• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

06.11.2019

21:30

NEMAČKI ISTRAŽITELJI SE INTERESUJU ZA SVIREPO UBISTVO KOJE SE DOGODILO U SRBIJI! Jedna od žrtava u Javbukovcu je NJIHOVA DRŽAVLJANKA! OSUMNJIČENI SRPSKI LJUBAVNICI!

Vesti

NEMAČKI ISTRAŽITELJI SE INTERESUJU ZA SVIREPO UBISTVO KOJE SE DOGODILO U SRBIJI! Jedna od žrtava u Javbukovcu je NJIHOVA DRŽAVLJANKA! OSUMNJIČENI SRPSKI LJUBAVNICI!

Podeli vest

Nemačke istražitelje zanima dokle se stiglo u istrazi četvorostrukog ubistva u Jabukovcu, u avgustu ove godine, jer je jedna od žrtava Dragana Jozeljić (53) njihova državljanka

Nemačku interesuje šta je urađeno u istrazi i da li će ubistvo njihove državljanke biti rasvetljeno i počinilac pravosnažno osuđen.

- Da bi saznali u kojoj je fazi istraga, obratili su se pravosuđu u Negotinu, saznaje se od izvora bliskog pravosuđu.

Za ubistvo Dragane Jozeljić, njene majke Ljubinke Oprikić (76), ujaka Raje Kazimirovića (72) i babe Dragice Kazimirović (93), 7. avgusta ove godine na salašu u Velja Vratni, na obodu Jabukovca, osumnjičen je meštanin Davor Pernić (35).

Pernić je uhapšen 25. avgusta, a mesec dana nakon toga privedena je i Maja Bađukić (26) sa kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi i koju je optužio da mu je saučesnica. I Damir i Maja su trenutno na neuropsihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Na veštačenje, na predlog Višeg tužilaštva, prvo je upućen Pernić, a skoro mesec dana posle njega i Maja Bađukić, kojoj je krajem prošlog meseca produžen pritvor jer je, kako je naveo sud, "bila u vezi s Pernićem i znala je, a nije prijavila da on poseduje oružje".

Foto: Ilustracija

Neuropsihijatri bi trebalo da uskoro iznesu svoje mišljenje da li je osumnjičeni Davor Pernić u momentu zločina za koji se tereti bio u duševno poremećenom stanju ili je bio uračunljiv, ali i da li je sklon izmišljanju i lažnom optuživanju.

Takođe, treba da utvrde i psihičko stanje Maje Bađukić.

Pored toga, još se čekaju i rezultati forenzičkih analiza oružja koje je nađeno na imanju Pernićevog oca, ali i mobilna komunikacija između njega i Maje Bađukić. Još se proverava i njen alibi za sporni 7. avgust, kada su na imanju Kazimirovića ubijeni Raja i njegove majka, sestra i sestričina.

Osumnjičeni Davor Pernić uhapšen je 25. avgusta, 18 dana nakon što su nađena tela na imanju, a na prvom saslušanju priznao je zločin.

On je ispričao da je na imanje Kazimirovića došao naoružan "škorpionom" i malokalibarskom puškom, te da je prvo pucao u žene, a zatim u domaćina Raju, koji se vraćao na traktoru. Na saslušanju kod tužioca je naveo da je sve uradio jer je navodno hteo da pomogne u lečenju Maji Bađukić. Nepunih mesec dana nakon toga, Pernić je promenio iskaz i naveo da je mu je Maja bila saučesnica, pa čak i da je ona pucala u dve žrtve, te da je sve uradio po njenom nagovoru.

Foto: Informer DN

Nakon toga uhapšena je i Maja Bađukić, i to kada je, po pozivu tužilaštva, doputovala iz Austrije da bi dala izjavu. U početku je negirala da je bila u vezi s osumnjičenim Pernićem, ali je kasnije priznala, uz obrazloženje da ju je on progonio, te da je pretio da će ubiti i nju i njene najmiliji i dići ih u vazduh.

Osumnjičeni Pernić je, kako se sumnja, s imanja Kazimirovića odneo oko 500 evra. Dok se osumnjičeni za četvorostruko ubistvo zadovoljio sićom, Rajin sin Nenad je veću deviznu sumu našao posle sahrane oca i babe. Pročešljao je prostorije u domu Kazimirovića, koje je prethodno i policija detaljno pregledala, i u jednoj sobi u podrumu našao je desetak hiljada evra.

Dok se čekaju rezultati, što neuropsihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, što forenzičke analize oružja, istraga je takoreći u fazi mirovanja. Naime, ne pozivaju se ni svedoci koji bi trebalo da ispričaju svoja saznanja o samom zločinu, žrtvama, njihovom odnosu s osumnjičenim, ali i vezi ili opčinjenošću Pernića Majom Bađukić. Izjave su dali Pernićev brat Damir, ali i momak na koga je Pernić pucao u kući Maje Bađukić i koji taj napad nije hteo da prijavi nadležnima.

Foto: Inforemr DN

Davor Pernić, osumnjičen da je ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), naveo je da je njegova saučesnica Maja Bađukić - "loš pucač".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija