• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

09.11.2019

18:23

ŠOK DETALJI UBISTVA VOĐE ALKATRAZA! Da je uradio OVO Kića bi MOŽDA PREŽIVEO! Surovo ubistvo IZVRŠIO PROFESIONALAC!

Vesti

ŠOK DETALJI UBISTVA VOĐE ALKATRAZA! Da je uradio OVO Kića bi MOŽDA PREŽIVEO! Surovo ubistvo IZVRŠIO PROFESIONALAC!

Podeli vest

Vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomir Kića Marković je ubijen prošlog petka u Ulici Grčića Milenka u Beogradu nekoliko sekundi nakon što je sa grupom prijatelja izašao iz balona

Marković je sahranjen pre nekoliko dana, a o njegovoj likvidaciji, koja je po svemu sudeći dobro isplanirana i dugo pripremana, ostala su otvorena brojna pitanja. Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je, sudeći po snimku zločina, egzekuciju izvršio profesionalni ubica.

EVO GA, IZLAZI! Otkrivamo: Misteriozni telefonski poziv NAJAVIO BRUTALNU LIKVIDACIJU VOĐE GROBARA

Marković je ubijen prošlog petka u Ulici Grčića Milenka u Beogradu nekoliko sekundi nakon što je sa grupom prijatelja izašao iz balona u kom je igrao mali fudbal. Na snimku koje su zabeležile nadzorne kamere jasno se vidi da je vođa "Alkatraza" sa torbom na ramenu stajao ispred balona i čekao da pređe ulicu i uputi se ka svom automobilu.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile/privatna arhiva

U sledećem trenutku sa leđa mu prilazi maskirana osoba, koju su očevici opisali kao mlađeg muškarca, obučen u dužu, svetlu, jaknu sa kapuljačom na glavi. Marković ga je video kada mu je već bio na svega metar-dva udaljenosti i odmah se dao u beg preko ulice ka benzinskoj pumpi.

Da li je to učinio zato što je video lik koji je odranije prepoznao pa je znao da mu sledi metak, ili se u beg dao videvši oružje koje je ubica nonšalantno izvadio iz džepa, ne može se jasno zaključiti sa video snimka, ali kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava za "Blic" da mnogo detalja zabeleženih okom kamere ukazuje da ipak reč o profesionalcu.

- To što je pred brojnim svedocima izvršio ubistvo svojstveno je profesionalcima, oni se ne obaziru mnogo ni da li ima svedoka, da li može biti nevinih žrtava, da li ima kamera... On je dobio pare i zadatak i on će to uraditi . I to što je Marković pao na zemlju, a ovaj prišao da ga "overi" iz blizine, takođe je odlika profesionalaca - objašnjava kriminolog Radovanović.

Posebno neuobičajeno u ovom slučaju, prema njegovom mišljenju, jeste činjenica da je Marković, videvši šta mu se sprema, počeo da beži.

Foto: Informer DN

- Nije mi jasno zašto je počeo da beži tek kada mu je prišao jako blizu. On mu je prilazio s leđa, zagrnut nekom odećom da se ne vidi ko je i kada ga je primetio počeo je da trči. Šanse da pobegnete od napada pištoljem ravne su nuli, ali da je, recimo, odmah prešao u kontra napad, imao bi veće šanse da preživi. Mogao je da ga udari rukom po ruci u kojoj je držao pištolj ili da podigne ruku kad napadač ispali metak. Bilo kakav način odbrane mogao mu je pomoći - kaže Radovanović.

O navodima da je Marković izvadio "tetejac" koji je imao sa sobom, verovatno u nameri da se odbrani, Radovanović kaže da je teško da bi mu to oružje pomoglo u obračunu za profesionalnim ubicom.

SAHRANJEN VOĐA "ALKATRAZA"! Uz baklje i gromoglasno navijačko "Gore na nebu" Kića ispraćen na večni počinak!

S druge strane, policija ispituje da li je Kića znao da mu se sprema likvidacija, čemu u prilog govori činjenica da je sa sobom nosio oružje čak i na fudbal.

Svedoci nemile scene ispričali su da je mladić sa kapuljačom potom seo u crni automobil marke BMW X5, šabačkih registarskih oznaka, i uputio se ka Ustaničkoj ulici, verovatno bežeći ka izlazu iz grada. Odmah je pokrenuta akcija "Vihor", prilikom koje su izlazi iz grada blokirani, a češljane su sve sumnjive osobe i vozila.

Kako ova akcija nije urodila plodom i policija još nije uhapsila osumnjičenog, najverovatnije da se on pritajio u nekom od štek-stanova dok se situacija ne stiša.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija