• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

13.10.2019

16:15

JECAJI PARAJU TIŠINU GROBLJA U BAJINOJ BAŠTI! Sahranjen Despot Lazić, dečak-leptir koji je SVIMA ODRŽAO LEKCIJU O HRABROSTI!

Vesti

JECAJI PARAJU TIŠINU GROBLJA U BAJINOJ BAŠTI! Sahranjen Despot Lazić, dečak-leptir koji je SVIMA ODRŽAO LEKCIJU O HRABROSTI!

Podeli vest

Nikada na groblju u Bajinoj Bašti nije bilo više dece nego juče. Tužne, uplakane, neme, u crnini, sa nevericom na licu. I Despot Lazić, njihov drug, vršnjak, koga su ispratili na večni počinak bio je dete

Dete bez dana pravog, srećnog detinjstva. Hrabri dečak koji je ostao željan igranja, druženja, svih klinačkih zadovoljstava i nestašluka, roditeljskog milovanja i zagrljaja. Svuda gde majka i otac mogu da maze dete, po celom telu, njemu su bile bolne i krvare rane, osetljive i na najmanji dodir.

PUSTITE ME DA ODEM, NEMAM SNAGE DA SE MUČIM VIŠE! Poslednje reči dečaka leptira SLOMIĆE VAM SRCE!

 

Plakala je juče, na dan sahrane dvanaestogodišnjaka, cela Bajina Bašta. Plače od petka uveče kada njihov nevoljni, namučeni sugrađanin preminuo na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Foto: Instagram/partizan

- Ima simbolike između leptira i našeg Despota. Leptir živi jedan dan i Despot je živeo kratko. I leptir i Despot i sva deca su ukras sveta - čulo se nad odrom dečaka.

Rekoše bajinobaštanski sveštenici da Bajina Bašta nikada nije bila tužnija nego juče. I videlo se to uoči i posle sarhane. Puste i tihe ulice po prelepom danu pričale su tugu.

Foto: Facebook

SLAMA SRCA! Reči majke malog Despota (12) koji je preminuo kidaju dušu: Gde si sad lepitru moj mali, što me ostavi?!

 

Majka Sofija, otac Aleksandar i brat Boris, junački su se, kao i svih proteklih 12 godina tokom kojih su se brinuli o Despotu, držali nad kovčegom. Majčinski jecaji, očinske suze, bratov prazan pogled u detinjstvo koje će pamtiti po Despotovikm patnjama, prizor dece koje plaču za drugom ledio je krv u žilama. 

BONUS VIDEO: 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija