• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.09.2019

16:06

HITNO SPROVESTI AKCIJU FALKONE! Spasić: Tužilaštvo i kriminalci su usko povezani, NEOPHODNE RADIKALNE MERE!

Vesti

HITNO SPROVESTI AKCIJU FALKONE! Spasić: Tužilaštvo i kriminalci su usko povezani, NEOPHODNE RADIKALNE MERE!

Podeli vest

Generalni sekretarijat Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost Zagorki Dolovac, republičkom javnom tužiocu, podneo je zahtev za formiranje Posebne radne grupe za otkrivanje kriminalnih radnji članova Državnog veća tužilaca, imajući u vidu da je značajno urušen kredibilitet Državnog veća tužilaca (DVT) i javnotužilačke organizacije Republike Srbije uopšte, činjenicom da su na proslavi 50-og rođendana Stanislava Dukića, člana DVT u hotelu "Šumadija", bili članovi mafijaških krugova, kao i Goran Ilić (zamenik predsednika DVT i Vaš zamenik u RJT), Zoran Vidaković (disciplinski tužilac DVT, koji je svojevremeno odlučivao o prijavi protiv Dukića zbog odavanja detalja iz istrage) i Sandra Kulezić, članica DVT

Mario Spasić, generalni sekretar navodi:

-Zbog jako ozbiljne situacije koja izaziva sumnju u to da su pojedini članovi DVT produžena ruka mafije i narko-kartela, zatražili smo od republičkog javnog tužioca hitno da formira Posebnu radnu grupu koja za cilj treba da ima otkrivanje činjenica o tome u kojim sve predmetima je Stanislav Dukić postupao tokom vršenja funkcija u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu, Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru i Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i kakvi su ishodi ovih postupanja, a tiču se lica sa prebivalištem u Novom Pazaru, Kraljevu i Beogradu, odnosno za teška krivična dela vezana za: neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti, nanošeše telesnih povreda, nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružjem i eksplozivnim materijalima, mafijaško udruživanje i sl.


Takođe, zatražili smo da Posebna radna grupa da odgovore na pitanja i u kojim predmetima, a koje je obrađivao Stanislav Dukić, je postupao Goran Ilić sa pozicije zamenika republičkog javnog tužioca (davanje obavezujućih uputstava, instrukcija, postupanje po predlozima za zaštitu zakonitosti), kao i to u kojim sve predmetima Stanislava Dukića su bili povezani tužioci Zoran Vidaković i Sandra Kulezić i da li u ovim postupanjima ima kršenja zakonskih i podzakonskih procedura, odnosno ima li postupanja koje osnovano može dovesti u vezu imenovane tužioce sa mafijaškim i narko-dilerskim krugovima.

Napominjemo da je ovo najveća afera do sada u koju su umešani najviši nosioci tužilačke vlasti u Republici Srbiji, a ako su oni deo mafije, onda je jasno da se moraju preduzeti radikalne i konkretne mere i sprovesti akciju FALKONE, gde bi tužioci mafije bili otkriveni, uhapšeni i stavljeni iza rešetaka - zaključuje Spasić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija