• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji

14.11.2019

15:34

UHAPŠEN POZNATI VODITELJ! Znate ga iz popularnih emisija, a sad je pao u Zagrebu!

Vesti

UHAPŠEN POZNATI VODITELJ! Znate ga iz popularnih emisija, a sad je pao u Zagrebu!

Podeli vest

Goran Marković, nekadašnji reditelj i voditelj emisija "Nemoguća misija" i "Rikošet" na TV Pink uhapšen je u Zagrebu, po poternici srpskog pravosuđa koje ga traži zbog krivičnog dela utaje poreza.

Marković je u sredu izveden pred nadležnog sudiju istrage zagrebačkog Županijskog suda koja mu je odredila ekstradicijski istražni zatvor.

Prema pisanju medija, Marković i njegov kum, bivši političar i estradni manadžer Saša Mirković, bili su obuhvaćeni policijskom akcijom kodnog imena Šetač u Srbiji pre osam godina. Tada je Marković neko vreme proveo u pritvoru.

Tamošnje tužilaštvo teretilo ih je za fiktivno poslovanje preko firme Media Vizards, odnosno za utaju poreza i pranje novca.

Prema optužbi srpskih vlasti, Marković je kao odgovorna osoba pomenute firme lažno prikazivao nabavu usluga od firmi koje su bile pod kontrolom članova kriminalne grupe raskrinkane 2010. godine. Temeljem fiktivnih faktura izvučeno je oko sedam miliona dinara, pa se Markovića teretilo da je izbegao plaćanje poreznih obveza državi u visini od oko 2,5 miliona dinara.

Goran Marković zvani Pikaso pobegao je iz Srbije u oktobru 2017. godine, a poternica za njim raspisana je u januaru 2018. godine.

Spekulisalo se da se sklonio u Makedoniju zajedno sa svojim kumom Sašom Mirkovićem, koji je imao još celi niz sudskih procesa u Srbiji. No, na kraju je Mirković, kako su pisali mediji, ovoga leta uhapšen u Budvi i izručen Beogradu, dok je Marković sada “pao” u Zagrebu. Nadležni sud tek treba da odluči o njegovom izručenju Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija