• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T. Ivančević

22.11.2019

10:04

ZORANA KOJI SE SEKAO U SUDU policija ZATEKLA NA NEVEROVATNOM MESTU

Vesti

ZORANA KOJI SE SEKAO U SUDU policija ZATEKLA NA NEVEROVATNOM MESTU

Podeli vest

Zoran Jeličić (48), koji je u sredu isekao sebi vrat u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, gde mu se sudi za ubistvo, juče je pod misterioznim okolnostima pronađen pored puta u selu Čučuge kod Valjeva! Bio je bez svesti i niko ne zna kako se tamo našao! Nakon što je medicinski zbrinut u valjevskoj bolnici, umesto da se vrati u kućni pritvor, otišao je na pljeskavicu!

Bio je bez svesti i niko ne zna kako se tamo našao! Nakon što je medicinski zbrinut u valjevskoj bolnici, umesto da se vrati u kućni pritvor, otišao je na pljeskavicu!

JELIČIĆ PREREZAO VRAT U SPECIJALNOM SUDU! Izašao za govornicu, rekao Sad ću da se ubijem pred svima!

OBUČEN U POLICAJCA LIKVIDIRAO BIZNISMENA? Ko je čovek koji je SEBI PREREZAO VRAT PRED OČIMA SUDIJA I ADVOKATA

Policajci su ga juče našli u jednom restoranu brze hrane u Valjevu i odmah ga priveli, jer je prekršio pravila kućnog pritvora, što se tretira kao pokušaj bekstva. Sud će zato odlučiti da li će Jeličić i dalje nositi "nanogicu" za elektronski nadzor i ostati u kućnom pritvoru ili će biti poslat iza rešetaka.


Gips na zglobu
Jeličić je, naime, posle pokušaja samoubistva u Specijalnom sudu, gde mu se sudi za ubistvo kao pripadniku "valjevskog klana", upućen na VMA, gde su mu sanirane posekotine na vratu i ruci. Te rane je sam sebi naneo delićem skalpela pred šokiranim sudskim većem.
Međutim, umesto da iz VMA direktno ode u kućni pritvor, koji izdržava u kući svog prijatelja u valjevskom selu Pambukovica, Jeličić je pod još nerazjašnjenim okolnostima narednog jutra nađen onesvešćen pored puta u Čučugama.
Kako smo saznali od našeg izvora, u valjevsku bolnicu ga je juče ujutro dovezao jedan taksista.
- Jeličiću je bio povređen zglob desne ruke, pa mu je stavljen gips i prepisana mu je terapija protiv bolova. U lekarskom izveštaju je konstatovano i da po vratu ima posekotinu, koja ne krvari, a koja je nastala prethodnog dana. Pošto je prilikom prijema u bolnicu bio dezorijentisan i usporeno je pričao, savetovano mu je i da poseti psihijatra - otkriva naš sagovornik, upoznat sa ovim slučajem i dodaje:
- Umesto da ode na pregled kod psihijatra, Jeličić je samoinicijativno izašao iz bolnice i odšetao do jednog restorana brze hrane u gradu. Tamo je seo i poručio pljeskavicu, umesto da se vrati na adresu na kojoj je boravio u kućnom pritvoru. U međuvremenu, lekari su o svemu obavestili policiju, koja ga je tu i uhapsila i privela u stanicu.

Foto: Informer

 


S druge strane, Jeličićev branilac, advokat Dragoljub Đorđević tvrdi za Informer da je Zoran umalo iskrvario nasmrt zbog toga što ga lekari sa VMA nisu adekvatno zbrinuli (!?!)
- Uopšte se nije radilo o površinskim posekotinama po vratu, kako je to u javnosti predstavljeno, već su u pitanju mnogo ozbiljnije povrede, koje nisu bile dobro ušivene. Tokom noći Jeličić je počeo obilno da krvari, zbog čega je hteo da potraži pomoć u valjevskoj bolnici. Svi su bili u čudu kako je otpušten sa VMA u takvom stanju - tvrdi Đorđević i ističe:
- Šta je posle toga bilo, zaista ne znam, pošto više nisam uspeo da stupim s njim u kontakt.


Zadržan u policiji


Prema poslednjim informacijama, optuženi pripadnik "valjevske grupe" zadržan je u policijskoj stanici do odluke postupajuće sudije Specijalnog suda o njegovoj daljoj sudbini. Iako je Informer pokušao da dobije zvaničnu potvrdu iz suda o tome da li će Jeličić ponovo biti upućen u zatvorski pritvor, u kojem je bio punih devet godina, odgovor nismo dobili.
Podsetimo, Jeličić je u sredu pre podne uspeo da prošvercuje u sudnicu delić sečiva od skalpela koji je u jednom trenutku izvukao iz džepa, revoltiran što mu sudija Svetlana Aleksić prekida reč, i posekao se njime po vratu, vičući: "Kad ne mogu da dobijem pravdu, onda ću da se ubijem!".


U pritvoru proveo devet godina

Jeličić je od hapšenja 2009. godine bio iza rešetaka sve do prošle godine, kada mu je zatvorski pritvor zamenjen kućnim uz obavezu nošenja "nanogice" radi elektronskog praćenja. Iako je rođen u Padinskoj skeli, boravi u kući bliskog prijatelja u okolini Valjeva. Nije oženjen i nema decu.
Sudi mu se kao pripadniku "valjevskog klana", koji je organizovao Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš. Prema optužnici, ta grupa je tri godine konstantno terorisala Valjevce i reketirala sve viđenije privrednike. Pohapšeni su tek posle ubistva biznismena Željka Đedovića (30), koji je likvidiran u noći između 3. i 4. aprila 2009. godine. Kako se navodi u optužnici, Đedovića je ubio upravo Jeličić, koji važi za egzekutora klana. Saučesnik mu je bio Milan Milijanović, u to vreme pripadnik beogradske policije, koji mu je pozajmio svoju službenu uniformu za egzekuciju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija