• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2019

23:25

KOLUVIJU UHAPSIO SENTIN SIN! Detalji iz istrage rekordne zaplene marihuane na poljoprivrednom imanju "Jovanjica" u Staroj Pazovi

Vesti

KOLUVIJU UHAPSIO SENTIN SIN! Detalji iz istrage rekordne zaplene marihuane na poljoprivrednom imanju "Jovanjica" u Staroj Pazovi

Podeli vest

Predraga Koluviju, vlasnika firme "Jovanjica" gde su nađene četiri tone marihuane, na autoputu presreo i uhapsio Slobodan Milenković, sin pokojnog generala policije Sente Milenkovića

Predraga Koluviju, vlasnika poljoprivrednog imanja "Jovanjica" u Staroj Pazovi gde su zaplenjene četiri tone marihuane, uhapsio je inspektor Slobodan Milenković, sin pokojnog policijskog generala Sente Milenkovića koji je bio šef obezbeđenja Slobodana Miloševića!

Upravo je Milenković mlađi zaustavio Koluviju 14. novembra kod Stare Pazove. Nakon što mu je vlasnik "Jovanjice" pokazao lažnu policijsku značku, usledila je provera i otkrivena je jedna od najvećih plantaža marihuane u ovom delu Evrope!

Odala ga značka

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, Slobodan Milenković je pre dve nedelje sa kolegom bio u automobilu kad je pored njih ogromnom brzinom projurio beli "audi A8" s policijskim blinkerima. Iskusni inspektor je znao da u policiji nema takvih službenih automobila, pa je pozvao saobraćajnu policiju i javio im da zaustave "audi".

Saobraćajci su to i učinili malo dalje, a ubrzo zatim do njih je stigao i Milenković s kolegom.
- Koluvija je bio na mestu suvozača i prilikom legitimisanja samouvereno je pokazao policijsku značku, ali je to Milenkoviću odmah bilo sumnjivo. Proverom je utvrđeno da takve značke nema u sistemu MUP i započet je pretres na Koluvijinom poljoprivredom imanju. Na iznenađenje policajaca, otkrili su nepregledne plantaže indijske konoplje, poznatije pod nazivom marihuana - navodi naš izvor.

LJUDI, MENI SU POTURILI ČETIRI TONE MARIHUANE! Neverovatna odbrana SRPSKOG KRALJA ORGANSKE HRANE

Foto: Informer DN

Narednih desetak dana jake policijske snage obezbeđivale su "Jovanjicu", dok su uviđajci i forenzičari popisivali svaku biljku indijske konoplje i svaki gram osušene marihuane, spremne za dalju prodaju. Veštačenjem je utvrđeno da je pod plastenicima i u magacinima bilo ukupno 65.581 biljka i 649,4 kilograma osušene marihuane.

Koluvija je u međuvremenu saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK), nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Predragov branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović navela je da je njen klijent negirao da je uzgajao drogu.
- Moj klijent Predrag Koluvija je 15. novembra pred zamenikom tužioca za organizovani kriminal naveo da je na imanju "Jovanjica" u Staroj Pazovi uzgajana industrijska konoplja, a ne marihuana. Negirao je navode iz naredbe o sprovođenju istrage, ističući da je sve radio u skladu sa propisima i da za uzgajanje industrijske konoplje ima sve neophodne dozvole nadležnih ministarstava, kao i sertifikate nadležnih organa. Očekujemo da se tokom istrage veštačenjima, primenom naučnih i stručnih znanja i metoda utvrdi istina, a to je da moj klijent nije narko-diler, već izuzetan i moderan privrednik - istakla je Zora Dobričanin Nikodinović.

ZAPISNIČARKA DANKA KRIMOSIMA ODAVALA TAJNE IZ ISTRAGE! Poverljive informacije su počele da cure, a onda... ŠOK!

Foto: Informer DN

Proizvodio ulje?!

Inače, prilikom pretresa imanja "Jovanjica" primećeno je da na paketima marihuane stoje deklaracije s natpisom "Kosovo", a pronađene su i bočice kanabisovog ulja, na kojima je bilo napisano "Made in Holland". Na tom ulju je bila ispisana čak i cena u evrima, tačnije pet mililitara je koštalo 349 evra.

Sve, naime, ukazuje da je Koluvija umesto industrijske konoplje, koja je legalna, u Staroj Pazovi gajio zabranjenu indijsku konoplju, od koje se dobija kanabisovo ulje, koje se u nekim zemljama koristi za lečenje najtežih bolesti, poput tumora. On ima firme u Severnoj Makedoniji i u Sloveniji, gde je proizvodnja medicinske marihuane legalna, ali je to u Srbiji strogo zabranjeno zakonom.

Sadnice indijske i industrijske konoplje naizgled su veoma slične, ali najbitnija razlika je u količini psihoaktivne supstance THC u njima. U industrijskoj je procenat THC ispod 0,3, dok je u indiskoj količina te supstance znatno veća. 

Senta 11 godina bio Slobina senka


Policijski general Senta Milenković umro je 28. februara 2016. na VMA, u 61. godini. On je punih 11 godina bio prvi pratilac i verna senka Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije. Ostalo je upamćeno da je upravo Senta, sa rukom na oružju, stajao iza Miloševića na Gazimestanu 1989. godine, od kada je počeo vrtoglavi uspon bivšeg šefa države. Senta je prvi put penzionisan 1998. godine, ali se ubrzo vratio u službu, da bi nakon petooktobarskih promena bio ponovo penzionisan.
Njegov sin Slobodan je takođe policajac, a na mesto načelnika Četvrtog odeljenja beogradske kriminalističke policije (za suzbijanje narkomanije) postavljen je u maju 2016., tri meseca nakon očeve smrti.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

...Šta ćemo sa lažnim pretstavljanjem...? Plus falsifikovanje službene isprave ( pol.lgitimacije)...? I to je dovoljno za 5. godina robije...O drogi... - kasnije...Posle laboratorije...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija