• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

17.12.2019

08:29

BOŠKA (15) UBO NOŽEM U STOMAK, a objašnjenje koje je dao je SUMANUTO

Vesti

BOŠKA (15) UBO NOŽEM U STOMAK, a objašnjenje koje je dao je SUMANUTO

Podeli vest

Nišlija M. Z. (23) uhapšen je juče, dan nakon što je na Bulevaru Zorana Đinđića u tom gradu nožem teško ranio 15-godišnjeg prosjaka Boška S.!

Napadač se, kako smo saznali, sam predao policiji, ali se pravdao da "nema pojma zašto je izbo dečaka i da se ničeg ne seća jer je bio mamuran"?!


Međutim, devojka nasilnika, koja je bila svedok napada, rekla je da joj je Boško prekjuče ujutro nepristojno dobacivao i da je M. Z. zato potegao nož i ubo dečaka u stomak.


Celu noć u kafani
Kako saznajemo od izvora iz istrage, napadač se tereti za pokušaj ubistva i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Foto: Privatna arhiva

Ranjeni mladić


- Nije objasnio zbog čega je izbo prosjaka. Kazao je da se seća jedino da mu je dečak tražio novac i da je bio nešto izrevoltiran, ali tvrdio je da se ne seća da ga je ubo nožem. Pravdao se da je bio mamuran i pod dejstvom alkohola od prethodne noći - navodi naš izvor.
Očevici napada su posvedočili da je M. Z. oko osam sati ujutro prolazio sa devojkom pored prosjaka, koji je stajao ispred pekare "Branković" na Bulevaru Zorana Đinđića. M. Z. je, prema njihovim rečima, jeo pljeskavicu, kad se iznenada okrenuo prema dečaku i ubo ga u stomak. Zatim je mirno produžio sa devojkom, nastavljajući da jede.

Naš izvor dodaje i da je juče u policiji saslušana devojka napadača, koja je objasnila šta se zapravo desilo tog jutra.
- Ispričala je da joj je prosjak u prolazu dobacio nešto veoma nepristojno. M. Z. joj je tad rekao da ona produži dalje, a on se okrenuo, vratio se do dečaka i ubo ga nožem - objašnjava naš sagovornik.
Ranjeni dečak je operisan u niškom Kliničkom centru i nije životno ugrožen. Nakon operacije oporavlja se na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.
Boško sa porodicom, inače, živi u Prćilovici, ali često dolazi u Niš da bi prosio. Njegov otac, Nebojša Stanković, kaže da je njegov sin izboden bez ikakvog razloga.

Foto: Privatna arhiva

Otac dečaka


- On je dobro dete... Nedeljom bi išao u Niš na pijacu da kupuje mobilne telefone. Doneo bi nekoliko komada, pa bismo ih u selu preprodali. Tako je bilo i ove nedelje, Boško je otišao u šest ujutro u Niš i nismo imali pojma šta mu se desilo sve dok nam policija nije došla na vrata - jada se Nebojša i dodaje da je odmah zatim otišao kod sina u bolnicu:
- Kazao mi je da je u Nišu ušao u pogrešan autobus, pa je, umesto na pijaci, završio na Bulevaru Zorana Đinđića, gde je izboden. Rekao mi je i da ne poznaje tog mladića koji ga je napao. Kaže da nije ni znao da je uboden nožem dok nije video krv!


Ne mrda iz kreveta
I Boškova sestra Marina je veoma zabrinuta za brata.
- Svestan je, ali ne može da mrdne iz kreveta. Samo leži, mnogo mu je teško... Kakav je to čovek da ga napadne iz čista mira, ne mogu da shvatim! Pa on je još dete - žali se uznemirena sestra.
Na drugoj strani, meštani Bulevara Zorana Đinđića ispričali su nam da Boško skoro svakog dana stoji ispred pekare u njihovoj ulici i prosi. Tvrde i da dečak ume da bude veoma nasrtljiv i bezobrazan, pogotovo prema devojkama, kojima nepristojno dobacuje. 

 

Boškova porodica prima socijalnu pomoć

Jasna Nikolić, direktorka aleksinačkog Centra za socijalni rad, saopštila je da je Boškova porodica njihov korisnik.
- To je porodica sa troje dece, lošeg je imovnog stanja i korisnici su novčane nadoknade - navela je Nikolićeva.
Inače, selo Prćilovica poznato je po velikom broju prosjaka, koji odatle svakodnevno odlaze u druge gradove. Mnogi od njih godinama borave i u inostranstvu, što radi prosjačenja, što radi kriminala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija