• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

04.10.2019

23:44

(TV IN) DAO JE BUBREG NJEGOVOJ ĆERKI, A ON GA POSLE TOGA SVIREPO ZAKLAO! Bizarno ubistvo i dalje potresa Loznicu, i svi se pitaju - ZAŠTO?!!

Vesti

(TV IN) DAO JE BUBREG NJEGOVOJ ĆERKI, A ON GA POSLE TOGA SVIREPO ZAKLAO! Bizarno ubistvo i dalje potresa Loznicu, i svi se pitaju - ZAŠTO?!!

Podeli vest

Milenko Burmazović (48) u selu Bređak zaklao je Dragoslava Tešića (58), koji je dao bubreg njegovoj ćerki Verici i tako joj spasao život. I posle 12 godina motivi ovog svirepog zločina samo se nagađaju

Ovog oktobra navršava se 12 godina od jednog od najbizarnijih zločina u Srbiji, koji i danas svojom okrutnošću šokira sve! Tog 15. oktobra 2007. Milenko Burmazović (48) u selu Bređak kod Loznice zaklao je Dragoslava Tešića (58), koji je samo godinu dana ranije dao bubreg i tako spasao život Milenkovoj ćerki Verici (14). Motiv za ovaj svirepi zločin, kako se godinama priča po selu, bila je Milenkova sumnja da je Dragoslav "imao nešto sa njegovom suprugom Milicom", ali se prava istina i dalje ne zna.

Brutalno

Milenko ga je prvo ubo nožem u nogu, a onda mu je presekao vratnu arteriju i praktično ga zaklao
Leposava Tešić, udovica ubijenog

 

Postali pobratimi

Reporteri Informera posetili su selo Bređak kako bi se uverili kako posle toliko godina žive porodice Burmazović i Tešić. Koliko je krvavi pir ostavio traga na čitavo selo, shvatili smo čim su nam na naše pitanje o tragičnom događaju svi meštani odreda samo odmahnuli glavom.

Foto: Informer DN

U dvorištu kuće pokojnog Dragoslava naišli smo na njegovu udovicu Leposavu (68). Ona nam je uz čašicu rakije i bolan uzdah ispričala sve detalje tragedije koja se pred njenom kapijom odigrala pre više od jedne decenije.


- Sve je počelo kada se Dragoslav u kafani u Loznici sreo sa Milenkom, koji je iz obližnjeg Velikog Sela. On mu se tada požalio da će jedna od njegovih šest ćerki Verica, koja je imala četrnaest godina, umreti jer su joj otkazala oba bubrega i da ne zna šta da radi jer ni njegov ni ženin ne odgovaraju. Moj muž, kakav je bio dobar i naivan, odmah je rekao: "Ako nema ko da da, ja ću." Kada je došao kući, i sin i ćerka i ja smo pokušavali da ga ubedimo da to ne čini. Ne što nismo humani, nego jer se bubreg čuva za nekoga od svoje dece, ako ne daj bože zatreba. Međutim, on je bio nepokolebljiv i stalno ponavljao šta je život ako ne možete nekome da pomognete i da mu ga ulepšate. Tako je krajem marta 2006. Dragoslav dao Verici svoj bubreg i omogućio joj da živi - priča vidno skrhana Leposava.

Ubica je na slobodi, a naša porodica uništena

 

Leposava Tešić kaže da je ubica dobio malu zatvorsku kaznu i sada je na slobodi, dok je njena porodica uništena.

Foto: Informer DN


- Osudili su ga na samo 14 godina, iako je bilo zaprećeno do 40. Razlog za to je što ima veze i novac. Uz to mu je, kao i svima, tadašnji predsednik države u jednom trenutku oprostio trećinu kazne. Tako da je on već dve godine na slobodi, radi povremeno u Rusiji, žena mu se nakon svega vratila, a deca su mu živa i zdrava. A mi smo sve ove godine proveli u strahu i u prvo vreme nismo ni živeli ovde u kući. Sin mi je u potpunosti drugi čovek, zastranio je u religiju, a sad je otišao da živi u Slovačku. Ni ćerka nije bolje, a najžalije mi je zbog četvoro unučadi. Oni nisu mogli ni da shvate šta se dogodilo ni da prebole dedu. Da ne kažem da od straha nisu u vrtiću smeli da ostanu. To će im zauvek ostaviti posledice - podvlači ona.

Kako dodaje, posle te operacije Milenko i Dragoslav su počeli da se druže i Milenko ga je čak zvao "pobratimom".


- Sve je bilo u redu do te proklete subote, 13. oktobra, kada je Milenko došao kod nas u goste sa svojom ženom Milicom. On je iz čista mira počeo da je vređa, da viče da je kurva i da je udara. Moj Dragoslav se umešao i rekao da to ne može da radi u njegovoj kući. Milica je pobegla, a moj muž je pozvao policiju, koja je uhapsila Milenka. Dok je on bio u pritvoru, po njegovu ženu je došao rođak i odveo je u Beograd u Sigurnu kuću - priča Leposava i dodaje da je pritvor trajao tek nekoliko sati, jer je Milenko bio bivši policajac.

Verica: Ne mogu da opravdam svog oca

 

U Velikom Selu zatekli smo danas 27-godišnju Vericu Burmazović, koju su naša pitanja o ovom zločinu vidno potresla. Ona ipak ne krije zahvalnost koju oseća prema Dragoslavu, koji joj je spasao život.

Foto: Informer DN


- Prošlo je zaista mnogo godina, ali je ovo za mene još uvek mnogo bolno i volela bih da ostane u prošlosti. Dragoslavu sam zahvalna i uvek ću biti, jer da nije bilo njegove humanosti, ni ja ne bih bila živa. Odlazim mu i na grob. Ni ja ni majka ni ostale sestre ne možemo da opravdamo ono što je otac uradio, ali ne možemo to ni da promenimo. On je odgovarao za to što je učinio i život mora da ide dalje. Ne možete očekivati od mene da izađem sad javno i pričam ružne stvari o sopstvenom ocu. Što se tiče Dragoslavove porodice, s njima nismo ni u dobrim ni u lošim odnosima. I stvarno ne mogu ništa više da pričam - rekla nam je Verica.

Sveštenik: Ubio ga zbog preljube!

 

Sveštenik u selu Bređak, otac Milan Pavlović, kaže da je savetovao Dragoslava da da bubreg, ali da to posle ne zloupotrebi.


- Pitao me je šta ja mislim i rekao sam mu da uradi to ako je odlučio jer je human gest. Samo sam ga upozorio da to nikada kasnije ne zloupotrebi i to me nije poslušao. Svi gledaju samo jednu stranu kao krivca, a ovde su i Dragoslav i Milenko prekršili po jednu božiju zapovest. Jedan je "ne čini preljubu", a drugi "ne ubij". Ovo je patrijarhalna sredina i ubistva zbog preljube nisu retka - rekao nam je Pavlović i dodao da je Dragoslav voleo tuđe žene, i da mu je to bila velika mana.

Foto: Informer DN

Ubio, pa zapalio cigaretu

Po izlasku iz pritvora, navodi Leposava, Milenko je došao kući, gde nije zatekao svoju ženu. Ne znajući da je ona u Beogradu, pomislio je da je otišla kod Dragoslava.


- Bio je ponedeljak jutro kad je došao kod nas. Rekao je da mu treba Dragoslav, ali pošto je on bio u prodavnici, ostao je da ga sačeka. Tražio mi je da mu skuvam slađu kafu. Kada sam kroz prozor videla muža na ulici, samo sam izustila: "Eno Dragoslava" i Milenko je odmah izašao. Ubrzo sam čula buku ispred kuće, istrčala napolje i videla svog muža krvavog kako leži na ulici ispred naše kapije. Milenko ga je prvo ubo nožem u nogu, a onda mu je presekao vratnu arteriju i zaklao ga. I na sve to, on je samo sa strane čučnuo i zapalio cigaretu bez trunke kajanja! - kroz suze se priseća Leposava.
 

Dragoslavova žena: Lečio je živce i mnogo je pio

 

Iako je nismo pronašli u domu Burmazovića, redakciji našeg lista se javila Milenkova supruga Milica. Ona se svojski trudila da opravda svog muža.


- Milenko je bio psihički bolesnik, lečio je živce i ležao u bolnici. Međutim, kada je izašao, on nije hteo da pije terapiju nego je svaki dan pio alkohol. Kada popije znao je da bude nasilan i da me udari. Uprkos tome, ubistvo se nije dogodilo jer je on mene tukao, a Dragoslav branio. Do zločina je došlo jer je Dragoslav nama stalno tražio novac zato što je dao bubreg Verici i to više nismo mogli da izdržimo. Te subote su se posvađali njih dvojica, a ja sam pobegla iz kuće Tešića i potom u Beograd jer sam znala Milenkovu narav. Nakon toga je došlo i do ubistva jer moj muž jednostavno nije mogao više da podnese da mu svako malo daje novac - pravdala je Milica svog supruga.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoki

pre 4 godine

Kako sad nije se ubistvo dogodilo zato sto je pokojni Dragoslav nju branio vec im kao trazio novac, u u Blicu u oktobru 2007 godine izjavila da joj je prijetio i nidgje nije pomenula novac?

Kurveća posla

pre 4 godine

Čovek dao detetu bubreg, a žena sada, braneći sebe, kaže da je donor tražio pare. Svaki pametan čovek bi se žrtvovao, kako ovaj za tuđe dete, tako i za svoje. Ova majka legla na leđa, spasla dete, otac deteta umesto da ponudi ženu, ubija donora, a spasao mu dete. Važnija mu žena od donora. Budala.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija