• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

24.10.2019

07:33

UBIĆU TE, ZADAVIĆU TE KAO TVOJU SESTRU! Jezive pretnje preko Fejsbuka ćerki Igora Jurića, porodica prestravljena

Vesti

UBIĆU TE, ZADAVIĆU TE KAO TVOJU SESTRU! Jezive pretnje preko Fejsbuka ćerki Igora Jurića, porodica prestravljena

Podeli vest

* Marko M. (31) brutalno izvređao Igora Jurića, oca ubijene Tijane * Pretnje je uputio preko Fejsbuk profila pod imenom Igor Đurić, koristeći prezime Tijaninog ubice Dragana Đurića

Marko M. (31) iz Beograda uhapšen je juče jer je Igoru Juriću, ocu ubijene Tijane (15), preko Fejsbuka zapretio da će mu zadaviti drugu ćerku Sašku! Monstruozne pretnje i uvrede Marko je uputio preko Fejsbuk profila pod imenom Igor Jurić, koristeći prezime svirepog Tijaninog ubice Dragana Đurića (39), koji služi kaznu od 40 godina zatvora!

Kako smo saznali, Marko je pre četiri dana poslao Juriću prvu poruku, obraćajući mu se u Đurićevo ime:
"Drago mi je što sam ti ubio ćerku, tu prokletu ku*vicu, celog života ćeš patiti za njom dok sam ja u zatvoru."
Nedugo zatim stigla je nova poruka, jednako jeziva i brutalna, u kojoj je Marko zapretio da će ubiti Igorovu drugu ćerku:

"Ubiću te, Saška, kao što sam ti zadavio sestru ku*vicu."
Igor Jurić je kazao za Informer da je pretnje odmah prijavio policiji, koja je brzo reagovala.
- U porukama je bilo jasno navedeno da želi da ubije moju ćerku. Sve sam odmah prijavio policiji i moram da se zahvalim na brzoj reakciji i hapšenju - rekao je Jurić i dodao:
- Tog čoveka ne poznajem i zaista ne znam zašto je sve to pisao. Nisam ga video, ali je moguće da ćemo se sresti na saslušanju.

Podsećanja radi, ovo je druga osoba koja je za nešto više od mesec dana uhapšena zbog pretnji Juriću. Policija je 9. septembra uhapsila i A. J. (38) iz Sevojna zbog sumnje da je na Tviteru napisao da "Jurića treba udariti kamionom", kao i da mu nije problem da ga ubije i odseče mu nogu.
Zatim je A. J. napravio i anketu pod nazivom: "Kako je najbolje ubiti Igora Jurića, nožem ili automobilom?"

Jurić ne poznaje ni ovog napasnika i nije mu jasno zašto ga je uznemiravao.
- Pisao je da me treba ubiti. Pominjao mi je i porodicu. Ne znam ko je on. Na društvenim mrežama se predstavlja kao "Stranka policije". Pisao je da sam bolesnik kojeg treba povrediti, osakatiti, kastrirati... - naveo je Jurić.

Zaplenjeni kompjuter i telefon


Marku M. je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon toga će biti saslušan u Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal u Beogradu.
- Njegov kompjuter i mobilni telefon su poslati na veštačenje. Svi dokazi će biti predati tužilaštvu, a dotad sve zavisi od sudije za prethodni postupak, koji bi trebalo da odluči da li će Marku odrediti jednomesečno zadržavanje - rekao je naš izvor iz istrage.

Napao i predavače

Inače, u martu prošle godine jedan osuđivani pedofil (42) pretio je predavačima i saradnicima Fondacije "Tijana Jurić", koji su njegovo iživljavanje nad decom koristili kao primer na radionicama o bezbednosti dece na internetu.

Podsetimo, Igorova ćerka Tijana je nestala 26. jula 2014. u Bajmoku, a njeno telo je pronađeno 13 dana kasnije na napuštenoj deponiji. Zbog ovog stravičnog zločina uhapšen je Dragan Đurić, kasapin iz Surčina.

Tokom sudskog postupka Đurić nije pokazao ni trunku kajanja. Kad su ga u sudnici upitali zašto je to uradio, rekao je: "Ne znam."

IGOR JURIĆ: SUDIJA MAJIĆ OSLOBODIO MANIJAKA KOJI JE OBLJUBIO DEVOJČICU (13)! Skandalozna odluka Apelacionog suda šokirala sve!

Fondacija "Tijana Jurić" - Tiajnin Zakon i doživotna za ubice dece

Fondacija „Tijana Jurić“ osnovana je 2. juna 2015. godine u Subotici angažovanjem Igora Jurića, oca ubijene devojčice. Osnovana je sa zadatkom da preventivnim delovanjem i edukacijom poboljša bezbednost dece i sačuva uspomenu na Tijanino tragično stradanje. Posle Tijanine smrti, izmenjen je Zakon o policiji i nazvan je „Tijanin zakon“. On predviđa da potraga za nestalom decom počne odmah po prijavi. Takođe, izmenama zakona, u pravosudni sistem Srbije uvedena je doživotna robija za ubice i silovatelje dece.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Србија је пуна УМОБОЛНИКА, који нажалост нашу, и наше деце, слободно шетају...!

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Nadam se da će ološ biti odgovarajuće kažnjen.

Lala iz Banata

pre 4 godine

СМРТ педофилима...! Где је петиција...? Ако је не буде, мораће грађани мотке у руке...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17