• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.11.2019

20:13

KO SU KRADLJIVCI SRPSKOG ORUŽJA I KOME SMETA JAKA SRPSKA VOJSKA?! Razotkrivanje špijunske afere i hapšenje šiptarskih špijuna RAZMOTAVA KRIMI KLUPKO!

Vesti

KO SU KRADLJIVCI SRPSKOG ORUŽJA I KOME SMETA JAKA SRPSKA VOJSKA?! Razotkrivanje špijunske afere i hapšenje šiptarskih špijuna RAZMOTAVA KRIMI KLUPKO!

Podeli vest

Vest da su pohapšeni šiptarski špijuni odjeknula je srpskom javnošću. Tri radnika fabrike "Prvi partizan" iz Užica zajedno sa Albancem iz Severne Makedonije privedeni su zbog krađe dokumentacije o proizvodnji municije. Kako Informer saznaje, uhapšeni Albanac je samo posrednik, a sumnja se da je naručilac ove dokumentacije sa teritorije Kosova ili Albanije. Trenutak u kojem se ova špijunaža dogodila nije zanemarljiv

U jeku kampanje koja se već mesecima vodi protiv oca ministra policije Nebojše Stefanovića i spekulacijama opozicije o navodnoj trgovini oružjem u namenskoj industriji "Krušik", dešava se ovo hapšenje. Očigledno je da se sistematski skreće pažnja javnosti dok špijuni operišu po našoj fabrici municije.

Takođe, nije slučajno to što krađa dokumentacije stiže u trenutku kada Srbija jača vojnu moć, kupuje oružje i sve ozbiljnije ulaže u vojnu industriju. Ako imamo u vidu da se kalibrom za koji je ukradena dokumentacija ne bave ni Rusi ni Kinezi, jasno je da je moć koju Srbija ima na međunarodnom tržištu oružja u ovoj oblasti ogromna.

Takođe, zanimljivo će biti i kad se sazna ko je poslednji u ovom špijunskom kriminalnom lancu. Iz svih ovih razloga, važnost ove akcije MUP, BIA i VBA je ogromna!

POHAPŠENI ŠIPTARSKI ŠPIJUNI! Velika akcija MUP, BIA I VBA!

 

Podsećamo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena su tri radnika PD "Prvi partizan" iz Užica, kao i Albanac Š. D. državljanin Severne Makedonije i vlasnik PD "Ars group" iz Skoplja zbog zloupotreba i davanja mita. Oni su uhapšeni su zbog krađe dokumentacije o proizvodnji municije kalibra 12,7 mm. Njima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju "Prvi partizan" iz Uzica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SARA

pre 4 godine

SAMI STE KRIVI KOGA ZAPOSLJAVATE. NISTA ME NE IZNENADJUJE.

Obavestajac

pre 4 godine

I? Sta bi? Jesu li uspeli da prodaju ili su ih navatali u nameri, sa dokaznim materijalom? Ako su prodali, dzabe ste krecili, ako ste sprecili prodaju dokumentacije, to je vec nesto, mada mozete reci, sto vam je volja.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija