• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Paunović

14.09.2019

22:35

(VIDEO) MLATE DEVOJČICU (14) DOK ĐACI GLEDAJU I SMEJU SE! Šokantni detaji vršnjačkog nasilja u dvorištu škole u Barajevu! Umesto da spreče nasilje, DEČACI SNIMALI!

Vesti

(VIDEO) MLATE DEVOJČICU (14) DOK ĐACI GLEDAJU I SMEJU SE! Šokantni detaji vršnjačkog nasilja u dvorištu škole u Barajevu! Umesto da spreče nasilje, DEČACI SNIMALI!

Podeli vest

Učenica (14) žrtva najstrašnijeg vršnjačkog nasilja, podnete krivične prijave za nasilničko ponašanje protiv siledžija. U upravi škole za nasilje krive i rijaliti programe

Dve devojčice od 14 i 15 snimljene su kako u dvorištu osnovne škole u Barajevu tuku, najstrašnije muče i ponižavaju svoj uvršnjakinju. Na snimku koji se juče pojavio na internetu jasno se vidi i čuje i kako se drugi učenici sve vreme smeju i navijaju (pogledajte okvir).

Snimak nasilja traje nekoliko minuta, a za sve to vreme niko nije zaštitio žrtvu. Istina, jedan dečak u nekoliko navrata mlako je pokušao da je odbrani, ali i on je brzo odustao.

OGLASILA SE MAJKA DEVOJČICE KOJU SU BRUTALNO TUKLI U BARAJEVU: Teško mi je, nisam smela da pogledam snimak!

ČINJENICE:

44 odsto učenika u školama trpi vršnjačko nasilje, a svaki peti učenik žrtva je ismevanja
20 direktora je dosad smenjeno širom Srbije jer su prikrivali nasilje među đacima
U 85 odsto slučajeva detetu žrtvi niko ne pomogne. Prepušteni su sebi, neki se okreću oružju ili samoubistvu

Tresla se od straha


Kako smo saznali, žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilnica đak Škole za dizajn tekstila sa Voždovca (identitet poznat redakciji). Na snimku se jasno vidi kako nasilnice naizmenično krvnički šamaraju vršnjakinju. One nijednog trenutka nisu prestale da je ismevaju i ponižavaju.

- Budeš li me rekla kod keve, trista puta ćeš gore dobiti batine, jesi čula? Jel' se treseš, jel' se treseš? Dođi vamo, ko ti je rekao da ideš, ko ti je rekao? Spusti ruke! Šta si pričala? - čuje se na snimku u momentu kada dve nasilnice udaraju i šamaraju žrtvu koja sve vreme nemo stoji i nijednog trenutka ne pokušava da se odbrani od stalnih napada.

Protiv devojčica će biti podignute krivične prijave za nasilničko ponašanje.

- Po nalogu tužilaštva za maloletnike, policija je izašla na teren. Obe devojčice dobiće krivične prijave za nasilničko ponašanje - rekli su u MUP-u.

Direktor Srednje škole "Barajevo" Dobrivoje Jelić potvrdio je za Informer da su učenici ove škole učestvovali u nasilju i istakao da se incident dogodio u dvorištu osnovne škole koja se nalazi u blizini.

 

 

Advokat Đorđević: Nasilnice će biti kažnjene vaspitnom merom


Advokat Dragoljub Đorđević ističe da će devojčice za vršnjačko nasilje biti kažnjene vaspitnom merom ili pojačanim nadzorom roditelja.
- Sva deca uzrasta od 14 do 18 godina podležu krivičnoj odgovornosti, ali za maloletnike važe posebne odredbe i uglavnom se kažnjavaju vaspitnim merama. Samo u slučajevima ubistva mogu dobiti maksimalno do 10 godina zatvora. S obzirom da imaju po 14 i 15 godina, u zakonu se vode kao mlađi maloletnici. Za ovu vrstu vršnjačkog nasilja verujem da će biti kažnjene nekom od vaspitnih mera ili pojačanim nadzorom od strane roditelja ili organa starateljstva. Pogotovu ako ranije nisu registrovane za izvršenje krivičnog dela sa elementima nasilja - kaže Đorđević.
Takođe, roditelji čija deca maltretiraju vršnjake mogu biti kažnjeni i sa 100.000 dinara

- Žrtva nasilja je učenica prvog razreda naše škole, kao i jedna od devojčica koja na snimku udara drugaricu iz odeljenja. Druga devojčica je učenica Škole za dizajn tekstila sa Voždovca. Sumnja se da je dečak koji je sve zabeležio kamerom takođe učenik naše škole. Dobro je što je ovo došlo u javnost! Škola preduzima sve mere u skladu sa pravilnikom i zakonom i pokušavamo da stvari dovedemo u normalu. Protiv devojčica će biti pokrenut disciplinski postupak, a ako dokažemo da je dečak snimao, i njega ćemo kazniti. Što se tiče devojčice sa Voždovca, policija ima sve informacije i ona će dalje da radi na tome - rekao je Jelić.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) STRAVIČNO VRŠNJAČKO NASILJE U BARAJEVU! Dve učenice (14) BESOMUČNO TUKLE VRŠNJAKINJU U DVORIŠTU ŠKOLE!

Prepucavanje

Na naše pitanje zbog čega je došlo do nasilja, on odgovara:

- Desilo se da su mnogo gledale televiziju, Macu Diskreciju i poznate ličnosti sa malih ekrana i došle do zaključka da je u životu najvažnije opsovati onog drugog i nazvati ga pogrdnim imenom. Iskoristili su savremena sredstva komunikacije, telefone i društvene mreže da se preko njih prepucavaju. Kada su se našle u školi, shvatile su da sad treba i fizički da se obračunaju, s tim što je jedna očigledno drčnija i jača primenila nasilje za koje nema opravdanja. To je, nažalost, snimao dečak da bi postao slavan kao kamerman i jednog dana možda se zaposli na televiziji i snima iste ove rijalitije - rekao je Jelić.
 

TRANSKRIPT SNIMKA:

Foto: Printscreen

 

NASILNICA U ROZE MAJICI: Šta si pričala?
Lupka je po glavi i imitira kako se žrtva trese od straha.
NASILNICA U ROZE MAJICI: Budeš li me rekla kod keve, trista puta ćeš gore dobiti batine, jesi čula? (Približava se nasilnica u crnoj majici i gura žrtvu)
NASILNICA U ROZE MAJICI: Jel' se treseš, jel' se treseš? Vidi, vidi i ja se tresem (Zatim je triput udara u glavu sve vreme imitirajući žrtvu. I druga nasilnica je udara, a zatim prilazi dečak i sklanja žrtvu)
DEČAK: Nemoj, dosta je!
 

Foto: Printscreen

NASILNICA U CRNOJ MAJICI: Dođi vamo, ko ti je rekao da ideš, ko ti je rekao? Spusti ruke! Šta si pričala? (Obe nasilnice prilaze žrtvi i opet je udaraju)
NASILNICA U ROZE MAJICI: Ju, trese se, gle!
NASILNICA U CRNOJ MAJICI: O meni si, bre, pričala da sam kurva, jel' tako? (Udara žrtvi šamar iz sve snage)
NASILNICA U ROZE MAJICI: Daj mi naočare!
NASILNICA U CRNOJ MAJICI: Šta si pričala? (Za to vreme nasilnica u roze majici stoji žrtvi iza leđa i ismeva je)
Nasilnica u crnoj majci udara još tri šamara žrtvi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 4 godine

To vaspitne mer!!!Ti si bolestan covek!!!Da je to moje dete samarano onda bi i vratio istom merom!!!

SS

pre 4 godine

Odlično a školska godina tek počela u Srbiji.Država ama baš ništa ne preduzima odavno po tom pitanju,pa ne znam šta možemo još gore da očekujemo u dvorištima škola u Srbiji.Ovo postaje alarmantno.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!
NBA

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!

Nedavno je Nikola Jokić odigrao fantastičan meč protiv Njujork Niksa, u kojem je predvodio svoj tim ka trijumfu rezultatom 113:100. Srpski centar je na toj utakmici ostvario svoj 22. tripl-dabl u sezoni postigavši 30 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

29.03.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija