• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Borba.me

12.12.2019

18:15

OTKRIVENI NOVI DETALJI POKUŠAJA UBISTVA U BEOGRADSKOM HOTELU! Atentat na srpskog zadužbinara i dobrotvora Daku Davidovića, nosi POLITIČKI POTPIS PAVLA BULATOVIĆA!

Vesti

OTKRIVENI NOVI DETALJI POKUŠAJA UBISTVA U BEOGRADSKOM HOTELU! Atentat na srpskog zadužbinara i dobrotvora Daku Davidovića, nosi POLITIČKI POTPIS PAVLA BULATOVIĆA!

Podeli vest

Do sada prikupljena operativna saznanja o motivima i načinu izvršenja neuspelog atentata na biznismena Miodraga Daku Davidovića (62) u hotelu “Crowne plaza” uveliko podsećaju na likvidaciju vojnog ministra Pavla Bulatovića, saznaje Borba.me iz izvora bliskih bezbednosnim strukturama države Srbije

Bulatović je ubijen iz snajpera u februaru 2000. godine u restoranu fudbalskog kluba “Rad” u Beogradu, a ta likvidacija je kasnije pokrenula lavinu političkih promena u Srbiji, ali ne i u Crnoj Gori.

Tada se u javnosti spekulisalo da je u likvidaciji Bulatovića učestvovao Ivan Delić iz Budve, osoba bliska crnogorskim bezbednosnim strukturama. Delić je kasnije sve te optužbe negirao, a to ubistvo do danas nije rasvetljeno. Da postoji veza između ova dva događaja, govori i činjenica da su i Pavle Bulatović i Miodrag Daka Davidović veliki protivnici režima Mila Đukanovića. Takođe, Davidović kao veliki dobrotvor predstavlja veliku opasnost po crnogorski režim i po samog Đukanovića, koji je intenziviranjem negativne medijske kampanje protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC), započeo svoj politički sunovrat, piše Borba.me.

ČUDNA PODUDARNOST! Crnogorski ambasador bio u "Kraun plazi" kad su pucali u biznismena Daku

Inače, Đukanović aktuelnu političku krizu prouzrokovanu aferom “Koverta” jedino može ublažiti izvozom krize u susednu Srbiju, zbog čega postoji mogućnost da je Davidović kao finansijer opozicije u Crnoj Gori mogao predstavljati poželjnu metu, pa istraga ide i u tom pravcu.

U narednom periodu ostaje da se vidi da li je “pucanj” na Davidovića istovremeno pucanj na svakog Srbina u Crnoj Gori i poruka i drugim uticajnim Srbima u državi da dobro povedu računa o svojim aktivnostima u narednom periodu, jer će u suprotnom proći kao i Davidović. Međutim, ono što je gotovo sigurno, u narednom periodu će se sasvim sigurno otkriti da li je ovog puta zadrhtala ruka atentatora ili je atentat upozorenje Davidoviću da odustane od svoje političke borbe.

Foto: tvin.rs/Mirjana Rebić

U svakom slučaju, konačnu reč o pomenutom događaju će dati istražni organi koji su na dobrom putu da pored pronalaska neposrednih izvršilaca otkriju i nalogodavce.

Davidović u trenutku ranjavanja, oko 21 čas, bio je u kafiću, na međuspratu hotela “Kraun plaza” na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim. On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen, navodi crnogorski portal Borba.me.

(VIDEO) NA BIZNISMENA PUCAO SNAJPERISTA! Oružje pronađeno u zapaljenom "renou" na Novom Beogradu, potraga za napadačem!

U trenutku napada Davidović je bio nalakćen, ruka mu je bila u visini grudnog koša. Razgovarao je sa vladikom Joanikijem, kom je baš govorio o zadužbini koju planira da sagradi na planini Goliji. Upravo tada začuo se tup udarac. Čovek iz Davidovićevog obezbeđenja jedini je shvatio o čemu se radi i bacio se na biznismena, vičući: “Na pod, na pod, gađaju iz snajpera” – otkriva izvor iz istrage, a prenosi Borba.me.

Foto: tvin.rs/Mirjana Rebić

Kako objašnjava naš sagovornik, metak je Davidovića pogodio u ruku, prethodno zakačivši stolicu, čiji se deo zario tik iznad oka vladike Joanikija. Debelo dvoslojno staklo hotela i naslon stolice donekle su skrenuli putanju metka, što je spaslo Davidovića.

(VIDEO) OVO JE AUTOMOBIL KOJIM JE SNAJPERISTA POBEGAO! Pucao na biznismena Daku pa zapalio vozilo i pušku na parkingu na Novom Beogradu

Po svemu sudeći, debelo dvoslojno staklo hotela i naslon stolice donekle su skrenuli putanju metka, što je spaslo Davidovića. A pucač bi sigurno opalio još jednom da nije bilo ovakve reakcije čoveka iz obezbeđenja – priča izvor crnogorskog sajta Borba.me i dodaje da se sumnja da je metak ispaljen sa nekog od okolnih solitera, sa udaljenosti od oko 300 metara vazdušnom linijom (najverovatnije iz napuštene zgrade GP “Rad” i da je sasvim izvesno da je atentator imao odličnu logističku podršku i da je Davidović celog dana praćen).

Davidović je inspektorima policije rekao da je ubeđen da je razlog napada to što je protivnik crnogorskog režima i što podržava opoziciju u toj državi i pomaže joj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 4 godine

Nije sve uvek onako kao sto izgleda. Policija i tuzioci ( sa radnim iskustvom od barem dve decenije ) treba da saslusaju sve advokate koji imaju crnogorsko srpsko drzavljanstvo sa kojima je ovaj biznismen imao poslove u CG i Srbiji. Snajperista ga je verovatno video prvi ili drugi put.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija