• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

13.09.2019

10:21

PROTIV ZORANA SAMO DVA TANKA DOKAZA! Tužilaštvo u problemu, slučaj ubistva Jelene Marjanović na staklenim nogama!

Vesti

PROTIV ZORANA SAMO DVA TANKA DOKAZA! Tužilaštvo u problemu, slučaj ubistva Jelene Marjanović na staklenim nogama!

Podeli vest

Optužnica za ubistvo Jelene Marjanović temelji se na dva posredna dokaza - na blatu na njegovim pantalonama i činjenici da je njegov telefon bio isključen u vreme ubistva

Više tužilaštvo u Beogradu imaće gotovo nemoguć zadatak da samo na osnovu dva dokaza ubedi sud da je Zoran Marjanović kriv za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči.

Prvi dokaz je blato sa Zoranovih pantalona, koje se podudara sa onim iz kanala u kojem je nađena Jelena, a drugi je taj što mu je telefon bio isključen u vreme zločina.

Suđenje Zoranu Marjanoviću zakazano je za 5. novembar, kada bi trebalo da iznese svoju odbranu.

Svedočenje

Kako saznajemo, tada će Zorana tužilac suočiti sa po njima neoborivim dokazima, a to su: 1) blato koje mu je nađeno na pantalonama, i 2) veštačenje baznih stanica, po kojem je u trenutku zločina Marjanoviću namerno bio isključen mobilni telefon.

- Sve ga to direktno dovodi u vezu sa ubistvom. Dakle, blato koje je pronađeno na Marjanoviću dokazuje da je on bio baš u kanalu u kom je nađeno Jelenino telo. Kada je reč o isključenom telefonu, postavlja se pitanje zašto je to uradio, a malo je verovatno da mu se ispraznila baterija baš od 16.38 do 17.04, odnosno u vreme ubistva - saznajemo u tužilaštvu.

Oni su naveli da postoje i drugi materijali koji terete Zorana Marjanovića, ali da su ova dva najvažnija u optužnici, koja je postala pravosnažna 1. jula ove godine.

 

 

Sa druge strane, Stefan Jokić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića, ističe da ovakva optužnica ne može da opstane.

- Tužilaštvo je ponudilo samo dva dokaza na osnovu kojih povezuje Zorana sa ubistvom. Blato sa pantalona i to što mu je telefon bio navodno isključen u vreme kad se tvrdi da se desio zločin - naveo je Jokić i objasnio:

- Što se prvog dokaza tiče, blato je Zoran pokupio tokom potrage za ženom, a za mobilni telefon ne postoji nikakav način da se dokaže da je namerno isključen. O tome će se još detaljno izjasniti stručni saradnici koje smo angažovali. Prema tome, apsolutno smo ubeđeni da na osnovu takvih "dokaza" sud ne može da donese osuđujuću presudu.

ZORAN MARJANOVIĆ ZA INFORMER: Negirao sam optužbe za Jelenino ubistvo! Sve u optužnici je gnusna laž!

Traljava istraga

Istog mišljenja je i Predrag Savić, pravni zastupnik Jelenine sestre Teodore Krsmanović, koji je naveo da tužioci imaju minimalne šanse da dokažu kako je Zoran ubica.

- Traljava istraga, uništeni tragovi i mnogi propusti doprineli su tome da imamo situaciju u kojoj je optužnica praktično na staklenim nogama. Pred tužiocima je težak posao i ne verujem da mogu nešto da urade - napominje Savić.

Prema njegovim rečima, odbrana Marjanovića trenutno je u najboljoj poziciji.

 

 

- Za korak su ispred svih. Ne želim u ovom trenutku da otežavam posao ni sudu ni tužilaštvu, ali to je tako. Ako nešto pozitivno mogu da izvučem iz svega, onda je to sastav sudskog veća, koji može da obezbedi pravično i fer suđenje - dodaje on.

Podsetimo, telo pevačice "Granda", koja je nestala 2. aprila 2016, nađeno je u kanalu pored borčanskog nasipa dan kasnije. Do danas se ne zna kojim oruđem su joj zadate višestruke povrede po glavi i telu. Motiv je takođe ostao nerasvetljen.

(FOTO) ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U SUD! Sa naočarima za sunce izašao iz auta ZATAMNJENIH STAKALA! Počinje suđenje veka!

Jelenina sestra neće na suđenje

Foto: Informer

Teodora Krsmanović, sestra ubijene pevačice Jelene Marjanović, neće tražiti status oštećene, zbog zlonamernih tvrdnji da je interesuje samo sestrina imovina, iako je ona u više navrata isticala da sve treba da pripadne maloj Jani. Ona je donela takvu odluku jer su branioci Zorana Marjanovića, koji je optužen za Jelenino ubistvo, u više navrata navodili da je Teodora u predmetu samo da bi ućarila nešto. Ovo je juče u saopštenju istakao Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička ispitivanja, kog je porodica Krsmanović angažovala na rekonstrukciji Jeleninog ubistva.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VamTam

pre 4 godine

Čovek plaća advokate da dokaže da je nevin, a ne plaća istražitelje da pokušaju naći ubicu. Okreće ledja stručnim ljudima koji nude pomoć u odmotavanju klupka. Država TRALJAVO i SRAMNO pristupa slučaju. Mene ako pitate, “ovaj muž” zna mnogo više. VJT, SRAM TE BILO!!!

bubasvaba

pre 4 godine

Nerazumem tanak i debeo dokaz ,za mene ima ili nema dokaza . Kako tanak dokaz blato kako bas istog sastava blato kod nje i njega kad na metru kvadratnom nije isti sastav zemljiste a kad se pokvasi postaje blato .

joca

pre 4 godine

Slažem se sa prvim komentarom,Zoran se brani,a ne traži ubicu svoje žene, Srbska proročica kaže da Zoran i njegov otac znaju ubicu.

Opet ja

pre 4 godine

Namjerno isključen mobilni telefon u vrijeme ubistva jeste ozbiljan dokaz. Pitanje je dali mu se sudi (formalno jer nema kome drugom) da bi se konačno oslobodio krivice ili da bi se konačno krivica dokazala?! Mnogo je tu pitanja na koje niko ne zna pravi odgovor Od toga zašto ga brani toliko advokata ako nije kriv do toga dal je možda optužnica namjerno klimava jer se ubistvo nije ni dogodilo na nasipu...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija