• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.12.2019

22:32

VELIKI KTITOR SPC, BLIZAK OPOZICIJI, ALI I MILU! Ko je poznati crnogorski biznismen upucan u beogradskom hotelu

Vesti

VELIKI KTITOR SPC, BLIZAK OPOZICIJI, ALI I MILU! Ko je poznati crnogorski biznismen upucan u beogradskom hotelu

Podeli vest

Miodrag Daka Davidović važi za velikog ktitora SPC. Izgradio je hram Svetog Save na Goliji kod Nikšića. U vlasništvu Davidovićeve kompanije "Neksan" je i budvanski hotel "Admiral" kojeg je u zapuštenom stanju kupio od ruske Metropol grupe

Davidović je inače kum Momira Bulatovića, a u žižu javnosti dospeo je posle antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine, do kada je radio kao finansijski rukovodilac u železari u Nikšiću.

Zajedno sa sada pokojnim Pavlom Buletovićem i počivšim Momirom Bulatovićem, prvim neposredno izabranim predsednikom Crne Gore, imenovan je za načelnika Centra bezbednosti Nikšić.

SNAJPEROM NA CRNOGORSKOG BIZNISMENA! Miodrag Daka Davidović upucan u Kraun plazi, oružje pronađeno u zapaljenom automobilu

Pre sedam godina njegova svetost patrijarh srpski Irinej odlikovao je Davidovića Ordenom Svetog Save prvog stepena, a pre tri godine, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, od mitropolita Amfilohija dobio je Orden Svetog kralja Milutina za nemerljiv doprinos koji je dao u obnovi manastira Ostrog i pravoslavnih svetinja širom Crne Gore.

Crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresovan za javno bavljenje politikom. Pre nekoliko godina prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao da se povuče iz što više poslova koja je započeo u Crnoj Gori. Pored benzinske pumpe, bavio i proizvodnjom alkoholnih pića, kao i građevinskim poslovima.

(UŽIVO) NA BIZNISMENA PUCAO SNAJPERISTA! Oružje pronađeno u zapaljenom "renou" na Novom Beogradu, potraga za napadačem!

Foto: Printscreen You Tube

U vlasništvu Davidovićeve kompanije "Neksan" bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju pre dve godine kupila od ruske Metropol grupe.

Iako slovi za opozicionara, Davidović se više puta nalazio "pri ruci" crnogorskim vlastima tako što je "uletao" u upravljanje nikšićkom železarom, posrnulim gigantom u kojem je i sam nekada radio. Davidović se svojevremeno interesovao i za preuzimanje Duvanskog kombinata u Podgorici, ali do toga nije došlo.

Davidović stoji i iza političkog savez "Da svako ima", koji čine tri opozicione partije i nezavisni kandidati. 

Dobro je poznato da Davidovićeva preduzeća vezana za Srbiju i Republiku Srpsku ne posluju baš najbolje. Njemu je potreban politički oslonac za poslove koje su vezani za Crnu Goru. Mediji u Crnoj Gori tvrde da bi Davidović, ukoliko bi bilo nužno,  odmah podržao vladu DPS. To i ne treba da iznenadi jer je Goran Danilović, jedan od ključnih ljudi u koaliciji, već bio dio vlade 2016. godine.

Lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, boravili su krajem februara ove godine u Beogradu, gde su se sastali sa Davidovićem, koji je tom prilikom rekao da njegova logistička i finansijska podrška pred izbore 2020. godine zavisi od presude u slučaju pokušaja terorizma.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 4 godine

Svercer oruzja. Dokle ce ti milovi crnogorski mafijasi vrsljati po Srbiji.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija