• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

08.11.2019

23:23

ZAKOPAO MAJKU U GARAŽI, PUSTILI GA IZ PRITVORA! Saslušani svedoci jezive porodične drame na Dedinju!

Vesti

ZAKOPAO MAJKU U GARAŽI, PUSTILI GA IZ PRITVORA! Saslušani svedoci jezive porodične drame na Dedinju!

Podeli vest

Slobodan Perišić (53), koji je leš majke Stevane (84) danima čuvao u kući pa je zakopao u garaži da bi nastavio da prima njenu deviznu penziju, pušten je iz pritvora

Slobodan Perišić (53) iz beogradskog naselja Dedinje, koji je mrtvu majku Stevanu (84) danima čuvao u kući pa je zakopao u garaži, pušten je prekjuče iz pritvora! U tužilaštvu čekaju rezultate obdukcije kako bi se utvrdilo da li je nesrećna starica umrla od gladi, žeđi ili trovanja, ili je reč o prirodnoj smrti.

Deca odbila da svedoče

Perišić je u pritvoru bio od 23. oktobra, kad je otkriveno da je zakopao majčin leš u garaži porodične kuće na Dedinju. On će se u nastavku istrage braniti sa slobode jer su u međuvremenu saslušani svi svedoci. Za sada se tereti za nepružanje pomoći i napuštanje nemoćnog lica, a za oba krivična dela preti mu po pet godina zatvora.


Slobodan se tokom istrage branio ćutanjem, dok je njegova bivša supruga Ružica dala detaljan iskaz u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Njihova deca, sin i ćerka, iskoristili su zakonsko pravo da ne svedoče protiv oca.

ZAKOPAO MRTVU MAJKU U GARAŽI DA NE BI OSTAO BEZ PENZIJE! Bizaran slučaj otkrila bivša žena, Slobodan pušten iz zatvora


Perišić je, inače, živeo sam sa majkom u porodičnoj kući, dok je Ružica sa sinom živela u pomoćnoj kući na istom imanju.

Foto: Informer DN


Ona je na saslušanju ispričala da je sa sinom bila na moru od 5. do 20. avgusta, a kad su se vratili kući, saznali su da je Stevana u međuvremenu pala sa stepenica i teško se povredila. Od tada je starica bila nepokretna.
- Pitala sam Slobodana zašto je ne odvede u bolnicu, a on mi je rekao da nema potrebe, da će Stevana imati bolju negu u kući i da bi je lekari u bolnici samo pustili da umre. Zamolio me je samo da mu pomognem oko presvlačenja, što sam ja radila, sve do 5. oktobra. Tada mi je Slobodan rekao da nema više potrebe da mu pomažem jer će je on sam kupati i presvlačiti - navela je Ružica i dodala:


- Posle nekoliko dana moj sin je hteo da vidi babu i otišao je kod oca. Međutim, Slobodan mu je rekao da ne može da ide kod Stevane na sprat jer ona navodno spava i samo bi je nepotrebno uznemirio. Sin ga je zatim upitao da li redovno kupa Stevanu, jer se oseća smrad u kući, a otac ga je ispratio napolje, rekao mu da ne dolazi više i da je sa Stevanom sve u redu.

NEMAČKI ISTRAŽITELJI SE INTERESUJU ZA SVIREPO UBISTVO KOJE SE DOGODILO U SRBIJI! Jedna od žrtava u Javbukovcu je NJIHOVA DRŽAVLJANKA! OSUMNJIČENI SRPSKI LJUBAVNICI!


Ružica je zatim, kako je navela, primetila iskopanu rupu u garaži.
- Pitala sam Slobodana zašto je iskopao tu rupu, a on mi je rekao da se nešto dogovorio sa komšijom i da mu treba kanal u garaži za automobil. To mi je bilo čudno jer on nema auto niti se razume u auto-mehaniku, ali Slobodan mi je odbrusio da gledam svoja posla. Posle toga, sin je ponovo tražio da vidi Stevanu, ali mu je Slobodan najpre rekao da je ona u Zemunskoj bolnici, pa zatim na Bežanijsku kosu, a na kraju da ju je smestio u neku privatnu kliniku - ispričala je ona.

Slobodan bio alkoholičar, tukao majku

 

Ružica Perišić je na saslušanju otkrila i da je njen bivši muž Slobodan bio težak alkoholičar, ali da je pre nekoliko godina prestao da pije.
- Maltretirao je i svoje roditelje i mene. Nikada nisam lično videla da je tukao Stevanu, ali mi je jednom prilikom ona to priznala. Sećam se, bila je u vikendici u Rakovici, a vratila se kući sva u modricama. Kada sam je pitala šta joj se desilo, rekla mi je da ju je Slobodan istukao. Ipak, mogu da kažem da je on ranije koliko-toliko brinuo o njoj, u smislu da joj je redovno donosio hranu i lekove - navela je ona.

Priznao policajcu

Tek kad je Ružica 23. oktobra primetila da je rupa u garaži zatrpana, shvatila je da mora da obavesti policiju o svemu.
- Otišla sam u policiju i vratila se kući sa patrolom. Jedan policajac je otišao da porazgovara sa Slobodanom, a u jednom trenutku se okrenuo i rekao mi je da je baba zakopana u garaži. Šokirala sam se - rekla je Ružica.
Prema nezvaničnim saznanjima, Stevana je najverovatnije preminula 11. oktobra, a postoje ozbiljne indicije da je sin jednostavno prestao da joj daje hranu, vodu i lekove. Sumnja se da je nameravao da prikrije smrt svoje majke kako bi nastavio da prima njenu deviznu penziju u iznosu od 1.700 evra.
Majčin leš je najpre držao u kući. Pošto je telo počelo da zaudara, stavio ga je u kadu i prekrio ga zaleđenim flašama vode. Pošto je to samo usporilo raspadanje leša, ali nije umanjilo smrad, 20. oktobra ga je zakopao u garaži.
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajacic

pre 4 godine

Prica da je ubio zbog penzije nema logike jer je on ziveo sa njom pa bi ta penzija svakako dosla u kucu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija