• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

13.10.2019

17:58

UHAPŠEN RADNIK "KRUŠIKA"! Pet godina iznosio državne tajne iz fabrike!

Vesti

UHAPŠEN RADNIK "KRUŠIKA"! Pet godina iznosio državne tajne iz fabrike!

Podeli vest

Uhapšeni radnik fabrike namenske industrije „Krušik“ u Valjevu A.O.sumnjiči se da je u poslednjih pet godina nezakonito prikupljao i iznosio iz fabrike dokumenta koja su nosila oznaku poverljivo, strogo poverljivo i vojna tajna, saznaju „Novosti“ u nadležnom tužilaštvu

Inače dugogodišnji radnik fabrike, A.O. bio je revoltiran smenom svoje majke sa mesta direktora i, kako je naveo pred istražnim organima, tada su počeli njegovi problemi, odnosno sukob sa rukovodstvom ove fabrike.

Kako je ispričao od 2014. je prikupljao dokumentaciju o poslovanju, počev od nabavki preko ugovora o prodaji sa na desetine preduzeća, a iskoristio je i nepažnju kolega da bi im ukrao šifru za ona dokumenta kojima nije imao pristup.

U njegovim računarima i na USB –ovima je pronađena obimna dokumentacija koja se veštači, a utvrđuje se i u čijim sve rukama su završili poverljivi papiri o poslovanju ovog državnog preduzeća.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bandit

pre 4 godine

Sad lepo Srbijo sa takvim ljudima uradi sto bi uradile sve normalne drzave...u zatvor. Koji je to mangupi,koji nepostuje ni drzavu ni kucu,ni porodicu,nista mu nije sveto.

Marcco

pre 4 godine

Kriminalac, šprijun... ili kako bi oni sa N1 rekli, "uzbunjivač"

Mile

pre 4 godine

Svi znamo da je uhapšen jer je razotkrio Stefanovićevog ćaleta ! Ti ljudi samo brukaju predsednika Vučića, nadam se da će sve da ih smeni i da okupi oko sebe poštene ljude i domaćine

sinisa

pre 4 godine

U normalnim drzavama zna se sta se radi sa takvim ljudima,to nije čovek on je gori od teroriste.....

Srđan

pre 4 godine

Smrtna kazna za nauk budućim "uzbunjivačima" !

zoki

pre 4 godine

Pa kako da ga smeni kad treba da dobije 40 godina zatvora . Nekada - u stara dobra vremena su visili kao visibabe

zdjurdjevic

pre 4 godine

Her Gebes Vučićeviću, uhapšen je sam zbog toga št je otkrio koruplciju i krimina ca Ministra policije, Ne vrede ti tvoje laži kada svi to znaju.

amigo

pre 4 godine

cudo,da pored toliko ,,agenata i 3 obavestajne sluzbe,,covek 5 odina iznosi,krade tajna dokumenta,,sreca sto nemamo neke vece tajne nego sto je fabrika municije,i raketa protiv grada,

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Za odavanje tajni iz oblasti proizvodnje oružja u ozbiljnoj državi, bilo kojoj ozbiljnoj državi - izriče se doživotni zatvor.

658954211

pre 4 godine

A ja cekam posao 7 godina .. kazu hendikepiran si .. axaxax .. tako vam i treba ..

Maja

pre 4 godine

Znači, Nešo počeo da hapsi ljude koji su otkrili malverzacije i šverc oružja njegovog tatka...

Rade

pre 4 godine

Odavanjem državnih i vojnih tajni svrstao je sebe u državnog neprijatelja. Najmanje 30-40 godina robije a pre toga da propeva kome je prodavao informacije! Učio zanat od Perišića....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija