• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: politika.rs

20.12.2019

11:31

SLUŽBENICA BANKE IZ VRŠCA SKORO DECENIJU KRALA PARE OD KLIJENATA! Evo koliko je ukrala i šta je radila s tim novcem! NI ROĐENI MUŽ NIŠTA ZNAO!

Vesti

SLUŽBENICA BANKE IZ VRŠCA SKORO DECENIJU KRALA PARE OD KLIJENATA! Evo koliko je ukrala i šta je radila s tim novcem! NI ROĐENI MUŽ NIŠTA ZNAO!

Podeli vest

Punih devet godina je V. D, glavna blagajnica u vršačkoj ekspozituri Vojvođanske banke, skidala novac sa računa klijenata, uzimala ga za sebe i njima popunjavala rupe u kućnom budžetu - ukupno 93.000 evra i 777.584 dinara

Modus operandi svih ovih godina blagajnici je bio isti: čim bi skinula novac sa nečijeg računa i uzela ga za sebe, sa računa nekog drugog klijenta bi skidala isti iznos i uplaćivala ga na onaj s kojeg je prethodno skinula sredstva, piše Politika.
 
Osim činjenice da ni banka, ni klijenti ovakav način poslovanja nisu otkrili gotovo deceniju, slučaj postaje interesantniji ako se u obzir uzme da je optužena novac skidala uglavnom sa računa rodbine i prijatelja, ali i da njen suprug i njihovo troje dece nisu znali ništa o ovome. 
 

ONA JE NAJPOHLEPNIJA PRVA DAMA IKADA! Narod je preklinjao za koru hleba dok je ISPUNJAVALA SVOJE BIZARNE OPSESIJE! Kada su otvorili njen orman, IMALI SU ŠTA I DA VIDE

Nezakonite radnje blagajnice otkrivene su sasvim slučajno - jedan od klijenata sa čijeg je računa skinut novac primetio je to dok je ova radnica banke bila na godišnjem odmoru, odnosno kada ona nije bila u prilici da "dopuni" njegov račun.
 
Kako se ovaj klijent požalio banci da mu na računu nedostaje deo novca, zaposleni u Odeljenju za kontrolu mreža Vojvođanske banke počeli su da istražuju.
 
Postupak protiv blagajnice pokrenulo je Odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu, tereteći je za krivično delo zloupotrebe službenog položaja odgovornog lica u produženom trajanju.

 
Posle dvodnevnog policijskog zadržavanja, na saslušanju u tužilaštvu pre tri dana, blagajnica je priznala da su navodi naredbe o sprovođenju istrage protiv nje tačni. Prihvatila je predlog postupajućeg tužioca da zaključe sporazum o priznanju po kojem bi joj bilo izrečeno dve godine zatvora, najmanja kazna koju zakon predviđa za ovo krivično delo.  Osumnjičena je sporazumom obavezana i da novac koji je uzela vrati banci u periodu od godinu dana.
 
Konačnu odluku o presudi, ipak, daće Viši sud, koji treba da prihvati nagodbu tužilaštva i osumnjičene.
 

RUŽA USPELA DA ZAVARA I FBI! Prevarom uzela MILIJARDE EVRA, a ni dan danas nije rešena jedna VELIKA MISTERIJA o njoj

Iznos novca koji je V. D. skidala sa računa klijenata bio je različit. Nekada bi to bilo 1.000 evra, 4.340 evra, 9.130 evra... Najviši iznos koji je skinula sa računa jednog klijenta bio je 23.830 evra. Oštetila je ukupno desetak klijenata.
 
Blagajnica Vojvođanske banke je na saslušanju kazala da je novac sa računa uzimala kako bi poboljšala finansijsku situaciju porodice. Objasnila je da ima troje dece koja su studirala, da je suprug zatvorio privatnu firmu koja je do tada dobro radila, kao i da je imala kredit koji je vraćala. Rekla je da nije sav novac koji se navodi u kivičnoj prijavi skidala odjednom, nego deo po deo. Koliko je novca tačno skinula, nije znala da kaže. 
 
Banka je, nezvanično saznaje Politika, po otkrivanju nezakonitih radnji obeštetila svoje klijente, a osumnjičena je vratila 23.930 evra.

Vojvođanska banka: Podneta je krivična prijava, klijenti obeštećeni

Vojvođanska banka je primenom najsavremenijih kontrolnih mera otkrila da u jednoj filijali u Vršcu nisu poštovane interne procedure. S tim u vezi, banka je podnela krivičnu prijavu i suspendovala zaposlenu V.D. sve do okončanja istražnih radnji i utvrđivanja odgovornosti.  Nakon završetka istrage koja je rezultirala utvrđivanjem njene odgovornosti, Banka je pokrenula proces za raskid radnog odnosa.

"Banka je takođe identifikovala 10 oštećenih klijenata i sve ih je momentalno obeštetila. Na osnovu striktnog monitoringa Banke utvrđeno je da je u pitanju izolovan slučaj. Ističemo da je i pored toga Vojvođanska banka uložila ozbiljne napore da dodatno ojača kontrolu svih internih procedura. Banka će nastaviti strogu kontrolu svih transakcija i postupanja po internoj regulativi. Bezbednost svih transakcija u Banci i svih klijenata su naš apsolutni prioritet", rečeno je iz Vojvođanske banke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija