• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

09.10.2019

15:16

PREMINUO GENERAL MANOJLO MILOVANOVIĆ, drugi čovek VRS

Vesti

PREMINUO GENERAL MANOJLO MILOVANOVIĆ, drugi čovek VRS

Podeli vest

General Milovanović preminuo je u sredu ujutro u Banjaluci

Genaral Milovanović je bio vrhunski oficir, sjajan vojskovođa, divan organizator posla, strateg za najviše poštovanje, operativac za udžbenike, kaže general Milomir Savčić, predsednik Boračke organizacije RS, koji je, u ratu bio komandant zaštitnog puka GŠ VRS

Savčić kaže da su „ogromne zasluge generala Milovanovića za organizaciju i pravilnu upotrebu VRS, za njena valjana dejstva, disciplinu i red“.

- Bez takvih ljudi na vrhu nema uspešne vojske – ističe general Savčić.

– Bio je drugi čovek VRS, često, nepravedno, u senci prvog, generala Mladića, ali ni po čemu nije manje zaslužan za sve što je VRS uradila za stvaranje Republike Srspke i za slobodu našeg naroda na ovim prostorima.Bio mi je i pretpostavljeni starešina, ali i više od prijatelja.Naš odnos je bio, van posla, odnos oca i sina.Mnogo smo se voleli, poštovali i uvažavali. Izuzetan vojni straget i čovek, koji je zaslužio najveće poštovanje.

Milovanović je, prema Savčićevim rečima, najviše vremena u karijeri proveo na operativnim dužnostima, „koje su daleko od javne scene, što mu nije smetalo, čak mu je i godilo, a samo bi se nasmejao kada bi se neki kitili njegovim perjem“.

Savčić, kao prijatelj porodice, kaže da će slavni general VRS biti sahranjen u petak na groblju u Banjaluci, gde je živeo.

Iza sebe je ostavio suprugu, sina, kćerku i unučad kojima se poslednjih godina potpuno posvetio.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 4 godine

Jedan od retkih kojima karijera nije bila na prvom mestu, nego dobrobit srbskog naroda. Počivaj u miru generale .r.i.p,.

Lovac

pre 4 godine

Izjava stranih zvanicnika. General i covjek koji ima 70 kg a 65 kg mozga. Pocivaj u miru Generale!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija