• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

13.12.2019

15:35

BOG JE SPASIO DAKU! Oglasio se i vladika posle pokušaja UBISTVA U HOTELU

Vesti

BOG JE SPASIO DAKU! Oglasio se i vladika posle pokušaja UBISTVA U HOTELU

Podeli vest

Ne verujem da sam ja bio meta snajperiste, a hvala Bogu da je moj prijatelj Miodrag Davidović Daka dobro, kazao je vladika * Snajperista je pogodio u šaku Davidovića, dok je ovaj sedeo u hotelu sa Joanikijem

Sam Bog je spasio mog prijatelja Miodraga Davidovića Daku. Nema razloga da verujem da sam ja bio meta snajperiste, kazao je vladika Joanikije, koji je u utorak uveče sedeo sa Davidovićem (62) u hotelu "Kraun plaza" u Beogradu, kad je snajperski metak probio staklo i zario se crnogorskom biznismenu u levu šaku.

OTKRIVENI NOVI DETALJI POKUŠAJA UBISTVA U BEOGRADSKOM HOTELU! Atentat na srpskog zadužbinara i dobrotvora Daku Davidovića, nosi POLITIČKI POTPIS PAVLA BULATOVIĆA!

Foto: Informer/N. Đurović

 

VELIKI KTITOR SPC, BLIZAK OPOZICIJI, ALI I MILU! Ko je poznati crnogorski biznismen upucan u beogradskom hotelu

Milovi protivnici

Srpske bezbednosne službe vode intenzivnu istragu kako bi identifikovale i uhapsile plaćenog ubicu koji je u utorak oko 21 sat pucao iz automobila sa oko 300 metara udaljenosti od hotelskog prozora, pored kog su sedeli vladika i Davidović. Po putanji ispaljenog hica ne može se sa sigurnošću utvrditi ko je od njih dvojice bio meta snajperiste. Međutim, bezbednosne službe su dobile informacije koje ukazuju da je hitac bio uperen u Joanikija, episkopa budimljansko-nikšićkog, dok je Davidović bio samo kolateralna šteta.

ČUDNA PODUDARNOST! Crnogorski ambasador bio u "Kraun plazi" kad su pucali u biznismena Daku

Foto: printscreen

Na drugoj strani, Joanikije ne veruje da je on bio prava meta.
- Davidović i ja smo samo bili za istim stolom u hotelu kada se dogodila ta užasna stvar. U Beograd sam stigao nepun sat pre nego što se dogodila pucnjava. Nisam povređen, a zahvaljujem Bogu da je Davidović dobro. Nema razloga da mislim da sam ja bio meta - rekao je vladika crnogorskim medijima i dodao da ne želi da iznosi detalje samog napada, jer je istraga u toku.

Davidović i vladika su, inače, žestoki protivnici režima Mila Đukanovića u Crnoj Gori. Tamošnje opozicione stranke su uverene da je pucanj u "Kraun plazi" zapravo napad na SPC u Crnoj Gori, i to baš uoči velikog Sabora za odbranu kanonske crkve u toj zemlji, koji je zakazan za 21. decembar u Nikšiću. Zakazivanje tog Sabora usledilo je nakon što je crnogorska vlast objavila Nacrt zakona o slobodi veroispovesti, po kom će skoro svi manastiri SPC u toj zemlji preći u vlasništvo države.

Opasan presedan

Joanikije je u septembru, reagujući na taj novi zakon, izjavio da je reč o veoma opasnom presedanu, jer će po istom tom modelu srpske svetinje na Kosovu biti oduzete i prepisane na "veliku Albaniju".
- O tome se radi, draga braćo i sestre, jer Milo i Albanci zajedno rade, vidimo to lepo. Spreman sam da za ove moje reči odgovaram svuda i na svakom mestu. I ako nisam u pravu, hoću da odgovaram za ove moje reči - poručio je tada vladika.

Što se tiče Miodraga Davidovića, on je rodom iz Nikšića i vlasnik je firme "Neksan", koja se bavi proizvodnjom alkoholnih pića i izgradnjom hotela i apartmana na Crnogorskom primorju. Poslednjih nekoliko godina uglavnom živi u Beogradu, u hotelu "Kraun plaza", u kom je u utorak uveče ranjen. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija