• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.11.2019

19:27

(VIDEO) SEDELI SU OPUŠTENO USRED BEOGRADSKOG HOTELA, A ONDA SU ULETELI SPECIJALCI! Ovako su uhapšeni ŠIPTARSKI ŠPIJUNI! EVO ŠTA JE PRONAĐENO KOD NJIH!

Vesti

(VIDEO) SEDELI SU OPUŠTENO USRED BEOGRADSKOG HOTELA, A ONDA SU ULETELI SPECIJALCI! Ovako su uhapšeni ŠIPTARSKI ŠPIJUNI! EVO ŠTA JE PRONAĐENO KOD NJIH!

Podeli vest

Borivoje Glišović, radnik 'Prvog partizana' iz Užica, i Albanac Šefćet Demirovski, vlasnik makedonske firme ATS GRUP iz Skoplja, uhapšeni su zbog krađe dokumentacije o proizvodnji municije kalibra 12,7 mm. Glišović priznao da je kopirao dokumentaciju i prodavao je Demirovskom, a do trenutka hapšenja uzeo 30.000 evra!

Otišli na poslovni sastanak gde su dogovarali primopredaju poverljive dokumentacije. Glišović je od Demirovskog kao avans dobio 30.000 evra, dok bi preostali deo, u istom iznosu, dobio po isporučenoj kompletnoj dokumentaciji.

 

OVO SU ŠIPTARSKI ŠPIJUNI KOJI SU POHAPŠENI U AKCIJI MUP, BIA I VBA! Krali tajnu dokumentaciju za proizvodnju snajperskog metka!

 

Akcija je sprovedena nakon operativnih saznanja BIE da pojedini radnici za novac dobijen iz konkurentskih firmi iz Makedonije, Katara i Bosne kradu i iznose tehničku dokumentaciju. 

Prilikom pretresa u Beogradu, Užicu i Požegi pronađena je veća količina novca i poverljiva dokumentacija neophodna za proizvodnju municije.

Branili se ćutanjem

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana dvojica od četiri uhapšena povodom zloupotreba sa dokumentacijom PD "Prvi partizan" iz Užica, koji su se branili ćutanjem.

Danas su saslušani S. D. drzavljanin Severne Makedonije i vlasnika PD "Ars group" iz Skoplja osumnjičen za davanje mita i B.G. bivši inžinjer u Prvom partizanu osumnjičen za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Oni su iskoristili svoje pravo da ne iznose odbranu, a tužilaštvo je predložilo da im sud odredi pritvor, rečeno u tužilaštvu.

Konstruktor u Pogonu za alate i mašine N.I. iz Pozege i projektant mašina M.M. Osimnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica biće saslušani sutra u tužilastva.

Njima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju "Prvi partizan" iz Uzica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.

Oni su osumnjiceni za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i davanje mita.

Istraga protiv njih pokrenuta je u saradnji sa BIA, MUP RS i VBA.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Kada budu izneli odbranu, pozvaće se na pravo na uzbunjivanje a onaj SzS/CNN/exCIA TV će da ih proglasi za heroje koje država ugnjetava.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija