• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.08.2019

19:52

ODGOVOR NA TEKST „Policajac pao sa 21 kg droge“!

Vesti

ODGOVOR NA TEKST „Policajac pao sa 21 kg droge“!

Podeli vest

Prinudili ste me svojim proizvoljnim pisanjem da se pozovem na Zakon o štampi i obratim se javnosti i objasnim u čemu ste pogrešili. U svojim novinama, „Informeru“, objavili ste 10. jula 2019. godine tekst pod naslovom „Policajac pao sa 21 kg droge“, na stranici 12, dovodeći me, sasvim proizvoljno, u vezu sa hapšenjem izvesne osobe i zaplenom marihuane, iako sa tom osobom neman rodbinske, prijateljske, poslovne veze, niti bilo kakve druge, napisao je Dejan Nikolić u dematiju koji prenosimo u celosti:

Nesavesno obavljajući svoj odgovorni posao, uvredili ste me i izazvali uznemirenje moje porodice.

“Saopštenje” Ministarstva unutrašnjih poslova o hapšenju policajca S. S. i zapleni narkotičkih sredstava, objavljeno 9. jula, dopunili ste mojim imenom, prezimenom i nadimkom, pozivajući se na „izvore bliske policiji“, ma šta to značilo (takva formulacija govori da niste koristili izvore iz policije ili ste nesvesno ili namerno neprecizni). U svakom slučaju, logično je pretpostaviti da je “Saopštenje” Ministarstva nastalo na osnovu policijskih informacija, te da bi se, da je bilo osnovanih indicija, i moje ime našlo u njemu. Da ste hteli, mogli ste da me upitate, možda bih i ja bio „izvor blizak policiji“, ali sa preciznom informacijom i informacijom koja bi doprinela vašoj profesionalnosti i istinoljubivosti. Ovih dana se neprestano pitam zašto koristite u svom radu „izvore bliske policiji“, a ne izvore iz policije. Da li smatrate da je policija nepouzdana, pristrasna, da sakriva informacije? Možda policiji ne verujete jer ste ubeđeni da krivotrvori činjenice?

Iskreno, poštovana gospodo, ubeđen sam da ste dovedeni u zabludu upravo neformalnom dojavom iz policije, i to ove lokalne, vranjske, koja godinama sa mnom izvodi pokazne vežbe racija, pretresa, maltretiranja, uznemiravanja, ponižavanja. Sve je to dovodilo do pritvaranja i sudskih procesa i oslobađajućih presuda. Takođe sam i ja tužio i redovno dobijao. Nego, da ne ispadne da i ja informišem javnost kao vi i vaši „pouzdani izvori“, činjenice izgledaju ovako: od 26. februara 2012. godine, kada je prolicija prvi put izvela akciju pretresa privatnih i poslovnih objekata u Vranju, Bujanovcu i Preševu, pa sve do 24. juna ove godine pripadnici žandarmerijskih i ne znam kojih sve jedinica, uvek u velikom broju, brutalno i necivilizovano, maltretiraju moju porodicu, prijatelje, zaposlene i mene više puta godišnje, pa čak i onda kada sam se oporavljao od pokušaja ubistva.

Pošto su sve prijave protiv mene odbačene, ja smatram da sam žrtva proganjanja i policijske brutalnosti i smatram da sve potiče od ličnih animoziteta koje prema meni, iz meni nepoznatih razloga, gaje izvesne osobe u policiji. U tom su smislu karakteristične poruke i pretnje koje su mi neke lokalne policijske glavešine slale dok sam se oporavljao od amputacije noge. Tada su pretili da će mi sve oteti, pa i protezu.

Zbog neprekidne torture, zbog ometanja u obavljanju zakonitih poslova, zbog traumiranja porodice, bio sam prinuđen da zatražim zaštitu i pravdu na sudu i oba puta sud je presudio u moju korist i dodelio visoka novčana obeštećenja, pružajući mi tako i moralno zadovoljenje.

Dakle, okrivili su me da sam utajio porez, da držim nelegalene aparate za igru na sreću, da sam piroman koji pali automobile, pa čak i za monstruoznu paljevinu pozorišta, pa koliko su bili onda u pravu, toliko su i sada kada tvrde da sam diler droge. Kao i vi, gospodo novinari.

Molim da tekst demantija objavite bez ikakvih izmena, u skladu sa zakonom i korektnim odnosom prema svojim žrtvama, na stranici na kojoj ste me nepravedno okrivili i na prostoru koji je zauzimao i vaš tekst.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija