• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

07.12.2019

18:53

NE ŽELIMO DA DRŽAVA ISPAŠTA ZBOG MONSTRUMA! Evropski sud za ljudska prava PAO NIKAD NIŽE! Igor Jurić: Fondacija će učestvovati u plaćanju kazne!

Vesti

NE ŽELIMO DA DRŽAVA ISPAŠTA ZBOG MONSTRUMA! Evropski sud za ljudska prava PAO NIKAD NIŽE! Igor Jurić: Fondacija će učestvovati u plaćanju kazne!

Podeli vest

Ovih dana javnost potresa odluka Evropskog suda za ljudska prava koje je utvrdilo da je Mališa Jevtović, osuđen na 40 godina zatvora zbog monstruoznog silovanja i ubistva trogodišnje devojčice Katarine Janković 2005. godine, bio žrtva torture i nečovečnog postupanja zatvorskih čuvara prema njemu

Isti ovaj Sud je državu Srbiju proglasio odgovornom i naložio državi Srbiji da na ime nematerijalne štete Jevtoviću isplati 4.000 evra, a na ime troškova postupka još 2.355 evra! 

Igor Jurić, predsednik Fondacije Tijana Jurić ističe da postojanjem i zarad vidljivosti raznih organizacija narušavaju se standardi u društvu. 

- Kontaktiraćemo nekoga iz Ministarstva finansija da vidimo na koji način da mi građani platimo tu svotu novca. Fondacija će u tome učestvovati, jer ne želimo da država ispašta zbog jednog monstruma - podvlači Jurić.

Direktor “Levijatana” Pavle Bihali kaže da je ovo skandalozna odluka od koje svakom čoveku bude muka.

- Ovakvi slučajevi su sve protiv čega se borimo. Međutim, to je sve nekako logičan sled obzirom na to da postoje sudije koje oslobađaju silovatelje zbog običajnog prava, razne NVO koje zastupaju prava pedofila itd. Doživotna kazna za ubice i silovatelje dece bez privilegija je ono za šta se zalažemo. Najbolje i letovanje da mu uplate zbog navodnog stresa. Jezivo i bolesno - naglašava Bihali.

Najpoznatiji advokat Toma Fila ocenjuje da ako hoćeš u Evropu moraš da trpis i ovakve odluke. 

- Ne može se zaobići Evropski sud ako hoćeš u Evropu. To će biti problem i sa doživotnom robijom bez uslovnog otpusta. Takva su pravila igre. Međutim, ako nećeš u Evropu, onda budi ponosan - zaključuje Fila.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dakki

pre 4 godine

Nameran pravni i etićki paradox,da društvo samo sebe iscrpljuje moralno i plaća sociopate i njihovu patnju.Namerno ,slično se sličnim opravdava,ko zna ko sedi u Evropskim sudovima.

Bane

pre 4 godine

To sto je manijak psihopata uradio treba smrtna kazna,ali on je u zatvoru 40god cuvari i zatvorenici ga stalno tukli, nije nije ni tu problem nego to je problem drzave kako dopusta da cuvari radnici u zatvoru sprovode turturu nad svim zatvorenicima, jer kad rade sa njim to cine sa drugim osudjenicima.Taj monstrum nece nikad izbaci iz zatvora, problem je kod tih psihopata sto ce uraditi silovati dete bez razmišljanja sta ga ceka uraditi isto. E tu je problem kako razpoznati takvu osobu i ukljuci ti mu pre nekog dela psihijatrisko lecenje..

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija