• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti/Kurir

01.09.2019

08:33

PREMINULA PORODILJA U MAJDANPEKU! Rodila dečaka, a onda je nastala drama u porodilištu

Vesti

PREMINULA PORODILJA U MAJDANPEKU! Rodila dečaka, a onda je nastala drama u porodilištu

Podeli vest

Tatjana I. (39), iz Majdanpeka, preminula je juče u ranim jutarnjim satima u majdanpečkoj bolnici tokom porođaja

Muško dete je, srećom, ostalo živo, a za sada još uvek nisu bile poznate okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

- Odveo sam suprugu u bolnicu jer mi je rekla da ima kontrakcije. Oko 3.20 sam čuo plač deteta i video kako mi sina odvode u drugu prostoriju porodilišta. Ali, odmah sam posumnjao da sa Tanjom nešto nije u redu. - kroz suze nam priča Tatjanin suprug Željko. 

Željko, koji je sve vreme, kako nam kaže, bio na Odeljenju ginekologije, ukazuje da je čuo "kako se njegova supruga žali na bolove".

- Video sam kako u porođajnu salu utrčava medicinsko osoblje. osili su i boce sa krvlju - kroz suze će Željko. 

Po Željkovim rečima, medicinsko osoblje mu je kazalo da je njegova supruga imala problem sa posteljicom, što je izazvalo obilno krvarenje.

- Rekli su mi da je masovno krvarenje tipično za žene koje se porađaju u poznijim godinama.  - Znam samo da je moja supruga tražila da je, upravo zbog godina, porode carskim rezom, ali još ne znam šta se zapravo desilo, zbog čega sam i tražio da se uradi obdukcija - jedva govori Željko.

Tanja je, inače, po terminu trebalo da se porodi 12. septembra. Na svet je donela zdravog dečaka - Veljka, teškog 3,8 kilograma. Nije, nažalost, dočekala da vidi kako će da odrasta. 

Od juče ujutru, otkako je došlo do tog nemilog događaja, lekari i sestre, uključujući direktora te zdravstvene ustanove dr Nikolu Stefanovića, bili su u bolnici, a biće urađena sudsko-medicinska obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Prema rečima našeg izvora, nesrećnoj ženi je to drugi porođaj po redu, a trudnoća je bila uredna do samog kraja.

- Niko od zaposlenih nije očekivao da će ta majka umreti. Zasad se ne zna šta se tačno desilo tokom porođaja. Ne može čak ni da se pretpostavi dok ne stignu rezultati analiza i ne utvrdi se uzrok smrti. Opet, ništa tokom porođaja te pacijentkinje nije nagoveštavalo bilo kakve komplikacije, a kamoli fatalni ishod. Porođaj je obavljen prirodnim putem - ističe naš sagovornik.

Saznanja o smrti porodilje potvrdio je i sam direktor bolnice dr Stefanović, koji za Kurir kaže da je pacijentkinja preminula u 6.40 i da se juče nije znalo šta je izazvalo takav ishod porođaja.

- To je za tu pacijentkinju bio drugi porođaj. Već smo preduzeli mere u rasvetljavanju čitavog slučaja. Šta se desilo i zbog čega, znaćemo posle sudsko-medicinske obdukcije. To je sve što može da se kaže zasada - naveo je dr Stefanović.

On je potvrdio da je trudnoća Tanje I. bila uredna, kao i da je beba dobro.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
novica

pre 4 godine

Ovo prerasta u epidemiju....doktori su postali previše nonšalantni.....više misle na onih 500 evra " po zakonu" nego na neočekivane posledice....

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija