• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/politika

24.10.2019

15:35

ŠOK NA SUĐENJU ZA KRAĐU TESTOVA ZA MATURU: Bilo mi je loše od sendviča sa majonezom, pa sam otišao do toaleta sa papirom! A ONDA MU JE SUDIJA ODUZEO OVO!

Vesti

ŠOK NA SUĐENJU ZA KRAĐU TESTOVA ZA MATURU: Bilo mi je loše od sendviča sa majonezom, pa sam otišao do toaleta sa papirom! A ONDA MU JE SUDIJA ODUZEO OVO!

Podeli vest

Igor Stamenković, porekao je juče na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu da je 14. juna ove godine ukrao testove za malu maturu tokom njihovog štampanja.

 Iznoseći odbranu, rekao je da se za učešće u štampanju testova prijavio „jer se više plaćalo”, a da u „Politici AD” kojoj je poveren ovaj posao, radi deset godina od čega je poslednje tri-četiri bio zadužen za ubacivanje papira, lepka, štampanje novina i otklanjanje sitnih kvarova.

– Sa štampanjem testova počeli smo između devet i deset sati. Podelili su nam sendviče sa majonezom. Ja, kako volim da jedem, pojeo sam dva i pripala mi je muka. Uzeo sam čist papir i otišao u toalet, da povraćam. Na izlasku iz hale u kojoj su štampani testovi, najstarijem policajcu sam pokazao beli papir, posle čega sam otišao do toaleta i povraćao. Obrisao sam se tim belim papirom i bacio ga u korpu. Nakon toga sam krenuo da se vraćam u halu, ali su me, zbog prekida rada mašine koja je štampala, prebacili u drugu prostoriju na spratu, gde se štampao kombinovani test – ispričao je Stamenković.

TUŽILAŠTVO ISPITUJE MAJKU UČENICE BEOGRADSKE ŠKOLE! Policija sumnja da je od nje procurio TEST IZ MATEMATIKE!

Okrivljeni je odbranu čitao sa papira što je sudija Aleksandar Trešnjev primetio.

– Šta vam je to sa čega čitate? – pitao je sudija.

– Teze, podsetnik – odgovorio je Stamenković.

Foto: Informer

– Dajte mi, molim vas, da pogledam te papire – nastavio je sudija.

Kada je ustanovio da je na papiru ispisana čitava odbrana, a ne teze, kako je to okrivljeni tvrdio, sudija mu ih je oduzeo. Baš u tom trenutku, Stamenković je počeo da zamuckuje, a u jednom momentu je i zastao sa iznošenjem odbrane.

– Želim da ukažem na tri stvari – kazao je okrivljeni, pa nastavio:

– Obezbeđenje je tog dana bilo na izuzetno visokom nivou. Mobilni telefon sam ostavio u kaseti, još pre ulaska u halu. Takođe, napominjem da je test koji je štampan imao između 12 i 16 strana i da je sa strane bio zalepljen lepkom. Iz tog razloga ga je bilo nemoguće saviti i staviti u džep. To je velika „budža” i primeti se – rekao je okrivljeni.

OPTUŽENOM za krađu testova u sredu počinje suđenje

Dodao je i da se dok se nalazio u pritvoru plašio za sina Vojislava i da je kasnije saznao da je on delio testove, ali da to nisu bili oni koji su štampani u „Politici AD” već neki koji su se ranije pojavili na internetu.

Pošto je završio sa iznošenjem odbrane, postupajući tužilac je počeo da postavlja pitanja Stamenkoviću.

– Kome ste se prijavili za rad tokom štampanja testova – pitala je tužiteljka.

– Advokat me je savetovao da ne odgovaram na pitanja – rekao je okrivljeni.

– Da li ste razgovarali sa sinom u vezi sa pripremama za polaganje testova – nastavila je tužiteljka, ali ni na ovo pitanje okrivljeni nije želeo da odgovori.

– Na osnovu čega ste zaključili da je nemoguće saviti papir i staviti ga u džep, a da se to ne primeti – nastavljala je tužiteljka sa pitanjima.

– Dugo radim, pa znam to. Nije nemoguće, ali je jako teško – odgovorio je okrivljeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Taj treba da ide u zatvor a ne da ismejava zakon i da se sprda sa Srbijom . U zatvor , nego sta ?

pc

pre 4 godine

Čovek jeo sendvič, pa mu bilo muka. Uzeo testove i otišao do WC-a. Pošto mu je ostao sendvič, da se ne baci u testove je zamotao ostatak sendviča i odneo detetu, ko veli, da se ne baci sendvič. Dao bi ja tebi bar pet godina dobre robije pa da ti prisedne i sendvič i kafa koju si popio bitango jedna pokvarena.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija