• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

06.11.2019

08:42

EVO GA, IZLAZI! Otkrivamo: Misteriozni telefonski poziv NAJAVIO BRUTALNU LIKVIDACIJU VOĐE GROBARA

Vesti

EVO GA, IZLAZI! Otkrivamo: Misteriozni telefonski poziv NAJAVIO BRUTALNU LIKVIDACIJU VOĐE GROBARA

Podeli vest

Vođa navijača Partizana Ljubomir Marković Kića (39) ubijen je u petak u Ulici Grčića Milenka u Beogradu sa dva hica iz pištolja - u vrat i u glavu! Preostala četiri hica, koje je ispalio plaćeni ubica, završili su u objektu benzinske pumpe, ka kojoj je Kića trčao bežeći od napadača

Izvor iz istrage kaže da je Marković praćen i da je njegovo ubistvo isplanirano do najsitnijih detalja.

- On je svakog petka, u istom terminu, igrao fudbal sa svojim prijateljima u balonu u Ulici Grčića Milenka. Nakon toga bi uvek skoro sat vremena proveo u kafiću u tom balonu. Međutim, kobnog petka se zadržao samo petnaestak minuta, a onda je ustao i krenuo prema izlazu. Prema izjavama svedoka, oni su tada čuli jednog gosta kafića kako je nekom na telefon rekao: "Evo ga, izlazi" - priča naš izvor.

SAHRANJEN VOĐA "ALKATRAZA"! Uz baklje i gromoglasno navijačko "Gore na nebu" Kića ispraćen na večni počinak!

BMW, PIŠTALJKA I MISTERIOZNE UBICE Jezive SLIČNOSTI KIĆINOG UBISTVA sa još jednom LIKVIDACIJOM KOJA JE POTRESLA BEOGRAD

KUKAVICE IZ ŠUMICE MI TE NE MOGU UZETI Đorđe Prelić se oprostio od ubijenog vođe grobara

Napad je zatim izveden ispred balona, dok je Kića sa još nekoliko muškaraca čekao da pređe ulicu. Na snimcima kamera sa video-nadzora vidi se kako ubica prilazi Kići sa leve strane i u jednom trenutku su im se susreli pogledi. Marković je tada najverovatnije prepoznao ubicu, prestravio se, pa je u panici krenuo da beži preko ulice, u pravcu benzinske pumpe. Napadač ga je pojurio i zapucao za njim.

Više od stotinu čitulja

Ubijenom Ljubomiru Markoviću posvećeno je više od stotinu čitulja u novinama, a od njega su se na ovaj način oprostili i Duško Vujošević i Marko Nikolić, bivši treneri košarkaškog i fudbalskog kluba Partizan. Poslednji pozdrav su mu, takođe, uputili i svi viđeniji navijači Partizana, ali i Crvene zvezde. Čitulju su, između ostalih, dali njegov kum Đorđe Prelić, Aleksandar Vavić, kao i skoro sve Partizanove navijačke grupe. Zanimljivo je da su se na ovaj način od njega oprostili i istaknuti pripadnici Zvezdinih navijača, među kojima su i Uroš Avramović i Uroš Mišić.

- Ubica je u trku ispalio pet metaka, od kojih je jedan pogodio Markovića u vrat, otpozadi, i on je pao. Ubica mu je potom prišao i iz neposredne blizine ga "overio" u glavu još jednim hicem. Onda je otrčao u obližnju šumu i nestao je. Malo dalje, u Ustaničkoj ulici, sačekao ga je saučesnik u BMW X5 i pobegli su - navodi naš sagovornik i dodaje da su tokom uviđaja pronađene čaure, koje su poslate na veštačenje.

Kića je juče sahranjen na Novom groblju u Beogradu, a na večni počinak ispratilo ga je više od 1.000 rođaka, prijatelja i navijača.

Nakon opela povorka je krenula ka grobnom mestu, a Kićin prijatelj je za to vreme čitao pesmu koja je specijalno posvećena nastradalom vođi "Grobara". Jedna strofa je glasila:

- Ne dirajte generala, pustite ga na nebu mirno da spava.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Podsetimo, Marković je u poslednje vreme pokušavao da formira novu, četvrtu navijačku frakciju "Grobara" kako bi preuzeo prevlast na tribini, a izvori iz istrage su otkrili Informeru da je to najverovatnije i bio okidač da se on označi kao meta. Kića se preuzimanjem navijača iz drugih frakcija zamerio moćnim narko-kartelima, jer im je na taj način otimao "vojnike" koji drže kontrolu nad uličnom distribucijom droge u Beogradu.

Šira javnost za Markovića je čula kada je uhapšen zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona u septembru 2009. na Obilićevom vencu u Beogradu. Za to je 2011. osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je kasnije ta kazna smanjena, pa je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pušten 2017.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crni

pre 4 godine

To sto je Kica onako krenuo da bezi ne znaci da je prepoznao ubicu jer svaki covek na svetu bi onako reagovao kada vidi pistolj i coveka koji je krenuo da ga puca, ne postoji sansa da pored pistolja pogledate u lice coveka. Glupo je da se pise kako je hteo da formira novu grupu i kako je to bio okidac, to mogu samo da pisu neki mediji po necijem nalogu i da ocrni navijace patriotw kao uvek. Grobari ga sigurno ubili nisu jer su Kilovana postovali i navijaci zvezde sto se po cituljama vidi. Ovo veze nema sa formiranjem nove grupe niti sa navijacima Partizana.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija