! A vama novinarima jebo vam ŠIPTAR majku vam jebo.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija